Scandal între Dacia Unirea și golgheterul ei! Clubul brăilean i-a prelungit unilateral contractul mijlocașului pentru a nu merge la AFC Hermannstadt

Scandal între Dacia Unirea și golgheterul ei!** Clubul brăilean i-a prelungit unilateral contractul mijlocașului pentru a nu merge la AFC Hermannstadt

Între conducerea clubului Dacia Unirea și mijlocașul Cosmin Neagu s-a iscat un conflict care nu mai poate fi soluționat decât de Comisiile Federației Române de Fotbal. Ce s-a întâmplat de fapt? Cu toate că mai avea contract cu Dacia Unirea până la finalul acestei luni, jucătorul a purtat discuții și chiar a semnat o înțelegere cu nou-promovata în Liga a 2-a AFC Hermannstadt.

Clubul de fotbal de la Dunăre a aflat de acest lucru și a ieșit în presă spunând că în contractul jucătorului există un paragraf în care se precizează că poate prelungi unilateral contractul anumitor jucători pe încă un an. Iar conducerea Daciei Unirea s-a prevalat de acestă prevedere și, pe data de 20 iunie, i-a prelungit contractul lui Cosmin Neagu pentru încă un sezon competițional.

La rândul său, pentru că nu a primit niciun salariu în acest an fotbalistul și-a depus memoriu la FRF, pentru a deveni jucător liber de contract. Mijlocașul a trecut în memoriu și suma pe care echipa fanion a orașului Brăila are să i-o dea. Numai că șeful clubului brăilean, Valentin Avramescu, spune că atât jucătorul, cât și clubul care l-a contactat, în situația de față fiind vorba despre AFC Hermannstadt, nu au respectat regulamentele FRF.

„Începând cu 20 iunie, clubul Dacia Unirea i-a prelungit cu un an contractul lui Cosmin Neagu. Noi am fost înștiințați că jucătorul și-a depus memoriu la FRF, este dreptul lui să facă acest lucru, numai că se pare că suma pe care el o pretinde nu este cea reală. Noi vom depune luni (n.r. – astăzi, 26 iunie) la Comisia de Disciplină o sesizare la adresa clubului din Sibiu, care nu a respectat regulamentele sportive în vigoare, că a contactat și a semnat documente cu un jucător aflat sub contract. Și vom aștepta ca această comisie să dea verdictul. De asemenea, vom apela și la Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor, deoarece cuantumul datoriilor pretinse de jucător nu este cel real. Noi putem dovedi cu acte valoarea sumei pe care Neagu o are de primit de la Brăila”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Valentin Avramescu, președintele Consiliului de Administrație al Daciei Unirea.

Cosmin Neagu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei Dacia Unirea Brăila, dacă nu cel mai bun, în sezonul recent încheiat. Adus liber de contract după ce s-a despărțit de Farul, mijlocașul ofensiv a evoluat în 29 de meciuri pentru echipa lui Pânzaru și a fost golgheterul clubului, cu 8 goluri.

Același scandal l-a avut Dacia Unirea și cu Dunărea Călărași, în speța mijlocașului Andrei Pușcașu, însă, între timp, echipa brăileană l-a lăsat pe jucător să plece liber de contract la rivala din campionat.

AFC Hermannstadt a anunțat de la începutul lunii iunie, pe pagina de facebook a clubului, că patru jucători de la diverse echipe din Liga 2 sunt noile transferuri de după promovare. Atacanții Bogdan Rusu (27 de ani, ex Foresta Suceava) și Ștefan Blănaru (28 de ani, ex ASU Poli) și mijlocașii Cosmin Neagu (25 de ani, ex Dacia Unirea Brăila) și Lucian Dumitriu (24 de ani, ex Foresta Suceava) au fost anunțați ca noi achiziții la Sibiu.

Articol scris de Costel FILIP

Pe aceeași temă