Un severinean, urmărit de Manchester City

Un severinean,** urmărit de Manchester City

Dacă în urmă cu două săptămâni, la debutul pentru naționala U15, se întorcea neînvins de la Chișinău, severineanul Adelin Iliescu a avut o prestație bună și împotriva reprezentativei Italiei

Portarul de la CSS Drobeta a fost integralist și în amicalul disputat marți după-amiaza la Buftea, iar la finalul jocului a fost felicitat de fostul portar al echipei naționale de seniori a României, din anii ’70 – ’80, Dumitru „Țețe” Moraru. Învins doar în minutul 47, de atacantul Mirko Antonucci, de la AS Roma, severineanul Adelin Iliescu a fost printre cel mai buni jucători ai României, respingând mai multe șuturi ale italienilor. Mijlocașul Nicușor Craiu, junior legitimat la Real Madrid, în Spania, a egalat în minutul 49 și amicalul s-a încheiat nedecis, scor 1-1.

„Sunt foarte fericit că nu am pierdut. E al doilea meu amical internațional la națională, după ce am debutat cu Republica Moldova, joc pe care l-am câștigat cu 3-0.  Cred că m-am descurcat bine și acum, chiar dacă am primit gol. Am părat mai multe șuturi, iar după joc m-a felicitat domnul Dumitru Moraru, dar și Bogdan Stelea, antrenorul echipei naționale de tineret. Au fost și reprezentanți de la Manchester City, iar mai mulți președinți de la cluburile din Liga I m-au întrebat de la ce echipă provin.  Abia aștept și debutul în meciurile oficiale”, a declarat Iliescu.

Acesta e cel mai tânăr fotbalist din istoria fotbalului mehedințean care debuteaza la nationala României, unde au mai jucat Gheorghe Tătaru, Rodion Cămătaru, Sorin Vlaicu, Florin Costin Șoavă, Flavius Stoican, Mirel Rădoi, Gabriel Boștină, Dorel Stoica și Silviu Balaure.
.

A jucat într-o companie selectă

Echipa națională U15 a României a început amicalul de marți cu reprezentativa similară a Italiei în componența: Adelin Iliescu (CSS Drobeta) – Mădălin Androne (Viitorul Constanța), Raul Cochințu (Viitorul  Constanța), Robert Moldoveanu (Dinamo București), Dan Berci („U” Cluj) – Mihai Ene (Viitorul Constanța), Radu Boboc (Viitorul Constanța), Nicușor Craiu (Real Madrid) – Vlad Dragomir (Poli Timișoara), Andrei Mezin (Poli Timișoara), Robert Neciu (Viitorul Constanța), iar după pauză au mai intrat Alexandru Petruș (CFR Cluj), Marian Obreja (Steaua București) și Claudiu Micovschi (Luceafărul Oradea).

Articol scris de Mircea Oglindoiu

Pe aceeași temă