Concordia Chiajna și-a pierdut golgheterul. Principalul marcator al ilfovenilor, un fundaș, a semnat cu o echipă din Liga 1

Concordia Chiajna a avut în prima parte a sezonului un fundaș ca golgheter, pe Alexandru Albu, și în această iarnă l-a pierdut și pe acesta, cu toate că echipa intenționează să se întărească și să se salveze de la retrogradare, zonă în care se află în acest moment după 21 de etape. Albu tocmai a semnat cu Academica Clinceni, echipă care se luptă pentru a se menține în Liga 1.

Cu a treia cea mai slabă ofensivă din Liga 2, cu doar 16 goluri marcate în acest sezon, sub ea situându-se doar „lanterna” Pandurii Târgu Jiu (9 goluri) și FK Csikszereda (15 goluri), Concordia Chiajna nu se va mai baza în partea a doua a campionatului pe golgheterul echipei. Acesta nu este un atacant, așa cum ar fi normal, ci un fundaș.

Alexandru Albu a marcat în cele 20 de meciuri în care a evoluat de șase goluri, o dată din penalty. Evoluția sa a atras atenția prim-divizionarei Academica Clinceni, care în această iarnă și-a asigurat serviciile fundașului de 26 de ani.

„Am venit la Academica Clinceni cu gânduri foarte mari. Sper să joc bine și să ajut echipa să rămână în Liga 1. M-am bucurat când am primit oferta. Este o oportunitate pentru mine de a reveni în prima ligă. La jocul pe care îl practică Academica Clinceni ar fi putut avea mai multe puncte. Marchează multe goluri, practică un fotbal spectaculos. Eu cred că vom face o treabă bună în partea doua a sezonului”, a spus Alexandru Albu după ce a fost prezentat la Academica Clinceni, a doua echipă pentru care va evolua în Liga 1 în cariera sa.

Astfel, rămasă fără Albu, Concordia Chiajna îl are acum ca principal marcator pe atacantul marocan Bilal Bari, care are două reușite în 20 de meciuri jucate în tricoul ilfovenilor. Celălalt golgheter al echipei, Paul Batin, cu patru reușite în nouă meciuri, a plecat de la Chiajna înainte de finalul primei părți a sezonului.

Albu n-a fost singurul absent de la reunirea Concordiei

23 de jucători a avut Concordia Chiajna la reunire, noutățile fiind Ciprian Gliga (ex Dunărea Călărași) și Stelian Cucu (ex Chindia Târgoviște), dar și Andrei Marc, revenit la echipa de care este legat contractual, după ce FCSB a renunțat la împrumutul său după doar o lună de la data la care l-a achiziționat.

Față de lotul cu care Concordia încheia prima parte a sezonului, de la primul antrenament din 2020 au absentat Alexandru Albu, Cosmin Neagu, Cristinel Matei sau Robert Riza.

Florin Bratu este noul antrenor al Concordiei Chiajna.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Concordia Chiajna

Pe aceeași temă