ASU Poli își schimbă „casa”. Timișorenii sunt nemulțumiți de câți suporteri vin să-i susțină pe „Dan Păltinișanu”: „Am pierdut o bătălie”

ASU Politehnica revine pe terenul unde a obținut performanță în ultimele trei sezoane. Gruparea timișoreană susținută de suporteri se va întoarce pe stadionul unde a reușit cele trei promovări consecutive, din Liga 5 până în Liga 2. Prima partidă jucată pe „Știința” va fi marți, 4 octombrie, de la ora 14:30, cu Șoimii Pâncota, în turul IV al Cupei României, în timp ce în campionat se va juca în etapa a 11-a, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Mutată pe Stadionul „Dan Păltinișanu” odată cu debutul în Liga 2, ASU Poli nu a avut parte de rezultatele pe care și le-ar fi dorit. Numărul suporterilor prezenți pe această mare arenă nu s-a ridicat la așteptări, astfel că nici presiunea pe adversari nu a fost la fel de intensă cum ar fi putut avea dacă s-ar fi jucat pe un stadion mai mic. În cele cinci jocuri desfășurate pe teren propriu până acum în Liga 2, ASU Poli a obținut doar o victorie și o remiză, prea puțin pentru o echipă cu pretenții la o clasare în prima jumătate a clasamentului.

Potrivit PressAlert, motivul revenirii pe „Știința” nu ține de plata chiriei pentru închirierea arenei „Dan Păltinișanu”, nici de piedicile puse pentru ca echipa să nu-și poată permite să închirieze tabelele electronice de afișat reclame, ci mai degrabă de numărul dezamăgitor de suporteri care au venit să sprijine din tribune echipa în campionat.

Subiectul a fost dezbătut și pe forumul suporterilor: „Ne-am dorit să atragem orașul de partea noastră, din păcate nu am reușit. Nu ne-au ajutat nici rezultatele, nici jocul, nici noi nu am făcut 100% din cât am fi putut face în promovarea meciurilor pentru a aduce lume la stadion. Deci am pierdut o bătălie și da, probabil că meciul următor (cel cu Sepsi) se va juca pe Știința. Ne vom întoarce pe Dan Păltinișanu atunci când vom fi pregatiți să aducem la stadion câteva mii de oameni”, a scris Sebastian „Mihalcea” Novovic, președintele AST Druckeria.

Revenirea pe „Știința”, stadion deja omologat pentru Liga 2, poate fi privită astfel și ca un sprijin moral pentru jucători în următoarele runde. Deși inițial se spunea că meciurile televizate vor avea loc obligatoriu pe „Dan Păltinișanu”, PressAlert mai scrie că surse din cadrul clubului susțin că toate jocurile de acum înainte vor avea loc pe „Știința”.

Joi, la ASU Poli ar putea avea loc o nouă schimbare în cadrul clubului. De la ora 18:00, la Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Politehnica din Timițoara, în cadrul unei Adunări Extraordinare a Membrilor Cotizanți, se va vota rămânerea sau plecarea antrenorului principal Sorin Brîndescu.

Număr aproximativ de spectatori prezenți la meciurile lui ASU Poli susținute pe stadionul „Dan Păltinișanu” în acest sezon de Liga 2:

3-4 cu Chindia Târgoviște: 2.500
2-3 cu Foresta Suceava: 1.000
2-0 cu Metalul Reșița: 1.500
1-1 cu FC Brașov: 900
1-3 cu Luceafărul Oradea: 1.000

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă