„Am scăpat ca prin urechile acului de desființare”. Popovici spune ce planuri de viitor își face la SC Bacău

Marius ANGHEL 06 Apr. 2015, 18:20 Campionat

SC Bacău n-a mai reușit să producă surpriza, așa cum o făcea în etapa a 21-a a Ligii 1, și a pierdut de această dată, sâmbătă, cu Academica Argeș, scor 0-2, în prima rundă a play-off-ului Seriei I. Antrenorul Cristian Popovici a vorbit după acest eșec despre oportunitățile jucătorilor săi din meciul de la Pitești, despre corectitudinea rezultatului și de planurile pentru restul acestui sezon.

„Consider că jocul de azi a fost unul plăcut pentru suporteri, în sensul că a fost un joc viu disputat, cu ocazii la ambele porți. Noi am avut momentele noastre bune, pe care, din păcate, nu le-am speculat. La 0-0 am avut câteva oportunități bune, dar nu am găsit soluția cea mai potrivită să marcăm. La începutul reprizei a doua, am avut o situație în care, dacă Dumitriu îl vedea pe Vraciu și-i pasa, acesta putea scăpa singur cu portarul, ar fi deschis scorul și ar fi schimbat fața jocului. Una peste alta, e clar că a câștigat echipa mai bună și mai experimentată, fiindcă Academica are o pleiadă de jucători valoroși, care au făcut diferența. În ceea ce ne privește, pentru următoarele etape din play-off avem ca obiectiv să dăm șansă fiecărui jucător din lot să evolueze cât mai mult, pentru a vedea pe cine contăm din vară încolo, în funcție de obiectivele pe care ni le vom putea propune. Am fost plăcut impresionați de condițiile pe care le-am găsit aici, la Pitești”, a spus tehnicianul băcăuanilor.

Popovici a comentat și situația financiară și sportivă în care se află în acest moment SC Bacău. Acesta a vorbit despre trecerea glonțului pe la ureche în privința retrogradării și de șansele de revenire în Liga 1.

„Din păcate, la Bacău, nu ne mai putem lăuda cu condițiile pe care le aveam cândva, dar, din păcate, nu mai avem forță financiară. Am scăpat ca prin urechile acului de desființare și un obiectiv de promovare în Liga 1 ar putea să pară îndepărtat, în condițiile în care ne-a trecut glonțul pe la ureche să ne desființăm. Eu sper ca Bacăul să revină cât mai repede în prima ligă, să vedem când vom avea și condițiile necesare”, a mai spus Popovici.

SC Bacău nu are emoții în privința retrogradării în acest sezon, dar nici nu-și face gânduri la promovare. Echipa moldoveană are 24 de puncte mai puține față de liderul FC Voluntari și are ca obiectiv o poziție cât mai bună în clasament. Momentan, la startul play-off-ului, Sport Club e pe locul 5 din 6 în Seria I, la egalitate cu acesta.

Foto: Andrei Zevedei

Marius ANGHEL 06 Apr. 2015, 18:20 Campionat
Pe aceeași temă