Gabi Matei o lasă pe FC Clinceni pentru Petrolul. Cu două goluri și 14 meciuri în Liga 2, fundașul revine în prim-planul fotbalului din România

Gabi Matei o lasă pe FC Clinceni pentru Petrolul.** Cu două goluri și 14 meciuri în Liga 2, fundașul revine în prim-planul fotbalului din România

Parcursul excelent din prima parte a sezonului Ligii 2, încheiat la trei puncte în spatele liderului Seriei I, a atras atenția asupra jucătorilor de la FC Academica Clinceni. Unul dintre ei, Gabriel Matei (25 ani), repus pe picioare după experiențele nereușite la Steaua și FC Brașov, va reveni în Liga 1 după ce a acceptat oferta primită din partea ploieștenilor de la Petrolul.

Intrat în vacanță la începutul lunii decembrie, odată cu desfășurarea ultimului meci din acest an, la Piatra Neamț, Gabi Matei nu va mai continua să joace la FC Academica Clinceni de la începutul lui 2016, ci la Petrolul. Fundașul a impresionat în cele trei luni în care a evoluat pentru ilfoveni și i-a convins pe conducătorii grupării ploieștene că e jucătorul perfect în proiectul de reformare a echipei în obiectivul ei de a scăpa de retrogradare.

Gabi Matei a jucat în 14 meciuri pentru FC Academica Clinceni în această primă parte a sezonului din eșalonul secund și va ajunge gratis la Petrolul, deoarece în contractul cu ilfovenii avea o clauză în care era specificată că dacă o să aibă o ofertă de la un club din prima ligă va fi lăsat să plece în orice moment fără pretenții financiare.

„Gabi Matei avea o clauză potrivit căreia putea pleca de la noi în momentul în care apare pe numele lui o ofertă din prima ligă. Va fi, din punctul meu de vedere, un câștig pentru Petrolul. Ne-a ajutat foarte mult la Clinceni, și îi dorim succes la Ploiești”, a precizat, pentru telegrama.ro, Bogdan Apostu, managerul general al echipei din Clinceni.

Gabi Matei este al doilea jucător transferat pe Petrolul în ultimele zile. Atacantul italian Michele Paolucci a semnat cu gruparea ploieșteană săptămâna trecută.

2 goluri a dat Gabi Matei în cele 14 meciuri pe care le-a jucat la FC Academica Clinceni

Fundașul dreapta, fost internațional de tineret, își reziliat contractul cu Steaua la începutul lunii septembrie a anului curent și semna pe un an cu gruparea ilfoveană din postura de jucător liber. Matei a evoluat de-a lungul carierei sale, în afară de Steaua, în prima ligă, la Internațional Curtea de Argeș, Pandurii Târgu Jiu și FC Brașov.

Accidentările i-au stopat evoluția la Steaua

Gabi Matei a fost transferat de Steaua de la Pandurii pentru 600.000 de euro, în 2011, după ce Mihai Stoica a insistat pentru el. Fostul manager al „roș-albaștrilor” l-a convins pe Gigi Becali să-l cumpere, după ce i-a transmis că este un jucător care va ajunge titular la echipa națională. A fost însă un transfer eșuat, două sezoane ratându-le complet din cauza accidentărilor.

În cei patru ani în care a fost legitimat la Steaua, Matei a intrat în doar 12 meciuri, fără să reușească măcar o pasă de gol. Ghinionul accidentărilor, dar și viața extrasportivă agitată l-au ținut departe de un tricou de titular. În returul sezonului trecut a fost împrumutat la FC Brașov, unde a prins 10 meciuri, iar acum, la revenirea la echipa campioană, n-a reușit să arate că poate fi o soluție pentru prima echipă a lui Mirel Rădoi. Pe 7 septembrie, Steaua a anunțat că i-a reziliat contractul.

„Sper să mi se dea și mie o șansă să joc, dacă nu, voi alege o altă echipă la care să evolueaz pentru că am nevoie de jocuri, nu să stau pe margine”
Gabi Matei, într-un interviu pentru ProSport

Gabriel Matei are în palmares două titluri de campion și supercupa României cu Steaua.

Pe aceeași temă