„U” Cluj a semnat pe doi ani cu un jucător al unei rivale la promovare. Noua achiziție a început fotbalul în Franța, iar în România a fost și la Astra

Aflată de luni în cantonament în Antalya, Universitatea Cluj e activă și în țară, unde conducătorii ei au obținut semnătura încă unui jucător în această iarnă. Fundașul cu care tocmai s-a bătut palma, Andrei Răuță (23 de ani), vine de la rivala pentru promovare Academica Clinceni,  va ajunge la Cluj Napoca începând din vară, iar în toamna lui 2018 a fost la un pas de FCSB.

Ca și în cazul lui Nicolae Pîrvulescu, de la Pandurii, „U” Cluj a bătut palma cu Andrei Răuță, intrat în ultimele șase luni cu Academica Clinceni. Fundașul care a început fotbalul în Franța, la Guingamp, a semnat pe doi ani cu echipa lui Bogdan Lobonț, însă contractul intră în vigoare abia de la 1 iulie 2019. Pe Pîrvulescu, clujenii au reușit să-l aducă de acum la Cluj, plătind circa 10.000 de euro fostei sale echipe.

În toamna anului trecut, Răuță era foarte aproape de vicecampioana României, într-un moment în care Gigi Becali și Vasile Geambazi începeau, deja, să preia Academica: „Există un interes din partea lor. Încă nu s-a perfectat nimic, mai sunt și alte două cluburi din Liga 1 interesate, dar prima opțiune o vor avea cei de la FCSB, ținând și de legătura pe care o avem cu ei, de prietenie. Nu e nimic concret, dar sunt șanse să meargă acolo. Există interes din partea lor, dar nu s-a perfectat nimic”, spunea Vali Budean, vicepreședintele clubului din Clinceni.

Răuță (foto jos, în prim-plan) a jucat în cariera sa pentru Guingamp II, iar în România a fost adus de Astra, unde nu a apucat să joace în Liga 1, ci doar a fost rezervă în patru meciuri. Ulterior a evoluat în Liga 2 pentru Bucovina Pojorâta, CS Balotești și Academica Clinceni, la formația ilfoveană evoluând de la începutul anului 2018. În actualul sezon a fost utilizat în 16 meciuri, în toate ca integralist, și a marcat trei goluri, cu CS Balotești (3-1), Metaloglobus (1-0) și Daco Getica (2-0).

Până acum, „U” Cluj a mai semnat contracte cu mijlocașul ofensiv Nicolae Pîrvulescu (ex Panduri), fundașul central Ionuț Ursu (ex Sepsi OSK) și atacantul Mircea Axente (ex Dinamo).

„Fundașul central Andrei Răuță (23 de ani) a semnat un contract valabil pentru următorii doi ani cu FC Universitatea Cluj, înțelegerea urmând a intra în vigoare începând cu data de 1 iulie.

Unul dintre cei mai promițători tineri fundași din România, fotbalistul a fost crescut în Franța, de Guingamp, unde și-a făcut junioratul, după care a îmbrăcat, pe rând, tricourile formațiilor Astra Giurgiu, Bucovina Pojorâta, CS Balotești și Academica Clinceni, marcând trei goluri în prima parte a acestui sezon de Liga 2.

Mijlocașul ofensiv Daniel Pârvulescu, fundașul central Ionuț Ursu și atacantul Mircea Axente sunt ceilalți jucători transferați de clubul nostru în această iarnă, cu mențiunea că cei trei au făcut deja joncțiunea cu lotul aflat la dispoziția lui Bogdan Lobonț în cantonamentul din Turcia”, a anunțat „U” Cluj semnarea contractului cu Andrei Răuță.

Altfel, Universitatea Cluj joacă, astăzi, de la ora 14:00, primul amical în cantonamentul din Turcia, împotriva formației din prima ligă bulgară Slavia Sofia.

Pe aceeași temă