ASU Poli a început căutările pentru a-și numi un nou antrenor principal. Favoritul e cel care l-a descoperit pe Mihai Pintili. Varianta de rezervă

Marius ANGHEL 11 May. 2018, 18:16 Campionat
ASU Poli a început căutările pentru a-și numi un nou antrenor principal.** Favoritul e cel care l-a descoperit pe Mihai Pintili. Varianta de rezervă

Din actualul sezon de liga secundă au mai rămas cinci etape de disputat, dar ASU Politehnica e deja în tatonări pentru numele antrenorului din sezonul viitor. Echipa suporterilor timișoreni poartă, momentan, discuții pe plan local, mai ales că resursele financiare nu sunt fantastice, iar fanii nu s-a mai arunca într-o „aventură” cu un tehnician venit din afara Banatului, cum a fost Bogdan Andone.

În momentul de față, tatonările cele mai intense sunt cu Cosmin Petruescu (foto mic), actualul antrenor al CSM Lugoj, locul 3 din Seria a 4-a a Ligii a 3-a. În ultimii ani, au mai existat discuții între antrenorul originar din Lugoj și echipa suporterilor. Vara aceasta, Petruescu va absolvi cursurile de licența UEFA Pro, ceea ce îi va permite să fie antrenor principal inclusiv în Liga 1. În cariera sa, Petruescu le-a mai antrenat pe Auxerre Lugoj, Poli 2 (pe vremea lui Marian Iancu), AC Recaș, unde a fost principal. După mutarea la Timișoara, a ajuns secund la ACS Poli.

Descoperitorul lui Pintili

În ultimii ani, Petruescu s-a dedicat celor de la CSM Lugoj, care nu au putut promova niciodată din Liga a 3-a. De altfel, vara aceasta se anunță multe plecări de la echipă, iar una și pe banca tehnică nu ar fi exclusă. Trebuie spus că pe vremea când făcea un cantonament de vară la Herculane cu Auxerre Lugoj, Petruescu l-a descoperit pe actualul fcsbist Mihai Pintili, care venise să dea probe de joc.

Romulus Buia, varianta de back-up

Dacă nu se vor înțelege cu Cosmin Petruescu, timișorenii par dispuși să se îndrepte spre o fostă glorie polistă, Romică Buia, tatăl jucătorului Darius Buia de la UTA.  Fostul jucător alb-violet de pe vremea când exista o singură Poli este actualmente tot antrenor în Liga a 3-a, dar în Seria a 5-a, la ACS Comuna Recea. Echipa maramureșeană e pe locul 2,după U Cluj ,dar în fața formațiilor din județul Alba.

Buia a fost contactat de suporteri și după plecare lui Bogdan Andone din luna martie. Contractul cu echipa din Recea însă nu i-a permis să plece.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 11 May. 2018, 18:16 Campionat
Pe aceeași temă