CSM Reșița s-a reunit și a mai făcut modificări la nivelul lotului. Alți patru jucători au semnat cu trupa din Valea Domanului, iar printre cei la care s-a renunțat sunt doi căpitani

Andrei PASCU 27 Jun. 2023, 16:50 Liga 2

CSM Reșița s-a reunit la începutul acestei săptămâni, luni, 26 iunie, cu alte câteva modificări de lot. Din dorința de a avea un parcurs cât mai bun în Liga 2, după promovare, trupa din Valea Domanului a adus câțiva jucători, pentru întărirea lotului. Momentan este vorba despre șase jucători, cu excepția unuia, cu experiența eșalonului secund.

Nou-promovata din Liga 3 a oferit foarte puține informații publice despre reunire, neprecizând lot lotul de jucători pe care Călin Cheregi l-a avut la dispoziție la primul antrenament.

Printre cei care nu vor mai continua cu CSM Reșița se numără ”veteranii” Cristian Zimmermann și Laurențiu Breșneni, în ciuda a ceea ce spunea antrenorul după ce se reușea promovarea.

CSM Reșița s-a reunit. Are șase noi jucători în lot

Jucătorii noi prezenți la reunirea Reșiței sunt portarul Ionuţ Rus (23 de ani, ex Ripensia, șapte meciuri în sezonul trecut de Liga 2), fundaşul central Andrei Răuţă (27 de ani, ex Metaloglobus, 13 meciuri în sezonul trecut de Liga 2), mijlocaşii Laurenţiu Maxim (19 ani, ex SC Oţelul, 20 de meciuri și un gol în sezonul trecut de Liga 2) și Mihai Dolghi (20 de ani, ex Viitorul Cluj- Liga 3).

Alexandru Sabău (24 de ani, ex Steaua, 18 meciuri în sezonul trecut de Liga 2) și Ciprian Rus (32 de ani, ex Unirea Slobozia, 25 de meciuri și șase goluri în sezonul trecut de Liga 2) se încadrează la aceeași categorie, doar ei beneficiind până în acest moment de prezentare oficială din partea clubului, după ce Liga2.ro a dezvăluit aducerea lor.

CSM Reșița nu a încheiat achizițiile și plecările

Referitor la noutăți, directorul Cristian Bobar a vorbit, într-o conferință de presă, despre strategia de transferuri din această vară, pentru întărirea lotului.

Conducătorul a precizat că 30 de jucători au fost prezenți la reunire, iar cinci dintre ei sunt în probe. Numele acestora din urmă nu au fost dezvăluite.

”Legat de echipă, avem șase jucători noi care au semnat deja contracte. Este vorba de Andrei Răuță, un fundaș central care a evoluat ultima dată la Metaloglobus, Alex Sabău, tot un fundaș central care a fost la CSA Steaua, Laurențiu Maxim, care joacă pe postul de mijlocaș și este născut în anul 2003. Maxim a evoluat la Oțelul Galați și a promovat în sezonul trecut, el fiind jucătorul Viitorului Cluj.

Îi avem pe Mihai Dolghi, un mijlocaș central care este căpitan în naționala Moldovei U20 și pe Ciprian Rus, atacant care a evoluat la UTA Arad, fiind și căpitanul echipei. Rus a evoluat în Liga 1 și este un fotbalist cu experiență. Pe postul de portar îl avem pe Ionuț Rus, un jucător care a fost pe la echipa a doua de la Lazio, la Ripensia ultima dată, el fiind jucătorul CFR-ului.

Avem o echipă cât de cât tânără și nu am mai adus nume sonore, așa cum au venit acum trei ani când am fost din nou în Liga 2. Preferăm să construim o echipă axată pe muncă și fără prea multe fițe. Cred că ne-am dat seama că nu mai joacă CV-urile, mai ales în fotbal.

Vor mai fi plecări, dar și sosiri la echipă. Am avut 30 de jucători la primul antrenament. Avem cinci jucători în probe. Jucătorilor cu care am promovat li s-au mărit contractele, n-au fost probleme și ne-am înțeles destul de repede. Dacă cei din probe nu vor confirma, va mai trebui să aducem un atacant și un mijlocaș.

