Ilie Stan și-a alergat jucătorii prin pădure la primul antrenament din 2020. Căpitanii echipelor Ripensia și Turris, printre cele patru achiziții perfectate de SCM Gloria Buzău

SCM Gloria Buzău și-a reluat luni, 13 ianuarie, antrenamentele, iar Ilie Stan a avut la dispoziție 22 de jucători la alergarea prin pădurea Spătaru. Trupa din Crâng a avut multe absențe la reunire, față de lotul cu care încheia prima parte a sezonului, dar și câteva noutăți. Gloria și-a pierdut doi dintre cei mai importanți fotbaliști, pe Alexandru Bourceanu, retras din activitate, și pe Valentin Alexandru, achiziționat de Rapid, însă a perfectat și patru transferuri.

Opt jucători, „singurii absenți motivați” la reunirea echipei buzoiene

La prima ședință de pregătire din 2020 a echipei SCM Gloria Buzău, susținută în pădurea Spătaru, la sud-vest de Buzău, Ilie Stan a avut 22 de jucători la dispoziție. „Singurii absenți motivați”, așa cum a anunțat clubul, au fost Branislav Luptak, Dragoș Balauru, Andrei Enescu, Moussa Konate, Liviu Godin, Sebastian Ghinga, Lassana Camara, Mădălin Calu, dar și golgeterul Valentin Alexandru, transferat la Rapid, și Alexandru Bourceanu, retras din activitate.

La finalul anului trecut, Ilie Stan anunța, pentru Liga2.ro, că jucătorii Balauru, Robert Candrea,Konate, Camara, Enescu, Richardo Mihalache, Godin, Calu, Cristian Chirițescu și Mickael Meira nu mai intră în vederile sale pentru partea a doua a sezonului.

Patru achiziții pentru SCM Gloria

La capitolul achiziții, echipa buzoiană a perfectat până acum patru transferuri. Jucători de la Ripensia, Turris, Snagov sau FC Botoșani II au semnat cu SCM Gloria. Este vorba despre Călin Toma, Mihai Savin, Iulian Roșu și Marian Chică Roșă.

„Sub comanda tehnicienilor grupării din Crâng, se vor antrena și alți jucători, care, în funcție de randamentul pe care îl vor da în perioada de pregătire, pot fi reținuți sau nu, în lot”, mai anunță gruparea condusă de Ilie Stan.

Călin Toma (28 de ani, îi împlinește pe 28 februarie) a fost căpitanul Ripensiei, iar în această iarnă s-a despărțit de echipa timișoreană pentru care a evoluat din 2015, când activa în Liga a 4-a. Fundașul stânga a fost utilizat în 19 meciuri în prima parte a sezonului actual, în toate ca titular, și a înscris un gol. În cariera sa a mai jucat la Flacăra Făget, Mama Mia Becicherecul Mic și Ghiroda.

Mihai Savin (29 de ani) este mijlocaș și din 2018 a jucat pentru actuala Turris Oltul Turnu Măgurele, echipă căreia i-a fost și căpitan. În acest sezon a avut 16 apariții, 13 ca titular. În cariera sa a jucat în Liga 1 pentru Concordia Chiajna și Rapid, dar a mai trecut și pe Gaz Metan Mediaș, FC Cisnădie, CS Afumați, FCM Baia Mare sau Csikszereda.

Iulian Roșu (25 de ani) s-a despărțit în această iarnă de Sportul Snagov, echipă pentru care în prima parte a sezonului a evoluat în 16 meciuri și a înscris trei goluri. Mijlocașul a fost crescut de Steaua și a trecut în cariera sa pe la FC Clinceni, Rapid, Astra, ACS Poli, Olimpia Satu Mare, Metaloglobus sau CSMS Iași.

Marian Chică Roșă (21 de ani) este atacant și vine de la echipa secundă a clubului FC Botoșani, care activează în Liga 3.

Două amicale programate până la plecarea în cantonamentul din Antalya

Revenind la pregătire, Ilie Stan va intensifica antrenamentele pe plan local în următoarea perioadă, echipa urmând să dispute și două partide de verificare. Prima, pe 25 ianuarie, la Izvorani, cu Turris Oltul Turnu Măgurele și cea de-a doua are loc pe 30 ianuarie, acasă, cu Unirea Slobozia.

În perioada 2 – 14 februarie, SCM Gloria Buzău va efectua un stagiu de pregătire în Antalya, unde trupa pregătită de Ilie Stan va disputa cel puțin trei partide amicale.

Comunicatul prin care SCM Gloria Buzău își prezintă primele patru achiziții:

„Sport Club Municipal Gloria Buzău aduce la cunoștință faptul că începând cu data de 13 ianuarie 2020, clubul a perfectat primele transferuri ale celei de-a doua părți a sezonului Ligii a 2-a. Cele patru noi achiziții sunt:

    Ioan Călin Toma, (27 ani), fundaș stânga, fost căpitan de echipă al formației Ripensia Timișoara și unul dintre cei mai experimentați jucători ai Ligii a 2-a.
    Adi-Marian Chică-Roșă, (21 ani), atacant, a evoluat ultima dată la FC Botoșani, fiind unul dintre cei mai promițători jucători ai generației sale.
    Iulian Roșu, (25 ani), este noul mijlocaș central ofensiv al Gloriei Buzău, ultima echipă la care a jucat fiind Sportul Snagov. Este un jucător care s-a format la Steaua București, evoluând de-a lungul timpului la mai multe echipe importante din Liga I, precum Rapid București, Astra Giurgiu sau ACS Poli Timișoara.
    Mihai Cătălin Savin, (29 ani), mijlocaș central defensiv, fost căpitan de echipă al formației Turris Turnu Măgurele. Este un fotbalist experimentat, evoluând în Liga I la echipe precum Rapid București sau Concordia Chiajna.

Conducerea SCM Gloria Buzău le urează celor patru bun venit în marea familie a fotbalului buzoian și le dorește mult succes!”

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: SCM Gloria Buzău

Pe aceeași temă