FRF dictează o nouă depunctare. După Delta, și SC Bacău rămâne fără puncte în campionat. Ce loc ocupă acum în Seria 1

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 10 Nov. 2016, 15:37 Stiri

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a dictat în ședința de miercuri, 9 noiembrie, o nouă depunctare pentru o echipă din campionatului Ligii 3. După Delta Dobrogea Tulcea (penalizată cu două puncte în ședința din 12 octombrie), SC Bacău rămâne și ea fără încă două puncte în clasamentul Seriei 1, după ce federalii i-a penalizat pentru că nu își încheie litigiile pe care le are pe rol. E a doua depunctare cu două puncte pentru gruparea băcăuană în ultimul timp, care astfel cade pe ultimul loc în clasament, cu doar 5 puncte din cele 9 obținute pe teren.

„Comisia în baza art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, sancționarea ASC Bacău cu scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 19.10.2016 – 02.11.2016. Comisia a acordat termen în data de 23.11.2016, ora 15.00, dată la care clubul să prezinte dovada plății față de creditorul Țuțu Alexandru pentru a evita în continuare depunctarea”, e verdictul dat de Comisia de Disciplină și Etică a FRF.

Prima depunctare pentru SC Bacău a venit în ședința din 26 octombrie a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, tot în litigiul cu Alexandru Țuțu.

Pe lângă litigiul cu fostul jucător, SC Bacău mai are încă șase procese, reprogramate pentru ședința din 16 noiembrie, și cu CSM Pașcani, echipă din aceeași serie a Ligii 3 care își cere drepturile financiare după ce în sezonul trecut a cedat mai mulți jucători la Bacău, pe când acesta era în Liga 2.

VEZI cum arată acum CLASAMENTUL SERIEI 1 a Ligii 3 după depunctarea Bacăului

Seria de depunctări va continua pentru SC Bacău dacă șefii clubului nu vor stinge litigiile, acest lucru urmând a duce până la urmă la excluderea din campionat.

În următoarea etapă, a 12-a a Seriei 1, SC Bacău joacă sâmbătă, de la ora 14:00, în deplasare la Sporting Liești (locul 3 cu 20 de puncte).

Foto: Deșteptarea

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 10 Nov. 2016, 15:37 Stiri
Pe aceeași temă