UTA anunță schimbări în apărare și la mijloc

30 Apr. 2009, 12:32 Special
UTA anunță schimbări în apărare și la mijloc

Edson, Pașcovici și Toc nu vor juca sigur la Alba Iulia. Fritea este incert, iar Pascariu, Mutulescu și Drida au fost menajați la începutul săptămânii din cauza oboselii ori a problemelor medicale.
UTA va înfrunta, sâmbătă, de la ora 11, pe Unirea Alba Iulia, într-un meci care se va disputa pe stadionul „Cetate”, însă arădenii vor fi mai mult cu gândul la jocul de miercurea viitoare, de acasă, cu Jiul Petroșani. Având în vedere situația din clasament, pentru utiști partidele de pe teren propriu sunt mult mai importante, în condițiile în care ecuația menținerii în Liga a II-a nu este rezolvată. Cu toate acestea, Bătrâna Doamnă se va strădui să obțină măcar un punct din jocul de sâmbătă, de la Alba Iulia, cu toate că prima șansă aparține, evident, echipei gazdă, implicată în lupta pentru promovare.

Toc, Pașcovici și Edson – absenți; Fritea, incert

Absențele UTA-ei pentru meciul de la Alba Iulia sunt clare: Toc și Pașcovici (ambii suspendați) și Edson (accidentat). De asemenea, este incertă prezența mijlocașului stânga Răzvan Fritea, oprit de la efort până joi din cauza unei leziuni fibrialare. Având în vedere însă că Fritea va încerca abia vineri să se antreneze, șansele ca el să intre în calcule pentru confruntarea de la Alba Iulia, sunt minime.
Fundașul central Pascariu și mijlocașii Drida și Mutulescu au fost menajați în amicalul susținut de UTA, marți seară, împotriva Gloriei Arad, însă sunt sunt așteptați în primul 11 pentru confruntarea cu Alba Iulia. De asemenea, rămâne de văzut, până vineri, când se va contura lotul UTA-ei pentru jocul de sâmbătă, dacă Vasile Ghindaru și Sergiu Muth vor fi convocați în lot. 

Semn de întrebare pe flancul drept, iar Văsâie revine pe stânga

UTA are din nou probleme de efectiv în sistemul defensiv, în special din cauza suspendării fundașului dreapta Bogdan Toc. În mod normal, rezerva lui Toc, Olariu, ar trebui să primească o șansă, însă lipsa acestuia de experiență la nivelul eșalonului secund ar putea să-i determine pe tehnicieni să mute în postul de fundaș dreapta un jucător dintr-o altă zonă. În amicalul de marți cu Gloria Arad, juniorul Rada, refăcut după o accidentare, și Olariu au fost jucătorii testați pe flancul drept al apărării. Absența lui Pașcovici nu complică foarte mult lucrurile în defensivă, deoarece Cosmin Văsâie este refăcut și se pregătește normal. Văsâie a și evoluat în meciul cu Gloria Arad și își va relua locul pe flancul stâng al defensivei. Oricum, absența lui Pașcovici slăbește axul defensiv al UTA-ei, fundașul evoluând constant bine în ultimele meciuri. Prin urmare, Pascariu și Pocuca vor avea o nouă șansă de-a evolua împreună într-un meci oficial.

Variante pentru linia de mijloc

Și în linia de mijloc sunt așteptate noi schimbări. Menajat în amicalul de marți din cauza loviturii la cap recepționate în meciul cu FC Bihor, Mutulescu nu poate lipsi în mod normal din centrul compartimentului median. Tânărul închizător a marcat împotriva orădenilor și în ultimele două partide a jucat acceptabil, având în vedere sarcinile sale de joc. În schimb, e destul de greu de anticipat care vor fi ceilalți mijlocași, anunțându-se permutări. În funcție de forma lui Jăpălău se va alege titularul pe flancul stâng. Dacă tehnicienii consideră că Jăpălău nu merită să joace în primul 11, atunci Nădăban și Militaru vor fi distribuiți pe flancuri, în caz contrar unul dintre ei – probabil Militaru – urmând să rămână pe bancă. Deși Drida a avut o prestație modestă în meciul cu FC Bihor, este de așteptat să-și păstreze locul în primul 11. Atacul este singurul compartiment în care nu sunt așteptate schimbări, în sensul că Țucudean și Mitu sunt favoriți pentru titularizare.

Atmosferă pozitivă la UTA din cauza atitudinii suporterilor

Din punctul de vedere al motivației, există diferențe între adversarele de sâmbătă. Alba Iulia n-are voie să facă pași greșiți în confruntarea cu UTA, lupta pentru promovare din seria Vest a Ligii II fiind extrem de strânsă. Cu două victorii legate, Unirea se va strădui să se impună în fața Bătrânei Doamne, având așadar un plus de motivație. UTA-ei nu-i va strica un punct din confruntarea de la Alba Iulia, însă trupa arădeană este totuși lipsită de presiunea rezultatului în confruntarea cu Unirea. Chiar și unul dintre antrenorii utiștilor, Roland Nagy, a admis că UTA nu prea are nimic de pierdut în meciul cu Alba Iulia. „Presiunea rezultatului apasă mai mult pe adversarii noștri, în timp ce noi vom avea ocazia să jucăm degajat și să încercăm să ne impunem jocul fără a fi stresați”, a spus Nagy. În schimb, UTA va fi destul de stresată în runda intermediară de săptămâna viitoare, când la Arad va sosi Jiul Petroșani.  Dacă nivelul motivației este diferit, atmosfera internă este asemănătoare. Fotbaliștii Unirii Alba Iulia s-au detensionat după ultimele două succese, care i-au readus în fruntea clasamentului. Unirea s-a impus în ultima rundă pe terenul arădenilor de la CS Universitatea, succesul aducând detașare pentru fotbaliștii din Alba Iulia. UTA a mai pierdut două puncte importante în ultima etapă, dar, ca de obicei, rezultatul negativ n-a adus o deteriorare a atmosferei interne. Utiștii beneficiază în continuare de un sprijin consistent din partea suporterilor, care au demonstrat de câteva ori că înțeleg perfect situația prin care trece clubul și nu au pretenții exagerate vizavi de echipă și jucători. Atitudinea excelentă a suporterilor contribuie la o atmosferă pozitivă în vestiarul UTA-ei, ceea ce important pentru moralul jucătorilor.

Se anunță circa 50 de suporteri utiști la Alba Iulia

Pentru suporterii Unirii, meciul cu UTA face parte din categoria celor importante, motiv pentru care îl pregătesc cu atenție. În schimb, deși Bătrâna Doamnă va avea susținere sâmbătă, la Alba Iulia, numărul utiștilor nu va fi foarte mare. Nu se va efectua o deplasare în mod organizat, însă reprezentanții brigăzilor din peluză vor fi la meci, astfel că UTA va avea circa 50 de susținători, plus câțiva mari utiști din județul Hunedoara și chiar din Alba. 
Meciul Unirea Alba Iulia – UTA Arad se va desfășura sâmbătă, de la ora 11, pe stadionul „Cetate” și nu va fi transmis la TV. În schimb, www. observator.info vă oferă, ca de obicei, transmisia live, în modul text, a partidei.

Articol scris de Sebastian Șiclovan
 

30 Apr. 2009, 12:32 Special
Pe aceeași temă