Prima reacție a noului director general al SC Oțelul. „Ajunsesem să-mi fie puțin jenă știind că echipa joacă în Liga 3”. Ce l-a făcut să revină la Galați

Prima reacție a noului director general al SC Oțelul.**

Suporter Club Oțelul Galați face schimbări importante în organigrama clubului înaintea noului sezon al Ligii 3, la capătul căruia nu mai vrea să rateze promovarea, așa cum a făcut-o în această vară în fața Aerostarului Bacău.

Legendarul căpitan al echipei din anii ”90, Valentin Ștefan, a fost convins să revină din Cipru pentru a se implica direct în readucerea clubului de suflet la cel mai înalt nivel, din postura de director general al SC Oțelul. Acesta a decis să facă din nou echipă cu Stelian Bordieanu, ca în vremurile când erau fotbaliști în tricoul roșu-alb-albastru. Bordieanu revine ca antrenor principal, postură din care în urmă cu două sezoane reușea promovarea în Liga 3.

Valentin Ștefan, din nou în conducere, după 14 ani

Valentin Ștefan, s-a născut la Galați, pe 25 iunie 1967 și a fost căpitanul uneia dintre cele mai frumoase generații din istoria clubului, care a reușit în 1997 și 1998 să se claseze pe locul patru și astfel să aibă două participări în Cupa UEFA. În ultimii ani ai carierei de jucător a jucat în Cipru, la Omonia Nicosia și apoi la Anagennisi Derynia.

Ulterior, a făcut parte din conducerea Oțelului, ca vicepreședinte până în 2004, iar apoi, din 2006, s-a stabilit în Cipru, unde nu s-a dat în lături de la un job de brutar. Totodată, a antrenat la nivel de juniori, reușind în 2013 să câștige campionatul Ciprului cu echipa de juniori sub 17 ani de la Omonia. A spus mereu în ultimii ani că este respectat și iubit în Cipru, astfel că renunțarea la viața fericită pe care afirma că o are în Cipru pare oarecum o surpriză, mai ales că în urmă cu cinci ani ne spunea că s-a stabilit acolo pentru totdeauna. „Nu cred că am să mă mai întorc, asta și pentru că am plecat cu un gust amar din cauza celor întâmplate cu Oțelul. M-am stabilit aici pentru totdeauna, n-am cum să mă despart de tot ce am aici acum”, ne declara Vali Ștefan în 2013.

Totuși, iată că pasiunea pentru Oțelul a învins. „Este un moment emoționant pentru mine, este o nouă provocare. Am acceptat în primul rând pentru că mă simt dator moral față de această echipă, care mi-a dat foarte mari satisfacții, jucând de la juniori aici până aproape de încheierea activității. Cel puțin din afară, de unde am fost, ajunsesem să-mi fie puțin jenă știind că echipa joacă în Divizia C. Dar așa au decurs lucrurile și sper că ușor, ușor, vom aduce din nou bucuriile acelea mari suporterilor noștri”, a spus Vali Ștefan.

Acesta a plecat ieri spre Cipru, pentru a-și lămuri situația acolo. „Până la sfârșitul săptămânii vreau să revin, să merg și eu în cantonament să văd exact cum stau lucrurile, să ne apucăm de treabă, că sunt multe de făcut”, a mai adăugat noul manager general al echipei gălățene.

Cornel Romeo Moisescu, președintele SC Oțelul, s-a declarat încântat că un mare oțelar a acceptat să se implice în reconstrucția clubului roșu-alb-albastru. „Valentin Ștefan mi-a mărturisit că are o viață frumoasă în Cipru și că numai Oțelul ar putea să îi producă schimbarea. Are forța si charisma celui mai mare oțelar, iubește clubul, este pasionat de suporteri. Mult succes, Vali”, a spus Moisescu.

„Se face dreptate”

În ceea ce-l privește pe antrenorul Stelian Bordeianu (50 de ani), Moisescu a admis indirect că s-a greșit în urmă cu un an, când nu i s-a prelungit contractul. „Stelică nu are nevoie de prezentare, el este unul dintre noi, se face dreptate. Acum este momentul să construim promovarea, să consolidăm numele nostru și faima Galațiului”, a declarat Cornel Romeo Moisescu pentru site-ul oficial al clubului.

În cazul său, totul a fost pe repede-înainte, sâmbătă a avut o discuție preliminară, iar duminică spre seară s-a ajuns la un acord. „Lucrurile s-au derulat atât de repede, încât astăzi (n.r. – luni) nici n-am putut pleca cu echipa pentru a-mi rezolva treburile ce le avea începute. De marți dimineață, voi fi la antrenamente. Mă simt foarte bine, sunt din nou acasă. Practic eu nu am plecat din club, am rămas ca membru socios, dar am revenit în postura de antrenor principal. De-acum trebuie să privim numai înainte. Ce a fost a fost, trebuie să ne canalizăm pe ce este de făcut, trebuie să privim spre viitor cu mare încredere”, a declarat Bordeianu.

Primul joc oficial al roșu-ab-albaștrilor în noul sezon se va disputa pe 15 august, în faza a II-a a Cupei României, în timp ce debutul în campionat va avea loc pe 25 august, în prima etapă a Ligii 3.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă