Nu doar în Alexandria se face un stadion nou, ci și într-un alt oraș din Teleorman. O echipă nou-promovată își schimbă numele și se mută pe cocheta arenă

Nu doar orașul Alexandria va beneficia de un stadion nou în Teleorman, ci și un alt Municipiu din județul din sudul țării. La Turnu Măgurele este în plin proces de construcție o arenă cochetă, care va beneficia printre altele de instalație de nocturnă, gazon cu instalație de încălzire și mini-hotel. Turnu Măgurele nu are echipă nici măcar în Liga 3, după ce vara trecută s-a desființat Sporting Turnu Măgurele. Totuși, în orașul de la Dunărea s-ar putea muta o echipă din Liga 3, nou-promovata Voința Saelele, campioana Teleormanului.

Finanțat de Compania Națională de Investiții, noul stadion Municipal din Turnu Măgurele va costa 12.485.526 lei (aproximativ 2,7 mil de euro) și avea o capacitate de 1.434 de locuri (1.164 locuri va avea tribuna I și 270 de locuri vor fi amplasate la tribuna a II-a). Totodată, arena va beneficia de instalație de nocturnă, de instalație de încălzit gazonul, iar complexul sportiv va fi dotat cu hotel, care va avea o capacitate de 24 locuri, dar și teren sintetic de antrenament.

Lucrările au început încă din 2015, au stagnat o perioadă, între timp au fost reluate și ar putea fi finalizate la sfârșitul acestui an.

Voința Saelele își va schimba denumirea și va evolua pe noua arenă din Turnu Măgurele

Pe noua arenă va juca Voința Saelele, echipa care a câștigat campionatul Ligii a 4-a și în această vară a promovat în Liga 3 după ce a câștigat barajul cu reprezentata Mehedințiului, CS Strehaia, cu scorul general de 12-2 (4-2 în deplasare, 8-0 pe teren propriu).

Voința Saelele are planuri mari la prima apariție în Liga 3. Foștii steliști Sorin Paraschiv și Vali Badea au fost ofertați să vină la club ca președinte, respeciv manager general, iar obiectivul lor este să promoveze echipa în Liga 2. Clubul își va schimba denumirea în Turris Turnu Măgurele, dar în prima parte a sezonului 2017-2018 va juca tot în comuna Saelele, până va fi inagurat noul stadion al municipiului de 24.772 locuitori.

„Ne-au contactat cei de la Saelele și ne-a plăcut proiectul. M-a încântat și faptul că am posibilitatea să promovez juniori de la școala mea de fotbal Young Steaua Alexandria. Am acceptat propunerea oficialilor de la Saelele și din retur vrem să ne mutăm la Turnu Măgurele. Dacă vom încheia turul pe primele locuri, nu ne vom da la o parte și vrem promovarea”, a confirmat Vali Badea.

În Teleorman, CNI a alocat suma de 55,7 milioane de lei și pentru construirea unui stadion modern la Alexandria, a cărui capacitate va fi de 5.496 de locuri.

În ultimii ani, au fost ridicate stadioane noi în București, Cluj-Napoca, Ploiești sau Ovidiu, iar aproape de finalizare sunt și în Craiova, Târgu Jiu și Arad.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Teresport

Pe aceeași temă