Zi neagră pentru portari! Phoenix Ulmu s-a calificat în turul IV

17 Aug. 2011, 16:06 Stiri

Phoenix Ulmu s-a calicat mai departe în turul IV al Cupei României după ce ieri a învins, pe teren propriu, scor 3-2, colega de serie ACS Berceni. Cele cinci goluri ale partidei au fost marcate datorită erorilor portarilor celor două echipe.

Cu un lot și mai tânăr față de sezoanele trecute, ACS Berceni începea partida de pe Romprim în jumătatea adversă. Phoenix și-a lăsat adversarul să domine și a „renăscut” la fiecare atac pe care l-a purtat. Prima dată, Bogorodiță i-a pasat ideal lui Latu pentru a-l lăsat în postură de unu la unu cu portarul, atacantul neratând șansa de a deschide scorul (7) pe lângă Andreescu, ieșit haotic din poartă.

După gol, cursul jocului a revenit ca în primele minute, la fel și pragmatismul Ulmului. „Movii” au făcut 2-0 și i-au dat șah portarului. Mirescu a șutat din partea stângă la colțul lung, Andreescu a devenit din sigur nesigur și în doi timpi a reușit să respingă mingea de pe linia porții, numai că în fața acestuia s-a aflat Ciparidis, care a înscris (13) fără probleme din 4 metri.

Andreescu părăsește terenul după ce i se face rău

Evoluția de coșmar a lui Andreescu a continuat și în următoarele minute, însă portarul Berceniului a terminat partida de ieri prin a speria pe toată lumea prezentă la stadion. Acestuia i s-a făcut rău cu câteva minute înainte de pauză și numai după intervenția medicilor de la ambulanță și-a mai revenit și a părăsit terenul. În locul său, a intrat tânărul Ciucurescu, goalkeeper ce a continuat gafele și a primit gol la primul șut pe poartă.

Bogorodiță (43) a pătruns pe partea stângă și a finalizat cu un șut în forță la colțul scurt. 3-0 și Phoenix Ulmu dădea impresia că își poate umili adversarul.

Berceniul renaște în repriza a doua

În cea de-a doua repriză, evoluția jocului a luat o întorsătură de 180 de grade. Intrările în teren ale lui Funireru, Pivniceru și Frângu au schimbat cu totul fața Berceniului, lucru ce s-a văzut până la urmă și pe tabela de marcaj.

Frângu (61) a fost primul care și-a impulsionat coechipierii printr-un șut puțin peste poarta lui Vieru. Patru minute mai târziu, ceea ce devenea probabil s-a întâmplat. Ștefan trimite în bară pe lângă portar, mingea revine în careul mic, de unde Funieru marchează (65).

Fâșie înscrie până când tușierul validează

Fâșie (80) înscrie și el cu capul după o lovitură liberă executată de Damian, însă bucuria fotbaliștilor Berceniului este stopată de steagul ridicat de asistent. Nu același lucru avea să se mai întâmple la următoare fază trasă parcă la indigo. Fundașul (85) a reușit să ajungă din nou primul la minge în fața lui Vieru, să o trimită cu capul în transversală și să înscrie. Și la această fază o contribuție importantă a avut-o același tușier, care a dictat gol, chiar dacă mingea nu a trecut cu toată circumferința de linia porții, însă decizia probabil i-a fost influențată de eroarea de la anularea golului din urmă cu câteva minute.

La 3-2, ACS nu a mai avut nimic de pierdut și s-a aruncat în atac în încercarea de a egala. Cea mai mare ocazie a fost arată de Frângu (88), al cărui șut trimis din interiorul careului a trecut milimetric pe lângă colțul lung.

În urma victoriei dramatice, Phoenix Ulmu se califică în turul IV al Cupei României și așteaptă confruntarea cu echipele din liga secundă.

Phoenix Ulmu – ACS Berceni 3-2
Latu (7), Ciparidis (13), Bogorodiță (43) / Funieru (65), Fâșie (85)

Ulmu: Vieru – Tatoi, Hrișcu (cpt.), Achiței, Mirescu – Bogorodiță (90+2 C. Radu), Al. Radu (88 Ungureanu), Iacob, Dumitrescu – Latu (59 Verdeață), Ciparidis (74 Bănuță)
Antrenor: Ginel Nicoiu

Berceni: Andreescu (38 Ciurescu) – Stan, Fâșie, Sandu, Barbu – Ghinea, Lupeș (56 Frângu) – Dedu (56 Pivniceru), Moldoveanu (56 Funieru), Damian – Ștefan
Antrenor: Dumitru Bolborea

Articol și foto de Marius ANGHEL

17 Aug. 2011, 16:06 Stiri
Pe aceeași temă