Cristian Popovici, după ce a pierdut barajul cu SC Oțelul în infernul de la Galați: ”A meritat promovarea, a fost o calificare justă.” Ce spune despre viitorul său la Dante Botoșani

Narcis POHOAȚĂ 14 Jun. 2022, 08:29 Liga 3

Dante Botoșani a fost echipa-surpriză în Seria 1 a Ligii 3 în sezonul 2021-2022, însă a ratat promovarea în Liga 2 după ce a pierdut barajul final cu SC Oțelul Galați, 1-1 pe Municipalul din Botoșani și 0-3 la Galați.

Dante Botoșani a pierdut barajul de promovare în Liga 2 în fața celor de la SC Oțelul

Antrenorul formației din nordul Moldovei, Cristian Popovici, recunoaște cu fair-play că adversarul a meritat să meargă în eșalonul superior. Chiar dacă spune că inclusiv arbitrii au tras cu gălățenii în cele două manșe, Popovici crede că SC Oțelul a meritat să promoveze la această a cincea tentativă, fiind echipa mai consecventă.

”Galațiul a plecat clar cu prima șansă la promovare. Noi am trecut de Focșani în primul baraj, a fost un lucru foarte bun pentru noi. Cred că a fost maximum care se putea atinge la momentul acesta, să trecem de Focșani. Apoi jucam cu Galațiul, care cinci sezoane la rând și-a propus promovarea. La modul cum s-au întărit, l-au adus pe Dorinel Munteanu antrenor, e clar că au avut prima șansă. Nu vreau să dau vina pe arbitraje, dar s-a simțit acest lucru în ambele meciuri. Dar, una peste alta, au meritat promovarea. A fost o calificare justă a Oțelului, o echipă cu tradiție, fostă campioană a României, cu același antrenor, Dorinel Munteanu. Au forțat al cincilea an consecutiv promovarea și au reușit până la urmă, după ce anul trecut au ratat obiectivul la mustață, cu Brăila. Acum chiar meritau acest lucru, pentru că au arătat consecvență, an de an și-au propus acest obiectiv și până la urmă au reușit să promoveze”, a declarat Cristi Popovici pentru Liga2.ro.

Cristian Popovici, impresionat de atmosfera de la Galați: ”Nu aveai loc unde să arunci un ac”

Antrenorul echipei Dante, pe care a preluat-o în pauza de iarnă, la finalul anului 2022, înlocuindu-l pe Vespazian Colban, a rămas impresionat de atmosfera creată de gălățeni la meciul retur de baraj. Suporterii au creat o atmosferă incredibilă în tribune, toate cele peste 14.000 de locuri fiind ocupate.

”Atmosfera a fost extraordinară la Galați, stadionul arhiplin, din ce am înțeles au fost 12.000 de spectatori (n.r. – aproximativ 15.000), nu aveai loc unde să arunci un ac. Toată lumea a fost în jurul echipei. A fost foarte frumos, nu și ce s-a întâmplat pe teren, 0-3 a fost un scor prea mare în raport cu ce s-a întâmplat pe teren”, a mai spus Popovici, care crede că echipa sa ar fi avut o șansă în plus dacă nu primea gol în prelungirile primei reprize în retur: ”Primul gol l-am luat destul de greu, în minutul 46. Măcar să fi intrat la pauză cu un egal, să punem după aceea presiune pe ei. Nu s-a întâmplat asta. Am luat gol la o minge lungă în spatele apărării noastre și atunci s-a cam jucat calificarea.”

Dante, nicio șansă să fie invitată de FRF în Liga 2, crede Popovici

Popovici și-a luat gândul de la Liga 2 și este de părere că Dante nu are nicio șansă să fie invitată în eșalonul secund: ”Nicio șansă să mai fie invitată Dante. Pentru că ar mai fi un singur loc disponibil după acele criterii, și acela e luat de Hunedoara, care a luat trei puncte la baraj.”

Dante Botoșani ar fi a patra la rând din cele cinci echipe care au jucat barajul final și l-au pierdut care ar fi invitate de FRF în Liga 2 dacă ar rămâne multe locuri vacante în noul sezon.