În momentul de față ca și atacanți îi avem pe Ciprian Rus și pe Gakou Aboubacar”, a declarat Cristian Bobar.

CSM Reșița s-a despărțit de cinci jucători

În același timp, CSM Reșița s-a despărțit și de cinci jucători, conform spuselor lui Bobar. La formația nou-promovată nu vor mai continua Cristian Zimmermann (40 de ani), Laurențiu Breșneni (39 de ani), Robert Petre (26 de ani), Alexandru Dane (21 de ani) și Remus Trancă (24 de ani) după promovarea în Liga 2.

Cristian Bobar a declarat că în cazul primilor doi, Cristian Zimmermann (40 de ani, portar) și Laurențiu Breșneni (39 de ani, mijlocaș), primii doi căpitani ai echipei, li s-au făcut propuneri pentru a rămâne în structurile clubului, pe diverse poziții.

Eu am discutat cu ei zilele acestea, rămâne să se gândească, dar vor avea oricând un loc în organigrama clubului, tocmai pentru că au stat aici foarte mult, dar vine un moment când vârsta nu iartă pe nimeni și trebuie să se axeze pe alt drum, antrenorat, administrativ.

Acum, depinde foarte mult ce își doresc și ei, dar este clar că avem nevoie de ei în organigrama clubului, dacă și ei își doresc acest lucru”, a mai afirmat Cristian Bobar.

Decizia de a renunța la cei doi jucători este contrară cu ceea ce spunea antrenorul Călin Cheregi la finalul partidei cu CSM Deva, când se obținea promovarea în Liga 2. Întrebat dacă jucătorii mai maturi, precum Zimmermann, Breșneni sau Ștefan Bărboianu (35 de ani) vor fi ”pensionați”, el a negat atunci: ”Nu. Sunt niște jucători care au dus greul acestui campionat, am avut anumite deci în anumite momente pentru a-i odihni.”

CSM Reșița merge în Slovenia în cantonament

CSM Reșița a reușit să stabilească locația stagiului de pregătire, în primă fază având mai multe soluții în plan, Serbia, Slovenia și Austria. S-a mers pe varianta Slovenia, cantonament care va avea loc în luna iulie, în perioada 10-21. Acolo se vor disputa și câteva partide de verificare.

Vom face un cantonament în Slovenia, în perioada 10-21 iulie, acolo unde Călin Cheregi a dorit să avem trei sau patru jocuri amicale”, a mai spus Bobar.

Foto și video: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-alexandru-si-calin-toma-vor-fi-din-nou-coechipieri-in-liga-2-echipa-cu-care-au-semnat-atacantul-si-fundasul-golgheter-19276225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/telenovela-izata-a-ajuns-la-final-la-brasov-echipa-lui-dan-alexa-a-anuntat-inca-trei-jucatori-de-care-s-a-despartit-19276222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-noi-achizitii-pentru-echipa-lui-claudiu-niculescu-unul-vine-de-la-uta-iar-ceilalti-au-jucat-in-ultimul-sezon-tot-in-liga-2-19276205

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-brazilian-cu-meciuri-in-prima-liga-din-italia-belgia-elvetia-si-israel-a-semnat-cu-gloria-buzau-nu-este-deloc-strain-de-romania-este-casatorit-cu-o-buzoianca-si-are-o-afacere-in-oras-19276191

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-inceput-pregatirea-sezonului-de-liga-2-cu-doua-noi-achizitii-dar-si-cu-un-alt-jucator-cunoscut-targovistenilor-suporterii-veniti-la-stadion-controlati-drastic-19276159

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-imprumutat-un-jucator-de-la-fcsb-19276167

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-csm-resita-a-facut-primele-achizitii-pentru-liga-2-un-fundas-fost-la-steaua-si-golgheterul-unirii-slobozia-19275760

Andrei PASCU 27 Jun. 2023, 16:50 Liga 2
Pe aceeași temă