UTA va ataca decizia LPF de a o invita pe ACS Poli în Liga 1. „Au premiat contraperformanța în dauna performanței”

Marius ANGHEL 21 Jul. 2016, 15:04 Special
UTA va ataca decizia LPF de a o invita pe ACS Poli în Liga 1.**

UTA Bătrâna Doamnă va contesta decizia luată de Liga Profesionistă de Fotbal de a primi în Liga 1, ediția 2016/2017, în locul falimentarei Rapid București, pe ACS Poli Timișoara. Arădenii consideră că decizia luată de forul condus de Gino Iorgulescu este eronată, aceștia preferând să „premieze contraperformanța în dauna performanței”. UTA susține că ea ar fi trebuit să fie invitată în Liga 1 în locul lui ACS Poli.

„Ne menținem poziția în continuare că LPF a premiat contraperformanța în dauna performanței, respectiv o retrogradare cu neîndeplinirea baremului de puncte contra unei clasări sportive de loc eligibil pentru Liga 1, câștigarea unui baraj de promovare și obținerea licenței pentru Liga 1 fără puncte de penalizare.

Avem datoria față de publicul arădean, precum și de jucătorii și staff-ul care au atins această performanță, să ne folosim de toate mijloacele și căile de atac pentru a corecta această decizie eronată a Ligii Profesioniste de Fotbal”, semnează, pe site-ul oficial al echipei arădene, conducerea clubului UTA.

În urmă cu mai bine de o săptămână, conducerea clubului din Arad făcea demersuri necesare, atât la Federația Română de Fotbal cât și la Liga Profesionistă de Fotbal, pentru participarea în viitorul sezon al Ligii 1, în cazul în care a doua promovată din Liga a 2-a, Rapid București, nu va fi admisă în competiție. Argumentele care stăteau la baza demersurilor lor erau:

„1. UTA a câștigat barajul de promovare cu echipa Dunărea Călărași, organizat de FRF.
2. Echipa noastră a pierdut, la golaveraj, barajul de promovare – retrogradare cu FC Voluntari, organizat de LPF. Practic, acest baraj s-a disputat pentru locul 12 din Liga I, ultimul loc care asigura menținerea în Liga I. Pierzând acest baraj, putem considera că am obținut locul 13, primul loc retrogradabil. În cazul în care UTA câștiga acest baraj, echipa care lua locul lăsat vacant de Rapid București sigur ar fi fost FC Voluntari, aspect confirmat de FRF.
3. UTA Arad a obținut licența pentru Liga I, fără să fie sancționată cu depunctare.
4. UTA Arad nu are datorii la bugetul de stat și local, nici litigii federative.
5. UTA Arad are susținere totală din partea autorităților locale și județene, dar și a publicului arădean.
6. În cazul în care locul vacant va fi atribuit echipei ACS Poli Timișoara, club penalizat cu 14 puncte (8 puncte pentru neîndeplinirea baremului și 6 puncte pentru licență), fără susținerea publicului timișorean, se ajunge ca în anul competițional 2015-2016, din cele două serii de liga a II-a să promoveze o singură echipă în loc de două, posibil trei, câte erau prevăzute în regulamentul de organizare al competiției.
7. Considerăm că sistemul actual de promovare / retrogradare este clar favorabil echipelor din prima ligă, iar în cazul în care ACS Poli Timișoara ar fi acum admisă, ar fi recompensată contraperformanța unei retrogradări sportive, în dauna unei clasări la egalitate de puncte cu echipa promovată direct și câștigarea unui baraj de promovare.
Ne vom susține cauza la toate forurile competente”
.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, joi, că echipa care îi va lua locul Rapidului în campionatului Ligii 1, ediția 2016/2017, este ACS Poli Timișoara, club care ar fi trebuit să evolueze în Liga 2. Secretarul general Justin Ștefan a dezvăluit că LPF avea trei variante în situația în care Rapid nu va obține amânarea falimentului, două dintre ele fiind favorabile lui ACS Poli. UTA Bătrâna Doamnă nu a fost luată deloc în calcul pentru a lua locul giuleștenilor în Liga 1.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 21 Jul. 2016, 15:04 Special
Pe aceeași temă