Fostii steliști Paraschiv și Badea vor fi președinte și manager la o echipă din Teleorman. Vor să-l aducă antrenor pe Rădoi sau Baciu și au obiectiv promovarea

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 21 Jul. 2017, 11:42 Stiri

După ce a câștigat la pas barajul pentru accederea în Liga 3, trecând cu 12-2 la general de CS Strehaia, campioana județului Mehedinți, Voința Saelele, campioana Teleormanului, vrea să atace și promovarea în eșalonul secund. Echipa își va schimba denumirea în Turris Turnu Măgurele, dar, în prima parte a sezonului 2017-2018, va juca tot în comuna Saelele, până va fi inagurat noul stadion al municipiului de 24.772 locuitori.

Cea mai importantă schimbare se va produce însă la nivelul staffului, urmând ca Sorin Paraschiv să devină noul președinte al clubului, iar Vali Badea să îndeplinească funcția de manager general. De altfel, cei doi foști steliști sunt originari chiar din Teleorman și dețin în Alexandria o școală de fotbal, care are filiale în Turnu Măgurele sau Roșiorii de Vede. Noua conducere negociază cu antrenorul Marius Baciu, în cazul în care nu-l va convinge pe Mirel Rădoi să preia banca tehnică. Baciu mai e dorit și de CSM Școlar Reșița, echipă care s-a despărțit de antrenorul Leo Doană, după ce a ratat promovarea în Liga 2, în detrimentul Ripensiei Timișoara.

„Ne-au contactat cei de la Saelele și ne-a plăcut proiectul. M-a încântat și faptul că am posibilitatea să promovez juniori de la școala mea de fotbal Young Steaua Alexandria. Am acceptat propunerea oficialilor de la Saelele și din retur vrem să ne mutăm la Turnu Măgurele. Dacă vom încheia turul pe primele locuri, nu ne vom da la o parte și vrem promovarea. Important e să facem echipă competitivă în cel mai scurt timp. Luni începem antrenamentele. Suntem în discuții cu mai mulți antrenori și așteptăm un răspuns”, a confirmat Vali Badea.

Antrenorul care a promovat echipa a fost deja anunțat că va fi schimbat, iar în lot au mai fost păstrați doar opt jucători din vechea gardă. „Cei doi (n.r. – Paraschiv și Badea) se vor ocupa de club. L-am anunțat deja Alexandru Gheorghe că vom căuta alt antrenor. Îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru noi. Noua conducere se va ocupa de transferuri. Din lotul cu care am promovat, au fost opriți, până acum, doar opt jucători. Ne vom numi Turris Turnu Măgurele și din retur sper să jucăm acolo. Orașul a suferit când echipa locală s-a desființat”, a declarat, pentru teresport.ro, Mădălin Ioniță, încă președintele în funcție al echipei Voința Saelele, până la instalarea oficială a lui Sorin Paraschiv.

Una dintre primele achiziții ale Voinței este un jucători de la FCSB care în sezonul trecut a fost împrumutat în Liga 2 la Academica Clinceni. Cristian Onțel va fi fotbalistul echipei din Saelele. „Cristian Onțel o să vină 100% la noi. Sper ca mâine să anunț și antrenorul echipei. Sunt în discuții cu mai mulți antrenori. Eu sper să aduc un antrenor care a fost și prin Liga 1”, a adăugat Vali Badea.

Luna trecută, campioana Ligii a IV-a Teleorman, Voința Saelele a învins reprezentata Mehedințiului, CS Strehaia, în barajul pentru promovare, cu scorul general de 12-2 (4-2 în deplasare, 8-0 pe teren propriu).

Stadion cu nocturnă și la Turnu Măgurele

Finanțat de Compania Națională de Investiții, noul stadion Municipal din Turnu Măgurele va costa 12.485.526 lei și avea o capacitate de 1434 de locuri (1164 locuri va avea tribuna I și 270 de locuri vor fi amplasate la tribuna a II-a). Totodată, arena va beneficia de instalație de nocturnă, iar complexul sportiv va fi dotat cu hotel, care va avea o capacitate de 24 locuri, dar și teren sintetic de antrenament. Lucrările au început încă din 2015, au stagnat o perioadă, dar ar putea fi finalizate la sfârșitul acestui an.

De precizat ca în Teleorman, CNI a alocat suma de 55,7 milioane de lei și pentru construirea unui stadion modern la Alexandria, a cărui capacitate va fi de 5496 de locuri.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 21 Jul. 2017, 11:42 Stiri
Pe aceeași temă