Încă un component al naționalei U16 poate ajunge într-un campionat puternic din Europa. Antrenorul său îl compară cu Lobonț

Încă un component al naționalei U16 poate ajunge într-un campionat puternic din Europa.** Antrenorul său îl compară cu Lobonț

Legitimat la CSS Drobeta, severineanul Adelin Iliescu (foto, în albastru) ar putea să apere din noul sezon în campionatul de juniori al Germaniei, Hannover 96 și Werder Bremen fiind cele două cluburi din Bundesliga care-l monitorizează pe titularul din poarta naționalei Under 16 a României. 

„Cei de la Hannover m-au văzut deja, iar acum am primit o invitație și de la Werder Bremen. Visul meu e să joc în străinătate și să particip cu echipa națională la un campionat european sau mondial. Dacă nu se va concretiza transferul în Germania, mi-aș dori să joc într-o zi la Rapid București, echipă care are niște suporteri minunați”, a spus Iliescu. 

Severineanul îl are ca model pe Victor Valdes, iar antrenorul care l-a descoperit îl compară pe elevul său cu fostul portar al Ajax-ului. „Are toate calitățile necesare ca să ajungă într-un campionat puternic. L-aș compara cu Bogdan Lobonț. Adelin e agil, anticipează centrările, are reflexe bune și un joc bun de picior. Lovește mingea atât cu dreptul, cât și cu stângul”, a precizat Mihai Calițoiu.

Luna trecută, Vlad Dragomir, căpitanul echipei naționale U16 a României, a fost transferat de Arsenal Londra de la ACS Poli Timișoara.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă