Visează la promovarea în Liga 2, dar situația financiară nu e grozavă. CSM Bacău își drămuiește cu grijă banii. Ce spune antrenorul Cristian Popovici

Andrei PASCU 29 Dec. 2023, 14:19 Liga 3
Visează la promovarea în Liga 2, dar situația financiară nu e grozavă. CSM Bacău își drămuiește cu grijă banii. Ce spune antrenorul Cristian Popovici

CSM Bacău, favorită la promovare din Seria 1 a Ligii 3, locul 3 în play-off-ul stagiunii trecute, acum pe locul 2 în ierarhie la final de 2023, nu are o situație financiară lipsită de probleme.

La începutul sezonului, CSM Bacău a fost nevoită să și anuleze cantonamentul pe care îl programase antrenorul Cristian Popovici, iar pregătirile s-au făcut pe plan local. Acum, la jumătatea drumului formația din divizia a treia riscă să aibă probleme pentru perioada de pregătire din această iarnă.

E favorită la promovare, dar situația financiară nu e grozavă. Ce se întâmplă la CSM Bacău

CSM Bacău a decis în mare măsură cantonamentul și meciurile amicale, dar în comunicatul în care anunță programul lasă de înțeles că pot apărea probleme în cazul în care situația financiară se va schimba și va suferi modificări pe ”minus”.

Va avea loc un cantonament la munte, locația nefiind stabilită, dar au fost programate meciurile amicale. Adversare vor fi doar formații din Liga 3. Antrenorul Cristian Popovici a decis ca reunirea să aibă loc la 17 ianuarie.

Fotbalul reia pregătirile pe 17 ianuarie

CSM Bacău a terminat la începutul lunii decembrie meciurile din 2024. Și a făcut-o având asigurată participarea în play-off-ul de promovare în L2, indiferent de rezultatele pe care le va înregistra în cele trei etape rămase din campionatul regulat. Cu alte cuvinte, am făcut un pas înainte, comparativ cu ediția anterioară de campionat. Echipa pregătită de Cristi Popovici este pe locul 2, unul situat clar în obiectivul trasat la început de sezon – ocuparea unuia dintre pozițiile 1-5.

Așadar, reunirea lotului va avea loc p3 17 ianuarie, iar până pe 30 pregătirile se vor desfășura în Bacău. Tot în acest interval va fi efectuată vizita medicală, pe 24-25. Perioada 31 ianuarie – 11 februarie este prevăzută pentru un cantonament la munte – sperăm să nu existe probleme cu bugetul, pentru a efectua și această etapă. Iar până la începutul lui martie, când se va relua campionatul, vor urma partidele amicale, conform calendarului pe care ni l-a oferit managerul Relu Damian:

* 27 ianuarie, cu Aerostar;
* 14 februarie, cu KSE Tg. Secuiesc (deplasare);
* 17 februarie, cu Viitorul Curița (acasă);
* 21 februarie, cu CSM Rm. Sărat (deplasare);
* 24 februarie, cu CSM Rm. Sărat (acasă);
* 28 februarie, cu Ceahlăul Piatra Neamț 2 (deplasare);
* 2 martie, cu Aerostar (acasă).

Înainte de „lăsarea la vatră”, echipa noastră a avut o „reuniune” festivă, care să înglobeze toate sărbătorile din decembrie și ianuarie. S-a auzit de multe ori „La Mulți Ani”!, ceea ce vă dorim din suflet și Dvs., suporterilor noștri!”, a anunțat CSM Bacău.

Cristian Popovici va face achizițiile în funcție de situația financiară

De altfel, și antrenorul Cristian Popovici a făcut referire la contextul economic al clubului când a venit vorba de întăririle pentru această iarnă. Știe că jucătorii care pot crește valoarea lotului pot veni în anumite condiții, cu salarii mai mari.

(N.r. – Există posibilitatea să vă întăriți în această iarnă?)Această posibilitate depinde de… posibilitățile financiare. Noi sperăm, chiar dacă timpul trece și nu știm încă exact ce putem face în mod concret în această direcție.

(N.r. – Ce posturi vizați?) Simplu de spus: întreg axul central să aibă dublaj la nivel de titulari. Dacă se vrea cu adevărat promovarea, ar trebui să operăm cam șase transferuri. Iarna trecută, Ceahlăul și-a adus șapte transferuri și, din postura de echipă care avea șanse minime de a prinde play-off-ul a ajuns formația care a reușit promovarea.

(N.r. – Să punem răul în față și să zicem că nu veți reuși să vă întăriți în această iarnă. Excludeți varianta promovării?) Nu că nu o exclud, dar chiar cred în ea. Da, chiar și cu acest lot s-ar putea promova, doar că ne-ar fi mult mai greu.

În cazul în care nu vom reuși să aducem dubluri pe anumite posturi vom fi condiționați atât de accidentări, cât și de cartonașe. Iar play-off-ul nu se anunță deloc ușor, mai ales că Foresta și Rădăuțiul au, la rândul lor, pretenții.

Să vedem ce va fi”, a spus Cristian Popovici, conform Deșteptarea.

CSM Bacău termină anul pe locul 2 în Seria 1 din Liga 3

CSM Bacău a terminat pe locul 3 în play-off-ul Seriei 1 din Liga 3 în sezonul trecut. Acum, după 15 etape, este pe locul 2, cu 25 de puncte, după opt victorii, o remiză și patru eșecuri. Are două puncte peste locul 3, Bucovina Rădăuți, dar un ecart de două puncte față de locul 1, Foresta Suceava.

În prima rundă din 2024, a 16-a a sezonului regular, CSM Bacău va întâlnit pe teren propriu Ştiinţa Miroslava, locul 4, 19 puncte.

Foto: CSM Bacău

https://liga2.prosport.ro/liga-3/jiul-petrosani-e-inspirata-de-succesul-corvinului-19296622

https://liga2.prosport.ro/liga-3/david-ciubancan-va-fi-testat-de-cfr-cluj-19296583

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minerul-ocna-dej-are-un-nou-antrenor-pe-dan-mugurel-19296573

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viitorul-ianca-a-ramas-fara-antrenor-si-a-renuntat-la-jucatorii-cu-salarii-mari-19296563

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dacia-unirea-braila-l-a-cedat-pe-valentin-robu-la-metalul-buzau-19296434

Andrei PASCU 29 Dec. 2023, 14:19 Liga 3
Pe aceeași temă