Clauze speciale pentru Valeriu Răchită la ACS Poli! Ce nu are voie antrenorul să facă până la finalul sezonului, dar și promisiunile pe care le-a primit pentru a conduce ultima clasată

Marius ANGHEL 17 Dec. 2018, 19:10 Campionat
Clauze speciale pentru Valeriu Răchită la ACS Poli!** Ce nu are voie antrenorul să facă până la finalul sezonului, dar și promisiunile pe care le-a primit pentru a conduce ultima clasată

ACS Poli va fi antrenată începând cu 2019 de Valeriu Răchită (48 de ani) și va încerca să realizeze o nouă minute, după ce acum două sezoane lua startul în campionatul Ligii 1 cu -14 puncte și reușea menținerea în acest eșalon. Acum, la finalul primei părți a Ligii 2, echipa timișoreană e ultima în clasament, la 12 puncte în spatele Aerostarului, prima aflată deasupra pozițiilor retrogradabile, astfel că în cele 17 etape rămase de disputat va avea o misiune dificilă să evite să pice în Liga 3. O eventuală nouă retrogradare i-ar fi aproape fatală clubului condus de Radu Birlică, care, acum, abia reușește să aducă 100 de spectatori la stadionul Electrica, noua lui „casă”.

În acest sezon, ACS Poli a fost condusă deja de patru antrenori: Ionel Ganea (etapele 1-3), interimarul Petre Vlătănescu (etapa 4), Ștefan Nanu (etapele 5-14) și Călin Cojocaru (etapele 15-21), iar din 2019 al cincilea va încerca și el să repună echipa pe picioare. Chiar dacă, după despărțirea în vară de Sportul Snagov, anunța că nu mai vrea să antreneze, ci să treacă la alt nivel și să ia decizii în calitate de conducător, Răchită a acceptat, totuși, provocarea de la Timișoara. Însă, înainte de a semna, fostul fundaș al Petrolului sau al Stelei și-a pus clauze speciale în contract, pentru a nu fi o victimă așa de ușoară pentru administratorul special Birlică, „devorator” deja de patru antrenori în doar cinci luni.

Valeriu Răchită a semnat că, „până la sfârșitul sezonului actual, nu are voie să-și dea demisia”, lucru mai rar întâlnit în fotbal, scrie Ziarul de Prahova. Chiar primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a „bifat” această clauză, în speranța că ambiția lui Vivi îi va salva echipa de la retrogradare. Edilul-șef este cunoscut ca un împătimit suporter al echipei pe care suporterii Politehnicii nu o suportă, considerând-o clonă și căreia îi spune AC Recaș.

Lui Răchită îi mai sunt promise la Timișoara „luna și soarele de pe cer”, un stadion nou, ieșirea echipei din insolvență cât și bani pentru revenirea în Liga 1. Până atunci, ACS Poli merge în cantonament în Antalya, pe banii unui prieten olandez al managerului Ștefan Nanu.

„Între o echipă de mijlocul clasamentului și Poli Timișoara, aș alege oricând Timișoara. Îmi plac provocările și vreau, după ce am făcut două echipe și un stadion, la Ploiești și Snagov, să mai fac una. Am fost sunat de domnul primar, care mi-a părut foarte atașat de echipă, mi-a promis că va ridica un stadion nou de 12.000 de locuri”, spunea, pentru ProSport, Valeriu Răchită, în ziua în care semna cu ACS Poli.

În stafful său de la ACS Poli, Răchită va veni alături de un antrenor secund, cel mai probabil Daniel Dumitrache, Călin Frunză (antrenor cu portarii), Victor Leahu (preparator fizic), Ovidiu Petre (director sportiv) și Ștefan Nanu (team manager).

În vârstă de 48 de ani, Răchită a jucat la Metalul Plopeni, Petrolul Ploiești, Steaua București (de două ori), FC Onești, Ankaragucu, Farul Constanța, Litex Loveci și Universitatea Craiova. Ca antrenor le-a pregătit pe Petrolul, Chimia Brazi, FC Ploiești (acum actuala Astra Giurgiu) și Sportul Snagov, dar a fost și secund al naționalei României, în mandatul lui Victor Pițurcă.

 

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 17 Dec. 2018, 19:10 Campionat
Pe aceeași temă