Clauza de reziliere a contractului cu Corvinul a lui Florin Maxim. Antrenorului îi este prevăzut un viitor grandios: ”Nu va pleca oriunde. A făcut saltul de la speranță la antrenor important în fotbalul românesc”

Marius ANGHEL 12 Jul. 2024, 15:03 Liga 2
Clauza de reziliere a contractului cu Corvinul a lui Florin Maxim. Antrenorului îi este prevăzut un viitor grandios: ”Nu va pleca oriunde. A făcut saltul de la speranță la antrenor important în fotbalul românesc”

Corvinul continuă să impresioneze sub comanda antrenorului Florin Maxim (43 de ani).

Cu el ”principal”, echipa hunedoreană a promovat în Liga 2 în vara anului 2023, a terminat sezonul 2023-2024 pe locul 2, poziție în mod normal direct promovabilă în prima ligă, a câștigat Cupa României în 2024 și la primul meci în Europa League, din postura de divizionară secundă, a spulberat Paksi FC în Ungaria, scor 4-0 contra câștigătoarei Cupei în țara vecină și clasată pe locul 2 în prima ligă.

După jocul tur cu maghiarii, agentul lui Maxim și probabil al tuturor jucătorilor echipei Corvinul a făcut turul televiziunilor și la una dintre ele a spus ce clauză de reziliere are antrenorul.

100 de mii de euro, clauza din contractul lui Florin Maxim pentru a-i fi reziliat acordul cu Corvinul

A fost extaz, pe bună dreptate, joi seară, în fotbalul românesc, după ce divizionara secundă Corvinul a spulberat vicecampioana Ungariei în primul joc din dubla manșă din Turul 1 al Europa League, unde trupa hunedoreană reprezintă țara datorită câștigării Cupei României.

După meci, agentul Bogdan Apostu a vorbit la televiziuni în numele Corvinului, implicarea sa la clubul din orașul natal fiind arhicunoscută. Acesta a spus, printre altele, și ce clauză de reziliere are Florin Maxim, antrenorul pe care îl reprezintă și nu ezită niciodată să îl laude.

”Da, are o clauză de reziliere trecută în contract. 100 de mii de euro, dar eu nu cred că va pleca oriunde. Maxim nu cred că va pleca la o echipă medie în România. Au existat oferte şi nu va pleca decât la o echipă mare. Banii sunt mai puţin importanţi. A avut trei oferte din Liga 1 acum câteva luni chiar. Dar eu cred că îşi doreşte să ducă acest proiect la final, este şi invenţia lui, nu doar a mea, a domnului primar”, a declarat Bogdan Apostu la PrimaSport.

Una dintre oferte a fost de la Dinamo, după cum a spus, anul trecut, chiar Maxim: ”Au fost ceva discuții cu cei de la Dinamo, dar nu am avansat, pentru că eu am spus stop din start.”

  • La începutul lunii mai a anului 2024, Florin Maxim a semnat un nou contract cu Corvinul, valabil până în 2027.

Bogdan Apostu cere drept de promovare în prima ligă pentru Corvinul, fiindcă parcursul din competițiile europene o blochează să-și schimbe la timp forma de organizare

Încă în febra jocului de la Paks, joi noapte, agentul FIFA făcea lobby pentru ca echipei din Hunedoara să i se dea dreptul să promoveze în Superligă la finalul noului sezon de Liga 2, dacă va realiza acest lucru sportiv. În acest moment, printr-o eventuală calificare mai departe în Europa League, ținând cont de scorul la care s-a câștigat meciul tur cu Paksi, Corvinul nu va mai avea timp să-și schimbe forma de organizare la FRF, pentru ca, legal, să nu mai activeze ca club de drept public, ci ca unul de drept privat.

Corvinul are deja actele pentru a trece pe noua asociație, însă nu poate să o facă momentan, deoarece, pentru a participa în Europa League, a cerut licența la UEFA pe clubul de drept public, altfel nu ar fi primit-o pe cel de drept privat. Dacă era eliminată din Europa League și apoi din Conference League, Corvinul avea timp să facă trecerea pe noua asociație la FRF, fiindcă Liga 2 urma să înceapă la două zile după eliminarea sa din competițiile europene. Așa, dacă trece de Paksi, trupa hunedoreană își prelungește parcursul în cupele europene și între timp va începe campionatul, iar apoi nu mai poate trece pe noua asociație. Toate detaliile despre această schimbare de organizare a clubului Corvinul poți citi AICI.

”Paradoxul este că dacă Corvinul merge mai departe, nu va avea drept de promovare, nu se mai încadrează. E păcat și pentru fotbalul românesc ca o astfel de echipă să nu promoveze. Cred că ar merita o dispensă. Corvinul a făcut spectacol în această seară, nu doar a jucat. Le-am spus băieților acum, i-am îndemnat la echilibru. Personal, nu cred că e posibil ca rezultatul să fie întors”, a declarat Bogdan Apostu, la DigiSport.

Bogdan Apostu, despre Florin Maxim: ”A făcut saltul de la speranță la antrenor important în fotbalul românesc”

Evident, victoria cu Paksi a fost un nou moment oportun pentru Bogdan Apostu să-și laude colaboratorul, antrenorul pe care îl reprezintă.

”Avem un antrenor fabulos aici, care a făcut saltul de la speranță la antrenor important în fotbalul românesc. Cred că a demonstrat tot ce avea de demonstrat la Corvinul Hunedoara”, a spus Bogdan Apostu despre Maxim.

Fost fotbalist la Corvinul, Unirea Alba Iulia, UM Timișoara, Sportul Studențesc, Farul, FC Timișoara, Petrolul, Concordia Chiajna și FC Voluntari, Florin Maxim, originar din Brad (Hunedoara), a antrenat la FC Voluntari, la nivel de juniori și ca antrenor secund al primei echipe a ilfovenilor, între 2019 și 2021 a condus Viitorul Șelimbăr, actuala CSC Șelimbăr, pe care a promovat-o în Liga 2, iar imediat după aceea a ajuns la CS Hunedoara, redenumită apoi Corvinul. Este deja de trei ani la echipa din Hunedoara, iar ca realizări are o promovare în Liga 2 din a doua încercare, o clasare pe locul 2 în acest campionat, poziție în mod normal direct promovabilă, și câștigarea Cupei României.

Sold-out la meciul retur dintre Corvinul și Paksi?

Altfel, meciul retur al Corvinului cu Paksi, programat joi, 18 iulie, de la ora 21:00, la Sibiu, pe stadionul Municipal, se anunță a avea loc cu casa închisă, adică peste 10 mii de fani vor încuraja echipa pentru o calificare istorică în Turul 2 al Europa League.

”În fotbal s-au văzut multe minuni. Ar fi o catastrofă pentru Corvinul să se întoarcă acest rezultat. Băieții vor fi motivați în retur. Vă spun în premieră că s-au vândut peste 3.000 de bilete înainte de startul acestui meci. Acum cred că se apropie de sold-out”, a mai spus Bogdan Apostu la DigiSport.

Pe acest stadion, Corvinul a câștigat Cupa României, învingând la lovituri de departajare prim-divizionara SC Oțelul Galați.

În cazul în care trece de maghiari, Corvinul va întâlni în turul 2 al Europa League echipa HNK Rijeka, vicecampioana Croației și finalista Cupei. Dacă va pierde, atunci Corvinul merge în Turul 2 al Conference League, unde va întâlni AEK Larnaca FC, vicecampioana Ciprului.

Foto: Bogdan Apostu

Marius ANGHEL 12 Jul. 2024, 15:03 Liga 2
Pe aceeași temă