Drama unui județ fără echipă de seniori în ligile naționale: foștii juniori nu au unde să joace

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 01 Sep. 2016, 10:19 Stiri
Drama unui județ fără echipă de seniori în ligile naționale:** foștii juniori nu au unde să joace

După ce au câștigat seria a V-a a Campionatului Național de fotbal rezervat juniorilor republicani A, mai mulți componenți ai CSS Drobeta au făcut pasul la seniori și vor juca din această toamnă în Liga a 3-a. Astfel, la ACS Podari, în Seria a III-a, vor evolua Ricardo Filip și Andrei Dumangiu, iar, în Seria a IV-a, Ionuț Coadă (UTA Bătrâna Doamnă II) va fi adversar cu foștii săi coechipieri Daniel Ciobanu și Laurențiu Sărăcin (ambii la CSM Lugoj)

Enescu joacă în Cipru

Alți jucători formați la CSS Drobeta evoluează de câțiva ani în prima ligă. Dacă Andrei Enescu s-a transferat în vară, de la CSMS Iași, în primul eșalon cipriot, la FC Ethnikos Achna, Silviu Balaure a ajuns la Astra Giurgiu, cu care va juca în Europa League.

„Mă bucur că elevii mei și-au găsit echipe la care să joace. Asta înseamnă că sunt valoroși și au fost bine crescuți la CSS. Preferam totuși să existe și la noi în județ o echipă de Liga a 3-a, fiindcă mai aveam și alți jucători care au terminat junioratul și care nu au unde să joace”, a spus antrenorul de la CSS Drobeta, Marian Brihac.

În ce ligi naționale vor juca jucătorii originari din Mehedinți, în sezonul 2016-2017:

Liga 1 Cipru: Andrei Enescu ( FC Ethnikos Achna);
Liga 1 România: Silviu Balaure (Astra Giurgiu), Cătălin Doman (ACS Poli Timișoara);
Liga a 2-a: Mădălin Mihăescu (Juventul București), Bobi Verdeș (CS Afumați), Ionuț Vucea (ASU Politehnica Timișoara), Robert Lică (ACS Berceni);
Liga a 3-a: Ionel Lătea (Sporting Roșiori – C3), Dalian Munteanu (Sporting Roșiori – C3), Ricardo Filip (CS Podari – C3), Andrei Dumangiu (CS Podari – C3), Cristian Poiană (Performanța Ighiu – C4 ), Claudiu Ghighilicea (Millenium Giarmata – C4), Daniel Ciobanu (CSM Lugoj – C4), Laurențiu Sărăcin (CSM Lugoj – C4), Ionuț Coadă (UTA BD II – C4), Alexandru Maria (FC Zalău – C5).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 01 Sep. 2016, 10:19 Stiri
Pe aceeași temă