UTA are datorii în valoare de 2,2 milioane euro

Sebastian Siclovan 16 Feb. 2009, 10:53 Special
UTA are datorii în valoare de 2,2 milioane euro

UTA a reacționat destul de dur după ce rezultatele analizei financiare ale clubului au fost date publicității, prin intermediul Consiliului Județean, după cum susțin oficialii Bătrânei Doamne într-un comunicat de presă. Prin reacția sa, UTA a dorit să transmită, de fapt, că datoriile clubului au fost prezentate într-o manieră greșită, pentru a induce în eroare și pentru a fi folosite drept scuze de către reprezentanții oficialităților locale.

"FCM UTA Arad își exprimă îngrijorarea față de apariția în presa locală a unor materiale referitoare la situația financiară a asociației non profit FCM UTA Arad, materiale care pe fond și în forma în care au fost prezentate conțin erori prin care opinia publică este dezinformată. Trebuie precizat că analiza financiară a clubului a fost acceptată de președintele asociației tocmai pentru prezentarea transparentă a situației reale existente. Având în vedere ca această analiză reprezintă un document confidențial al clubului destinat clarificării situației în vederea prezentării ei către persoane direct interesate de susținerea financiară a activității, este ilegal și imoral ca aceste date să fie aduse la cunoștinta publicului. Mai mult decât atât, aceste date au fost comunicate în presă, în mod direct, de reprezentanții consiliului județean, instituție care nu are nicio competență față de asociația non profit, cu atât mai puțin competența de control financiar. Prin acest gest, reprezentanții CJ Arad au încălcat în mod flagrant, pe de-o parte înțelegerea amiabilă privind acordul de a efectua analiza contabilă printr-o societate comercială de profil și pe de altă parte principiul confidențialitătii datelor, prevăzut în legea contabilității" – se arată în comunicat.

Din datele comunicate prin CJA, după cum susține UTA, rezultă datorii în valoare de 2.391.855 euro, în timp ce datoriile comunicate de clubul arădean sunt de 2.252.155 milioane euro, cu precizarea că Bătrâna Doamnă subliniază că, din totalul datoriilor, doar 1.114.027 milioane euro reprezintă datorii certe. Asta nu înseamnă că diferența până la 2.252.155 nu există sau că nu s-a contabilizat. Practic, din ce-a comunicat clubul UTA, reiese că datoriile clubului sunt de 2,2 milioane euro, o cifră apropiată de cea care a transpirat prin bunăvoința oficialităților, cu mențiunea că 1,1 milioane euro reprezintă banii pe care gruparea fanion a Aradului trebuie să-i achite în cel mai scurt timp pentru a-și debloca activitatea. Diferența de 1,1 milioane de euro este compusă din creditări efectuate de către foștii finanțatori Nicolae Bara și Sandu Ion, diverse împrumuturi oferite clubului de către foști sau actuali oficiali sau membri ai asociației FCM UTA Arad. Evident, și acești bani ar trebui plătiți la un moment-dat, dar ceea ce dorește Bătrâna Doamnă să scoată în evidență este că ei nu încurcă în mod real activitatea clubului în acest moment, activitate care este blocată de 1.114.027 milioane de euro.

Sebastian Siclovan 16 Feb. 2009, 10:53 Special
Pe aceeași temă