Petrolul a pus ochii pe un portughez care aparține de Astra și e împrumutat la altă echipă din Liga 1

Marți se împlinesc două săptămâni de când Petrolul și-a prezentat oficial noul antrenor, iar clubul ploieștean nu a făcut nicio mutare în lot, cu toate că președintele Marius Stan și „principalul” Costel Enache au anunțat schimbări chiar și până la finalul anului, din care a mai rămas o zi. Reunirea e stabilită pe 8 ianuarie.

Petrolul și-l dorește, în primul rând, pe brazilianul Eric de Oliveira (34 de ani), care a evoluat foarte puțin la Viitorul și e pe făraș. Alte nume de care ploieștenii sunt interesați sunt Cristian Ciobanu (25 ani) și Miguel Jose Oliveira Silva Santos (25 ani).

Mijlocașul Cristian Ciobanu a evoluat în prima parte a sezonului la Turris-Oltul Turnu Măgurele, echipă cu care a și promovat din Liga 3. În Liga 2 are 20 de meciuri pentru teleormăneni și șapte goluri marcate. În cariera sa a mai jucat pentru Dinamo II, FC Olt, Concordia Chiajna, „U” Cluj sau Juventus București.

Portar cu câte două meciuri jucate în Liga 1 la Astra și Clinceni, pe lista lui Costel Enache

Miguel Santos este portar la Academica Clinceni, echipă pentru care a evoluat în doar două meciuri în prima parte a acestui sezon al Ligii 1, ambele pierdute de ilfoveni: 1-2 la Gaz Metan și 0-3 la CFR. În plus, pentru ilfoveni, a evoluat și în cele două jocuri de Cupa României, 3-2 cu Turris Oltul și 2-0 cu FC Botoșani.

Goalkeeperul crescut de Benfica este pe lista de priorități a lui Costel Enache, scrie Ziarul Prahova. Noul antrenor al Petrolului a lucrat cu Miguel Santos la Astra, unde portarul nu a fost titular. În sezonul trecut a prins doar două meciuri pentru giurgiuveni, dar a avut apariții la echipa secundă, în Liga 3, pentru ca în vară să fie cedat sub formă de împrumut la Academica Clinceni.

Interesant este că Petrolul a discutat pentru Santos și în vară, dar împrumutul portughezului de la Astra nu s-a realizat, Flavius Stoican nedorindu-l. Echipa ploieșteană a mers, în schimb, pe mâinile goalkeeperilor Raul Avram (26 ani, 14 apariții), Cezar Lungu (31 ani, 6 apariții) și Cristian Apostolachi (19 ani, 1 apariție).

Până să ajungă în România, Miguel Jose Oliveira Silva Santos a evoluat pentru Benfica II (Portugalia), Port Vale (Anglia), Fortuna Sittard (Olanda).

La capitolul despărțiri, Ziarul Prahova spune că, neoficial, jucători precum Ștefănescu, Zaharia, Cioinac, Wallace, Racu sau Alex Munteanu ar fi pe lista celor la care s-ar putea renunța în această iarnă, numai că aceștia nu vor să audă de reziliere, având în vedere că au salarii peste media Ligii 2.

Pe aceeași temă