A dat cărțile pe față! Pancu a anunțat cei cinci jucători pe care nu-i mai vrea la Rapid. Doi l-au dezamăgit crunt, după ce s-a „luptat” cu conducerea pentru ei: „Nu se mai putea”

A dat cărțile pe față! Pancu a anunțat cei cinci jucători pe care nu-i mai vrea la Rapid.** Doi l-au dezamăgit crunt, după ce s-a

Rapid a trecut cu 2-1 de colega de campionat Daco-Getica București, miercuri după-amiază, pe stadionul Regie, în cadrul Turului III al Cupei României, obținând astfel calificarea în faza următoare, în care vor intra în compețitie și restul de nouă echipe din Liga 2. Giuleștenii au avut însă ceva emoții pentru a trece mai departe. La pauză au fost conduși, după reușita frumoasă a lui Gabriel Răducan (37), însă în partea secundă au dominat și au întors scorul cu golurile lui Amir Jorza (49) și Matias Roskopf (66).

La final, Daniel Pancu a tras concluziile despre joc, iar apoi, întrebat de reporterul DigiSport despre jucătorii care și-au reziliat sau își vor rezilia contractul cu Rapid, antrenorul și-a explicat deciziile, luându-i pe fiecare în parte.

Până acum, oficial, Rapid a anunțat despărțirea doar de Ștefan Ciuculescu, portar despre care Pancu a spus că era unul dintre favoriți, însă ar fi fost a patra opțiune pe postul său, astfel că a decis că așa ar fi mai bine pentru el, să plece. La George Tudoran, jucător achiziționat de la Pandurii încă din iarnă, însă care s-a alăturat lotului la reunirea din vară, a renunțat după doar zece antrenamente, spunând că nu înțelege de ce conducerea nu anunță despărțirea de el. Alin Demici l-a dezamăgit după ce i-a adus concurent pe post, iar experimentații Alexandru Iacob și Marian Vlada l-au făcut să regrete că s-a „luptat” cu conducerea pentru a-i păstra în lot și în Liga 2.

„A fost agitație. Se întreabă oamenii. Dacă vreți, vă răspund pe scurt despre alegerile mele:

Ștefan Ciuculescu: Un băiat extraordinar, unul dintre jucătorii mei favoriți, singurul căruia i-am acceptat orice greșeală făcută, înjurăturile din antrenament sau ce mai făcea el. Îl recomand oricărui antrenor de Liga a 2-a. E un portar foarte bun. Noi avem portari underi. Ar fi fost al patrulea pe post, nu avea aproape nicio șansă să apere. Pentru el e mai bine și sunt convins că-și va găsi un loc bun.

George Tudoran: Am renunțat încă din perioada de pregătire, după două jocuri amicale și după zece antrenamente. Nu știu de ce au întârziat cu anunțul. Decizia în cazul lui Tudoran o știe tot clubul. Se antrena separat de mult timp, deci nu e nicio noutate.

Alin Demici: Un jucător care a avut cea mai bună ascensiune în octombrie, când am venit eu antrenor, până în decembrie. A jucat foarte bine și îmi puneam mari, mari speranțe în el. Odată cu venirea lui Oanea, în ianuarie, la concurență reacția lui nu a fost una pozitivă. A avut un început de sezon foarte slab. A trebuit să ne reorientăm (n.r. – a fost adus Hristos Vadasis). Are nevoie să joace în altă partea, are nevoie de continuitate, unde dă un randament foarte bun.

Alexandru Iacob și Marian Vlada: Am avut lupte mari, imense, cu conducerea clubului în această vară. Ei știau foarte bine situația lor. Sunt doi dintre liderii care au promovat echipa din Liga a 3-a. Nu am vrut în niciun caz, îmi cer scuze conducerii, poate o să mă amendeze, poate nu, pentru că a fost doar dorința mea de a-i păstra în lot. După perioada de pregătire, la vizita medicală, Vlada are procentul de grăsime în organism de 14. Întrebați și voi un doctor în medicina sportivă ce înseamnă 14 la un atacant. Înseamnă că nu poți câștiga niciodată un duel, nu poți face un efort intens. Iacob are 13,5. Eu având discuții înainte cu ei. I-am spus și lui Iacob și lui Vlada: «M-am luptat pentru voi, rămâneți în continuare alături de mine, sunteți exemple.» Ce au făcut ei după aia, comportamentul lor, una e grăsimea, dar se vedea și cu ochiul liber, nu era nevoie de niciun fel de confirmare din partea medicilor. Plus atitudinea din antrenamente. Decât să am un jucător nemulțumit la antrenamente, că vrea să fie titular, prefer să nu ducă grupul în jos, prefer să meargă în altă parte, să joace. Tot respectul pentru ei, pentru ce au făcut, dar nu se mai putea”, a spus Daniel Pancu la microfonul DigiSport.

Încă trei jucători noi așteptați

În privința venirilor, ieri a fost legitimat fundașul stânga Hristos Vadasis (19 ani), luat sub formă de împrumut de la Universitatea Craiova, și care îl va înlocui pe Demici, și, în plus, își mai dorește un portar, un fundaș central, și un număr 10 foarte bun.

„Va mai veni un portar, probabil din Liga 1, under, un fundaș central cu siguranță, pentru că și astăzi am avut probleme. Dacă lua roșu Mallo sau dacă se accidenta Manole rămâneam fără fundaș central. Deci cu siguranță un fundaș central foarte bun. Avem trei pe listă. Și un număr 10, un jucător care să facă diferența, la fel, un jucător foarte bun”, a mai declarat Daniel Pancu.

Rapid, cu Daco-Getica: Al. Tătaru – Băjan (Hlistei 67′), Mallo (cpt.), Bg. Manole, Oanea – Goge, Jorza – Sefer, Drăghiceanu (Pănoiu 11′), Al. Dulca (Roskopf 62′) – Dodoi
Rezerve neutilziate: Achiriloaie – Babaua, Vadasis, Djuric.

În campionat, Rapid joacă duminică, de la ora 13:30, în deplasare, la CSM Reșița. Cele două echipe sunt la egalitate după primele patru etape din Liga 2, cu 7 puncte, însă reșițenii sunt pe locul 5, iar giuleștenii pe 6, datorită golaverajului: 6-3 față de 5-4.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Rapid 1923

Pe aceeași temă