Ripensia își compensează plecările cu fotbaliști din Republica Moldova. Cele trei transferuri de la același club făcute de timișoreni. Doi dintre ei sunt frați gemeni

Ripensia își compensează plecările cu fotbaliști din Republica Moldova.** Cele trei transferuri de la același club făcute de timișoreni. Doi dintre ei sunt frați gemeni

Ripensia Timișoara a parafat trei transferuri înainte de primul meci de verificare și de plecarea din Antalya. Clubul timișorean achiziționează pentru prima dată jucători din Republica Moldova. Este vorba de trei fotbaliști care vin de la același club, Dinamo-Auto, iar doi dintre ei sunt frați gemeni.

Cele trei noi nume din lotul Ripensiei sunt Ivan Urvanțev, Andrei Macrițchii și Valerii Macrițchii, toți trei de la clubul de prima ligă Dinamo-Auto.

Ivan Urvanțev este mijlocaș central sau atacant și are 22 de ani. Are în palmares convocări la naționala de tineret a Moldovei și a mai fost legitimat la cluburi de prima ligă moldavă, precum Sheriff Tiraspol, Petrocub Hîncești, Zaria Bălți sau FC Sfîntul Gheorghe. În actualul sezon a marcat 3 goluri în 19 partide în tricoul lui Dinamo-Auto. A semnat cu Ripensia pe un an și jumătate.

Gemenii Andrei și Valerii Macrițchii, născuți pe 13 februarie 1996, deci în curând vor împlini 24 de ani, au semnat cu Ripensia pe aceeași perioadă ca Urvanțev. Cei doi frați au convocări la naționala Moldovei, antrenată de Alexandru Spiridon.

Andrei este mijlocaș stânga. În ultimul sezon, la Dinamo-Auto a marcat 2 goluri în cele 18 partide în care a fost integralist. A mai jucat la Sheriff Tiraspol, FC Tiraspol, Petrocub Hîncești și FC Sfîntul Gheorghe.

Valerii este fundaș central de picior drept și a mai jucat pe la Sheriff Tiraspol, Petrocub Hîncești, Speranța Nisporeni și FC Sfîntul Gheorghe. În acest sezon are 27 de prezențe pe teren, toate ca titular și doar într-un meci a fost schimbat, și a marcat de patru ori.

Ripensia joacă astăzi un amical cu echipa de Liga 3 Fortuna Becicherecu Mic. De la club au plecat iarna aceasta Andrei Zaluschi, Marius Fotescu, Marius Staicu, Călin Toma, Albert Voinea și Mociu Haralambie, ultimul împrumutat la Foresta Suceava. Până acum, singura achiziție era portarul Horațiu Moldovan, fost la Sepsi OSK.

Articol scris de Anda DELIU

 

Pe aceeași temă