Trei achiziții noi și o despărțire la Dunărea Călărași. Un turco-elvețian, un fundaș de la U Craiova și un atacant de la Rapid, noutățile primite de Cristian Pustai

Dunărea Călărași, una dintre surprizele negative din acest debut de sezon al Ligii 2, și-a completat lotul în ultima zi de transferuri cu alți trei jucători.
Sub comanda lui Cristian Pustai au ajuns fundașul turco-elvețial Ahmet Alper Ozcan, fundașul Alexandru Ionuț Sîrbu și atacantul Gabriel Toma.
În plus, Dunărea s-a despărțit și de unul dintre jucătorii aduși în vară, mijlocașul Ștefan Pacionel, împrumutat de la FCSB.

Turco-elvețianul Ahmet Alper Ozcan (foto principal) are 24 de ani, este fundaș central sau stânga, iar ultima dată a evoluat în liga a doua elvețiană la FC Koniz. În cariera sa a mai jucat pentru Lausanne (Elveția), Kayserispor (Turcia), Hacettepe (Turcia), FC Sion (Elveția) și Linense (Spania). Cu Dunărea a semnat un contract valabil pe un sezon.

Alexandru Ionuț Sîrbu are 18 ani, este originar din Târgu Jiu, joacă pe postul de fundaș dreapta și este jucătorul Universității Craiova. La Călărași a venit sub formă de împrumut pentru un sezon.

În atac, Dunărea l-a readus pe Gabriel Toma (foto text), atacant de 18 ani originar din Călărași, care a debutat în Liga 2 chiar în tricoul Dunării, în sezonul 2016/2017, și care în această vară a semnat cu Rapid. Jucătorul n-a fost utilizat deloc de giuleșteni și revine la Dunărea, unde speră să primească mai multe șanse. Toma este deținut în co-proprietate de Rapid și Dunărea Călărași.

„Aveam nevoie de forțe proaspete, întrucât campionatul e lung. Sunt jucători pe care sper să ne putem baza pentru îndeplinirea obiectivelor propuse. Le urez mult succes”, a declarat președintele executiv al clubului Dunărea, Eugen Pîrvulescu.

Cu doar două puncte acumulate în primele cinci etape, Dunărea Călărași ocupă locul 18 în Liga 2. La finalul săptămânii joacă în deplasare, sâmbătă, de la ora 11:00, la Sportul Snagov.

Pe aceeași temă