ASU Politehnica merge la Mioveni cu Antonio Foale antrenor interimar. Negocierile pentru a găsi un nou principal durează

Marius ANGHEL 16 Mar. 2018, 18:19 Campionat
ASU Politehnica merge la Mioveni cu Antonio Foale antrenor interimar.** Negocierile pentru a găsi un nou principal durează

Săptămână grea pentru ASU Politehnica, după ce Bogdan Andone a demisionat în dimineața zilei de miercuri. După ce varianta Romulus Buia a căzut de tot, clubul nu a luat o decizie nici între variantele Remus Steop sau Iulian Prodana, iar, luni, meciul de la Mioveni va fi condus de secundul Toni Foale.

De altfel, după ce suporterii au preluat echipa UPT, promovată în Liga a 5-a, Foale a fost principal până în retur, când a venit Paul Codrea. „E un moment mai greu decât atunci când am ocupat ultima oară această funcție. În primul rând, echipa e cu trei ligi mai sus față de acel moment. Pe de altă parte, e un moment delicat prin care trece clubul, după despărțirea de vechiul staff. Era normal să accept postul de antrenor principal, până la numirea unui nou staff. Dar pot să spun că lucrez cu caractere, cu profesioniști desăvârșiți. Nu pot să spun nici că este ușor, dar nici foarte greu. Antrenamentele decurg ușor, lin, fiind profesioniști, toți jucătorii sunt prezenți și fizic, și sufletește. Cu toții știu pentru ce se antrenează, au rămas cu toții pe poziții, concentrați. S-au și oferit să mă ajute, pentru că e nevoie și de ajutor. Muncim împreună pentru a obține succesul pe care ni-l dorim”, a declarat Foale, citat de site-ul Druckeria.

Optimism pentru antrenorul interimar

Deși săptămâna aceasta a fost cam haos la echipă, cu antrenamentul de marți condus de Andone, iar apoi, ședințe de pregătire conduse de Foale, Prodana, dar și jucători precum Bilia sau Predescu. Interimarul este optimist, deși titularii Poparadu și Mera vor fi suspendați. 

„Am avut mai mult timp pentru a ne liniști, pentru a ne așeza și chiar pentru a încerca ceva nou. Așa cum știm, fiecare antrenor are propria lui filosofie. Va fi un meci greu, pe care trebuie să îl tratăm cu cea mai mare seriozitate. Mioveniul e o echipă incomodă, cu jucători care evoluează de mult timp împreună și dispune de doi-trei jucători care pot face diferența. Dar noi ne gândim doar la ceea ce avem de făcut. Dacă noi ne concentrăm și ne facem treaba bine, e posibil ca luni seară, în jurul orei 20:00, să aveam parte de o bucurie”, a mai spus Foale.

ASU Poli e pe locul 7, cu 37 de puncte. Practic, doar un loc este între cele două echipe, deoarece în fața Mioveniului e retrasa ASA Târgu Mureș. Argeșenii au 30 de puncte. Meciul va fi luni, de la ora 18:00.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 16 Mar. 2018, 18:19 Campionat
Pe aceeași temă