Faza anului în Liga 3: „Rogerio Ceni” al României a șocat pe toată lumea în meciul derby pentru promovare cu Csikszereda. VIDEO | Reușită de senzație dintr-un penalty bătut altfel

Meciul dintre AFK Csikszereda și Fotbal Comuna Recea, din Liga 3 (Seria 5) a oferit un gol extrem de spectaculos pentru fotbalul românesc. Echipa din Miercurea Ciuc s-a impus cu 4-2, dar portarul gazdelor de la Recea, Alin Bota, și-a trecut în cont un gol și o pasă de gol, aceasta din urmă fiind una mai puțin întâlnită.

La scorul de 2-0 pentru Csikszereda, după ce Bajko Barna (8) și Slobodan Lalic (30) marcaseră, Recea a beneficiat de o lovitură de la 11 metri, iar la punctul cu var a apărut portarul Alin Bota, jucătorul care execută penalty-urile la echipa unde antrenor este Romulus Buia. Omul dintre buturile maramureșenilor s-a dus tare spre minge, dar nu a șutat, ci a deviat balonul în lateral. Din spate a venit Sergiu Ciocan (53), care a trimis în plasă pentru 2-1, luând prin surprindere jucătorii oaspeți și chiar unii coechipieri. Suporterii au fost impresionați de tăria de caracter de care a dat dovadă Bota, mai ales într-un astfel de moment important, când echipa era condusă acasă cu 2-0.

Însă ciucanii au revenit rapid în meci, mai ales că au jucat și în superioritate numerică, după ce gazdele au primit un cartonaș roșu. Urs (31) a fost eliminat după ce a faultat în postura de ultim apărător. Bajko Barna (55 – pen.) și Soufiane Jebari (62) au înscris în poarta apărată de Alin Bota, unde goalkeeperul n-a prins o zi tocmai bună.

Totuși, portarul Bota și-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutul 64, la scorul de 4-1 pentru Csikszereda, când Recea a primit încă un penalty. De această dată, n-a mai pasat, ci a înscris cu sânge rece. Alin Bota are opt goluri reușite în acest sezon, toate din lovituri de pedeapsă.

S-a terminat 4-2 pentru Csikszereda, care a egalat-o pe Recea în fruntea clasamentului. Înaintea meciului direct, gazdele aveau trei puncte avans. Acum, ambele au câte 55 de puncte, însă Recea are avantajul meciurilor directe, fiindcă la Miercurea Ciuc, în tur, s-a impus cu 3-0, astfel că rămâne pe primul loc în caz de egalitate la final. Până la sfârșitul sezonului mai sunt șapte etape de disputat.

Faza de la penalty a lui Alin Bota e asemănată de FRF cu una asemănătoare gândită de Leo Messi:

Rezumatul meciului de la Recea:

Foto: Paul URSACHI / Mediafax foto

Pe aceeași temă