Popovici nu s-a decis în privința viitorului său

Cristi Popovici spune că s-a simțit foarte bine la Dante, o echipă cu potențial de creștere și cu condiții bune, dar nu s-a decis încă dacă va continua cu ea. Va purta o discuție cu conducerea echipei în zilele următoare și va lua o decizie, în funcție și de ceea ce va dori patronul.

”A rămas să am o discuție cu patronul săptămâna asta. O să vedem ce își dorește el pe viitor. Eu m-am simțit foarte bine la Botoșani, a fost ok, am avut condiții bune, s-a vrut performanță, este un mediu bun de lucru. Prima mea opțiune e Dante Botoșani. Să vedem ce vrea patronul echipei și în funcție de asta o să văd dacă vom continua împreună. Nu spun că rămân neapărat dacă se vrea promovarea. În fiecare serie sunt câte opt echipe din zece care atacă promovarea în fiecare sezon, dar cel mai important este un proiect în care să vezi luminița de la capătul tunelului. Să vedem, poate vrea să facă o echipă cu jucători tineri. Eu mi-am dat acceptul că prima variantă e Dante Botoșani. În funcție de ce vrea dumnealui, voi lua o decizie. Acum plec în concediu și vedem după”, a mai spus Popovici, care nu știe încă unde va evolua Dante în sezonul viitor: ”Sunt variante, dar încă nu se știe. E încă devreme, abia pe 6 iulie este reunirea.”

Dante, peste tot prin Botoșani: la Dorohoi, Bucecea sau Botoșani

Dante Botoșani și-a desfășurat parte parte din meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Dorohoi. Ulterior s-a mutat la Bucecea, un orășel din județul Botoșani. Aici a disputat jocul de acasă al barajului cu CSM Focșani, fiindcă partida tur cu SC Oțelul a desfășurat-o, în premieră, pe stadionul Municipal din Botoșani.

Dante Botoșani a încheiat sezonul regular al Ligii 3 pe locul 1 în Seria 1, cu 40 de puncte acumulate în 18 meciuri, cu cinci peste multa mai cunoscuta Foresta Suceava. În play-off, după disputarea a alte nouă jocuri, a terminat tot pe locul 1, cu 57 de puncte, la patru puncte peste Foresta, ambele mergând la baraje.

În faza semifinală, Dante a trecut de CSM Focșani (locul 2 în Seria 2) după 0-0 la Focșani și 2-1 la Bucecea. În faza finală a barajului de promovare în Liga 2, echipa din județul Botoșani a remizat ”acasă” cu SC Oțelul Galați (locul 1 în Seria 2), scor 1-1, iar în retur, la Galați, a pierdut cu 0-3.

Foto: Sorin Pană / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dorinel-munteanu-s-a-intors-in-timp-dupa-ce-a-promovat-sc-otelul-in-liga-2-19234591

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-sc-otelul-back-2-business-a-promovat-in-liga-2-iar-dorinel-munteanu-e-din-nou-erou-in-galati-atmosfera-senzationala-cu-tribune-arhipline-cum-nu-s-a-mai-vazut-din-2011-19234536

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-aflate-in-joc-de-glezne-pentru-un-loc-in-liga-2-ce-sanse-au-pierzatoarele-barajelor-de-promovare-sa-fie-invitate-de-frf-si-ordinea-in-care-se-ocupa-posibilele-locuri-vacante-19234550

https://liga2.prosport.ro/liga-3/astazi-aflam-cele-cinci-echipe-care-promoveaza-in-liga-2-meciurile-retur-ale-fazei-finale-a-barajului-incep-la-ora-1730-19234450

https://liga2.prosport.ro/liga-3/promovarea-in-liga-2-primele-trei-meciuri-tur-din-faza-finala-a-barajului-au-loc-de-la-ora-1600-19234003

https://liga2.prosport.ro/liga-3/astazi-aflam-cele-10-echipe-care-se-vor-califica-in-faza-finala-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-meciurile-incep-la-ora-1730-19233199

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ultimele-batalii-pentru-promovarea-in-liga-2-meciurile-tur-din-faza-semifinala-a-barajului-se-joaca-astazi-de-la-ora-1800-19232871

Narcis POHOAȚĂ 14 Jun. 2022, 08:29 Liga 3
Pe aceeași temă