Un goalkeeper hunedorean, la porțile Piemontului

Marius ANGHEL 13 Aug. 2013, 13:24 Special
Un goalkeeper hunedorean,** la porțile Piemontului

Are doar 16 ani, 1,95 metri, iar specialiștii spun că se va mai înălța cu încă cinci centimetri. Iese mereu în evidență între buturi. Crescut la Școala de Fotbal (ȘF) Primavera Deva, portarul Bogdan Marinca (foto), se numără, începând din această săptămână, printre puținii tineri fotbaliști hunedoreni care au luat calea unui campionat puternic din vest.

Goalkeeperul hunedorean va fi pentru următorii trei ani jucătorul grupări italiene din Serie B, Novara Calcio!

Mutarea s-a oficializat weekend-ul trecut, după ce Marinca s-a aflat în probe la mai multe echipe din Italia și spune că a ales echipa din nord-vestul peninsulei pentru condițiile extraordinare de pregătire de care va beneficia. A și îmbrăcat deja de câteva ori tricoul albastru al echipei Primavera (n.red. – echivalentul echipei de juniori a clubului) acolo unde un staff format din șapte (!) antrenori, preparatori fizici și medici se ocupă cu atenție de el și colegii săi, veniți din mai multe colțuri ale lumii.

Novara Calcio se numără, sezonul acesta, printre candidatele certe la promovare în prima ligă italiană, alături de Brescia, Cesena, Empoli,  Palermo sau Pescara .

Sub îndrumarea unui agent FIFA a ajuns în această vară la Novara, grupare care a evoluat în sezonul 2011-2012 în Serie A și este renumit ca fiind unul din cele mai bune centre de copii și juniori din Italia. Bogdan Marinca a început fotbalul în 2006, la ȘF Primavera Deva acolo unde a evoluat sub îndrumarea lui Ciprian Luca și Aurel Sava.

Cât timp a evoluat în țară a fost convocat în repetate rânduri la Naționala Under 16 a României, cu care a participat la mai multe turnee în Europa.
La 1,95 metri, Bogdan este unul dintre cei mai înalți tineri goalkeeperi români.

Un alt hunedorean, Andrei Cobliș deține titlul de „Gulliver” cu 2,02 metri, în vreme ce Ciprian Tătărușanu, portarul „naționalei” are „doar” 1,94 metri. 2,08 metri are cel mai înalt portar din lume, belgianul Kristof van Hout (27 de ani, Genk).

Articol scris de Sami TAMAȘ

Marius ANGHEL 13 Aug. 2013, 13:24 Special
Pe aceeași temă