„Satelitul” Craiovei a făcut instrucție cu Pandurii din Mehedinți. Până și portarul a înscris în meciul retur al barajului

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 28 Jun. 2015, 11:26 Stiri
  • După 4-0 în Bănie, echipa lui Mogoșanu a marcat de două ori mai multe goluri la malul Dunării și a obținut cea mai categorică victorie, dintre toate campioanele județene.


CS Universitatea II Craiova, câștigătoarea Ligii a IV-a Dolj, a promovat la pas în Liga a III-a după ce a trecut, cu scorul general de 12-0, de CS Pandurii Cerneți, campioana Mehedințiului.

În meciul retur, disputat pe Stadionul Termo din Drobeta Turnu Severin, chiar și portarul a înscris pentru echipa antrenată de Daniel Mogoșanu, acesta punctând în prelungiri, din penalty. Oaspeții deschiseseră scorul încă din minutul 2, când Andrei Sin a trimis balonul, din lovitură liberă de la 17 metri, la firul ierbii și astfel a risipit speranțele celor mai optimiști suporteri ai Cernețiului, care credeau că echipa lor are puterea să întoarcă rezultatul.

Șase goluri în ultima jumătate de oră

În minutul 14, Sergiu Jurj a majorat diferența cu un șut din afara careului și, la fel ca în partida-tur, echipa sa a intrat la pauză cu avantaj dedouă goluri. Gazdele, care au impresionat doar prin incursiunile lui Mădălin Mătăsăreanu, golgheter în Liga a IV-a Mehedinți, cu 31 de reușite, au căzut fizic în ultima jumătate de oră și au încasat alte șase goluri.

„Nu m-a interesat scorul, ci jocul. Nu pot decât să-mi felicit jucătorii. Urmează o altă etapă în dezvoltarea copiilor, fiindcă din noul sezon vor juca într-un eșalon superior și trebuie să se ridice la nivelul Ligii a III-a. Obiectivul nostru e să creștem jucători pentru prima echipă”, a spus Mogoșanu după ce echipa sa a obținut cea mai categorică victorie dintre toate campioanele județene.

În urmă cu doi ani, campioana județului Dolj, de la vremea respectică, FC Podari, învingea reprezentanta Mehedințiului – Recolta Dănceu cu scorul de 9-2. Meciul s-a disputat într-o singură manșă, pe teren neutru, la Motru.

„Ne-au confundat cu Pandurii II Târgu Jiu”

Pe lângă scorul-fluviu înregistrat la malul Dunării, CS Pandurii Cerneți a ieșit în evidență și prin programul de joc, care s-a dorit a fi o satiră, una însă presărată cu greșeli gramaticale.

„Universitea Craiova a trimis la meciul-tur opt jucători de la prima echipă, crezând că noi suntem Pandurii II Târgu Jiu și că vom face la fel ca ei”, „Dacă Messi și Neymar jucau la noi, tremura FRF de grija promovării Universității” sau „N-am bătut niciodată Barcelona, dar nici ea pe noi” au fost câteva dintre „maximele” tipărite de Pandurii Cerneți în programul de joc!

PANDURII CERNEȚI (MH) – CS UNIVERSITATEA II CRAIOVA (DJ) 0-8 (0-12 la general)
Sin ‘2, Jurj ’14, ’73, ’81, Burlacu ’68, Georgescu ’84, Cîrstea ’86, L. Popescu 90+2 – pen.

Sorin Drăgan – Gheorghe Pele, Cristi Bejinaru (31 Gabriel Ciolacu), Adrian Trușcă, Florin Făget (69 Marius Basarab) – Mădălin Petcu, Cristian Cîrcioran (75 Horia Vătuiu), Mădălin Bușoi – Mădălin Mătăsăreanu, Lucian Zamfir, Alin Lăpădat (51 Cosmin Fișic)
Antrenori: Mădălin Lazăr și Rodinel Firu

Laurențiu Popescu – Vlad Marcu (53 Mihai Ghincea), Cosmin Ciocoteală, Adrian Avrămia, Andrei Sin – Angelo Iuga (69 Vlad Georgescu), Marian Căpățână (72 Daniel Cimpoeru), Robert Gîrbiță (46 Andrei Burlacu) – Adrian Cârstea – Sergiu Jurj, Alin Manea
Antrenor: Daniel Mogoșanu

Stadion: Termo (Drobeta Turnu Severin), spectatori: 1000; Arbitri: Cătălin Botaș (Timișoara) – Raul Ghiciulescu (Lugoj) și Bogdan Gheorghioiu (Timișoara); Observatori: Cornel Corocan și Adrian Cocoș (ambii din Reșița).

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 28 Jun. 2015, 11:26 Stiri
Pe aceeași temă