Surpriză uriașă: licitația OȚELUL rămâne fără capul de afiș. Marca nu aparține clubului aflat în faliment. Reacția SC Oțelul

Surpriză uriașă: licitația OȚELUL rămâne fără capul de afiș.** Marca nu aparține clubului aflat în faliment. Reacția SC Oțelul

Joi, 23 februarie, de la ora 19:30, este programată, la București, licitația pentru vânzarea mai multor bunuri ce țin de istoria FC Oțelul, lotul vedetă fiind cel care conține marca „FC Oțelul” și trofeele câștigate de-a lungul timpului de clubul de fotbal gălățean campion al României în 2011.

Până astăzi, 22 februarie, era anunțată ca sigură participarea la licitație a Suporter Club Oțelul, gruparea ce se dorește continuatoarea fostei campioane, însă se anunță o surpriză de proporții. Sursele noastre susțin că SC Oțelul nu va mai merge la licitație pentru simplul fapt că nu au garanția că marca scoasă la vânzare are cu adevărat valoare juridică.

Căutările noastre pe site-ul Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) au dus la rezultate uimitoare. Marca „F.C. OȚELUL GALAȚI 1964″, înregistrată de Fotbal Club Oțelul SA – societatea aflată în faliment care acum a inițiat licitația – în 2006, a expirat în 2016! Probabil că sesizând situația critică, că se încearcă vânzarea a ceva fără nicio valoare, în urmă cu puține zile, pe 7 februarie, Fotbal Club Oțelul SA, deși este în faliment și implicit fără activitatea comercială, a depus printr-un intermediar o cerere de înregistrare a acestei mărci, dar va dura până ce OSIM va da un răspuns, care nu este exclus să fie negativ. Aceasta acțiune la OSIM este o dovadă destul de clară că în acest moment Fotbal Club Oțelul SA nu poate vinde la licitație marca respectivă pentru simplul fapt că nu o deține.

Conform anunțurilor făcute până acum, marca „FC Oțelul” avea un preț de pornire de 9.000 de euro.

SC Oțelul: „Lichidatorul judiciar al FC Oțelul SA, precum și casa de licitații sunt într-o gravă eroare din punct de vedere legal”

Suporter Club Oțelul și-a exprimat punctul de vedere pe acest subiect într-un comunicat de presă pe care îl puteți citi mai jos:

„SC Oțelul Galați s-a angajat încă de la înființare că va continua tradiția fotbalului gălățean și ca vă face toate demersurile ca numele Oțelul să fie neîncetat punctul de referință sportiv, clubul fanion al orașului Galați și al provinciei istorice Moldova.

Astfel, clubul nostru și-a manifestat încă de la început dorința de a achiziționa direct sau prin intermediul unei licitații publice marca „FC Oțelul Galați”, în scopul păstrării în sânul comunității locale a tradiției și istoriei clubului Oțelul Galați. Cu toate acestea, ținem să subliniem convingerea noastră că aceste valori nu pot fi evaluate din punct de vedere material și considerăm că orice mod de a le tranzacționa nu reprezintă decât o încercare de a profita de pasiunea și efortul depus în peste cei 50 de ani de jucătorii, antrenorii și mai ales suporterii acestei minunate echipe.

În ciuda acestor convingeri, SC Oțelul Galați a dorit și dorește în continuare ca marca și colecția de trofee să revină acolo unde aparțin din punct de vedere moral, mai ales în condițiile în care Fotbal Club Oțelul S.A. a încetat sa mai existe din punct de vedere juridic, fiind dizolvat prin hotărârea Tribunalului București.

Clubul nostru ar fi dorit să participe la licitația organizată de casa de liciații Artmark, însă apreciem că orice cheltuială, mai ales una importantă – minim 10.000 de euro din bugetul clubului nostru, care este constituit din cotizațiile suporterilor, trebuie să fie făcută cu diligență și mai ales să respecte o procedură legală. Am constatat însă cu suprindere că atât casa de licitații, cât și lichidatorul judiciar nu pot să dovedească faptul că dețin în mod legal dreptul asupra mărcii. La solicitările noastre repetate aceștia ne-au pus la dispozitie un certificat de înregistrare a mărcii expirat și totodată nu au putut să dovedescă existența unei cereri depuse în termen de reînnoire a acestei mărci, în conformitate cu prevederile art. 30 alin.1-5 din Legea nr. 84/1998.

Prin urmare, apreciem că, în prezent, lichidatorul judiciar al FC Oțelul SA, precum și casa de licitații sunt într-o gravă eroare din punct de vedere legal, fiind în situația în care nu pot cesiona drepturile asupra mărcii, aceasta fiind decăzută la OSIM și în acest mod practic nu mai există un obiect al licitației.

SC Oțelul Galați speră ca această situație să fie clarificată cât mai rapid, clubul nostru fiind disponibil pentru a participa la orice demers ce va avea ca temă readucerea „acasă” a mărcii și colecției de trofee și redarea lor comunității gălățene. De asemenea, asociația noastră îi asigură pe suporterii ce sunt alături de noi că vom întreprinde toate acțiunile necesare pentru continuarea și promovarea la cel mai înalt nivel a spiritului „Oțelul Galați”. Împreună pentru Oțelul!”

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă