Râmnicu Sărat are din nou echipă în Liga 3. După un tur echilibrat, Olimpia și-a depășit detașat adversarul gălățean în retur

Marius ANGHEL 29 Jun. 2015, 15:07 Stiri

După primele 90 de minute ale dublei manșe a barajului pentru promovarea în cel de-al treilea eșalon fotbalistic românesc, campioana județului Buzău, Olimpia Râmnicu Sărat, și cea a Galațiului, Avântul Valea Mărului, se aflau la egalitate, scor 1-1. În urma acestui egal, cu gol marcat, smuls la Râmnicu Sărat de către gălățeni într-un meci disputat pe o ploaie torențială, toată suflarea moldavă îi dădeau ca și promovați pe jucătorii Avântului, mai ales datorită faptului că manșa retur o desfășurau în fața propriilor spectatori. Totuși, în jocul retur, lucrurile au stat altfel pe teren.

Barajul pentru accederea în Liga 3 desfășurat în dublă manșă, fiecare echipă având ocazia să joace în fața propriilor spectatori un meci, s-a dovedit a fi o măsură foarte bună din partea oficialilor FRF. Campioanele au astfel șansa să dovedească faptul că sunt cu adevărat mai valoroase decât adversarul și că merită promovarea, arătând acest lucru în ambele meciuri sau în retur.

Așa a fost cazul și sâmbătă, 27 iunie, la returul dintre Avântul și Olimpia, joc disputat pe stadionul „Prof. Costică Popovici” din comuna Valea Mărului. În fața a celor aproximativ 600 de suporteri gălățeni, care înaintea partidei aveau către echipa râmniceană niște scandări destul de curajoase precum „Cine vine-n groapă fără cinci nu scapă”, meciul a fost practic unul fără istoric. Cu o galerie de aproximativ 250 de persoane în spate, buzoienii au dovedit că ceea ce s-a întâmplat în tur a fost un simplu accident.

Râmnicenii au defilat pe terenul gălățenilor

Cu jucători cu experiență precum Vișan Marius, Claudiu Ionescu, Bodoc Sorin, Scarlat Marian, Vasile Nicola, Ceaușel Dragoș, Toader Costel, râmnicenii practic nu le-au dat nicio șansă gazdelor de sâmbătă. După numai două minute scurse de la fluierul de start Vișan primește o minge în suprafața de pedeapsă și nu poate fi oprit de către fundașii gălățeni decât printr-o tragere evidentă de tricou, centralul arătând fără ezitare punctul cu var. Responsabilitatea executării și-o asumă Claudiu Ionescu, care face ca Olimpia să anuleze deja avantajul obținut în partida tur de gălățeni.

Oaspeții continuă să-și domine adversarul și, în minutul 27, același Vișan este faultat la aproximativ 20 de metri, lateral stânga, de buturile porții lui Stoica, iar Nicola execută perfect și deja un lucru era cert: meciul nu va avea prelungiri.

Până la pauză Olimpia își triplează avantajul pe tabelă datorită reușitei lui Vișan din minutul 39, un 0-3 care arată exact realitatea petrecută în teren.

Mitanul secund nu a venit cu nimic nou în jocul celor două formații, râmnicenii intrând pe teren la fel de motivați ca la startul partidei, fiind în continuare echipa care controlează meciul și, la numai patru minute de la reluare, Cl. Ionescu face dubla. Până la final, jucătorii Olimpiei își mai trec în cont încă două reușite prin Vișan (58) și Cl. Ionescu (72).

Așadar, meciul dintre Avântul Valea Mărului și Olimpia Râmnicu Sărat s-a încheiat cu scorul de 0-6, iar buzoienii revin în Liga 3.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

AVÂNTUL VALEA MĂ‚RULUI (GL) – OLIMPIA RÂMNICU SĂ‚RAT (BZ)  0-6  (1-1 în tur)
Cl. Ionescu (3 – penalty, 49, 72), Nicola (27), M. Vișan (39, 58)

Stoica – Tudose (Onea), Spânache, Buleandră, Gîrleanu, Cristian, Ghisman, Curteanu (Dodan), Dorofte, Pintilie, Lupu
Rezerve: Vintilă, Barbu, Stoian, Purice.

Toader – Andreiu, Scarlat, Ceaușel, Croitoru (Măndoiu), Bodoc (Ghițulescu), Roman (Chiorpec), Cl. Ionescu, Chivu , Nicola, Vișan (Dulă)
Rezerve: Ceparu, Tuca și Grăjdan.

Stadion: Comunal Valea Mărului (Galați); Arbitru: Marius Chițu (Târgoviște – Dâmbovita); Asistenți: Adrian Vornicu (Iași) și Ciprian Iovu (Botoșani); Observatori: Ionuț Borcan (Ploiești – Prahova) și Sorin Cojocaru (București).

Articol și foto de Iulian GRIGORAȘ

Marius ANGHEL 29 Jun. 2015, 15:07 Stiri
Pe aceeași temă