SC Oțelul mută puternic pe piața transferurilor. Golgheterul Matei și alți jucători gălățeni vin să ajute echipa suporterilor să promoveze. Lotul cu care s-a plecat în cantonament

Suporter Club Oțelul Galați și-a numit un nou director general și un nou staff tehnic, dar și-a adus în lot și mai mulți jucători experimentați cu care să lupte pentru promovare în noul sezon al Ligii 3.

Ionuț Puțanu, Costin Ghiocel, Alexandru Avram, Andrei Antohi și Marius Matei sunt printre noutățile pe care antrenorul Stelian Bordieanu le are în lotul de 21 de jucători cu care s-a plecat de luni în cantonamentul de la Tărlungeni, acolo unde se vor susține antrenamente până pe 25 iulie.

Marius Matei revine să joace în orașul natal

Încă de la reunire, Oțelul i-a avut la antrenamente pe portarul Adelin Iliescu (19 ani, ex Șoimii Lipova) și fundașul gălățean Ionuț Puțanu (24 de ani, ex CSM Școlar Reșița). Acesta din urmă a fost crescut de Academia lui Gheorghe Hagi, a jucat în Liga 2 și 1 pentru Viitorul, iar în ultimii ani a jucat pentru FC Brașov, AFC Hărman și CSM Școlar Reșița.

De ieri, la gruparea gălățeană a ajuns și atacantul Marius Matei (34 de ani). Experimentatul jucători a mai jucat pentru Oțelul în 2009, iar acum revine în fotbalul din orașul natal, semnând cu echipa suporterilor un contract pe o perioadă de un, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Are 34 de ani, iar ultimele sale evoluții pentru fotbalul gălățean au fost în urmă cu patru ani, în liga secundă, la formația la care a debutat la seniori, FCM Dunărea.

În turul sezonului 2009-2010 a fost chiar în lotul Oțelului, adus de la FC Botoșani, evoluând în prima ligă în tricoul roșu-alb-albastru în șase partide. Anterior, jucase pentru FC Vaslui în primul eșalon, în total având 30 de jocuri în Liga 1.

După plecarea de la FCM Dunărea din 2014, a mai avut o perioadă foarte bună, la FC Voluntari, cu care a reușit promovarea în Liga 1 și a evoluat în primele meciuri din sezonul ce a urmat.

De-a lungul carierei a mai jucat la Dacia Unirea Brăila, Farul Constanța, FC Olt, Rapid CFR Suceava, FC Brașov, Luceafărul Oradea și, ultima oară, la Foresta Suceava. În liga secundă are peste 160 de partide jucate, cu 81 de goluri marcate, conform portalului transfermarkt.com.

„Sunt bucuros că m-am întors acasă, în fotbalul gălățean, abia aștept să începem sezonul. Desigur, îmi doresc să marchez cât mai mult, cu golurile mele să pot ajuta echipa, bineînțeles cu sprijinul colegilor. Cred că în lupta promovare va avea de câștigat echipa cel mai bine organizată. Este extraordinar tot ceea ce au reușit să facă suporterii Oțelului, cu modelul socios fotbalul are multe de câștigat”, a declarat Marius Matei, pentru site-ul oficial al clubului gălățean.

O nouă șansă pentru Avram

Un alt gălățean care se alătură Oțelului este Alexandru Avram (27 de ani). Mijlocașul ofensiv a făcut parte în returul sezonului trecut din lotul Dunării Călărași, însă unde nu a apucat să joace sub comanda lui Dan Alexa. În această vară a dat probe la UTA Arad, însă nu a fost păstrat de Ionuț Popa.

Pentru Oțelul a debutat în Liga 1 în sezonul 2008/2009, însă apoi nu a confirmat așteptările care au fost de la el. Văzut ca un fotbalist talentat, Avram a suferit din cauza accidentărilor pe care le-a suferit și a kilogramelor multe în plus pe care le-a luat. În cariera sa a mai evoluat și pentru Dunărea Galați și AFC Hărman.

Antohi și Ghiocel, alți doi gălățeni aduși de la echipe din Liga 2

Tot la nivel ofensiv, în atac a fost adus și Andrei Antohi (29 de ani), tot un gălățean. Ultima dată la Luceafărul Oradea, în Liga 2, acolo unde a jucat în 24 de meciuri și a marcat 3 goluri, Antohi a mai evoluat în cariera sa pentru Jiul Petroșani, Internațional Curtea de Argeș, Pandurii Târgu Jiu, Dunărea Galați, Voința Sibiu, Fortuna Poiana Câmpina, Academica Clinceni și Sohar, în Oman.

Iar în defensivă a fost adus tot un gălățean, Costin Ghiocel (24 de ani, foto jos, în centru). Fundașul care în ultimele cinci sezoane a jucat în Liga 2 la Dacia Unirea Brăila a venit liber de contract. La Brăila a bifat 20 de meciuri și 1 gol în ultimul campionat.

În această vară semnase un contract cu nou-promovata Aerostar Bacău, însă l-a mințit pe antrenorul Cristian Popovici că renunță la cariera de fotbalist. De fapt, Ghiocel a preferat să revină acasă și să joace pentru SC Oțelul.

21 de jucători, pentru început, în lotul pentru Tărlungeni

Noul antrenor principal Stelian Bordieanu are la dispoziție 21 jucători în acest cantonament de la Tărlungeni în care se pune accent pe pregătirea fizică.

Lotul deplasat la Tărlungeni:

portari: Andrei Udeanu, Adelin Iliescu, Gabriel Ursu;
fundași: Alexandru David, Alexandru Vasile, Daniel Gâță, Ionuț Puțanu, Claudiu Maftei, Costin Ghiocel, Mihai Manău, Robert Moglan;
mijlocași: David Itoafa, Ionuț Chiriac, Cosmin Stoian, Andrei Bordieanu, Alexandru Avram;
atacanți: George Cârjan, Andrei Antohi, Marius Matei.

De astăzi se vor alătura lotului și Adrian Sălăgeanu și Andrei Munteanu, jucători ce nu au putut efectua ieri deplasarea, în timp ce Robert Ciurea, Marius Sevastian și Bogdan Crihană au rămas la Galați, fiind accidentați, iar Alexandru Vlasie este învoit.

Staff: Stelian Bordieanu (antrenor principal), Tudorel Pelin (antrenor secund), Iulian Olteanu (antrenor cu portarii), Alexandru Ciobanu (preparator fizic), Constantin Crăciun (maseur).

SC Oțelul s-a despărțit în această vară de George Bîrlădeanu, Alexandru Muscă, Ruben Silvestre, Mihnea Vlad, Rareș Oprea, Dejan Subotic (împrumutat la Sporting Liești), și Radu Necșulescu (împrumutat de la FC Hermannstadt).

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă