„Suntem acasă”: bucuria unei tribune pline la întoarcerea pe stadionul „Oțelul” | FOTO

Echipa de fotbal Oțelul a jucat cu aproape 4.000 de spectatori alături meciul revenirii pe stadionul care-i poartă numele. Oțelul a făcut, sâmbătă, spectacol pe teren, 12-0 cu puștii de la CSS Tecuci, iar suporterii au făcut același lucru în tribună la un meci de Liga a IV-a, fără miză sportivă, dar cu una de natură simbolistică importantă.

Echipa renăscută de suporteri a revenit după un an și două luni pe stadionul unde și-a scris cea mai mare parte a istoriei sale, iar comunitatea gălățeană a demonstrat că-și merită Oțelul înapoi: s-a jucat cu Tribuna I aproape plină (au fost deschise publicului doar Tribuna I și o parte din Peluza Nord).

Nerăbdarea întoarcerii pe acest stadion a fost atât de mare, încât pătimașii ce au stat la baza formării Suporter Club Oțelul n-au mai așteptat să ajungă în tribună și au început să-și cânte bucuria imediat după ce au trecut de poarta de la intrare: „Suntem acasă”!

Atacantul Cristian Bahnașu, marcator a cinci goluri în acest meci, a mărturisit că momentul a fost trăit cu mari emoții și pe teren: „De mic copil veneam pe acest stadion, am fost printre cei care a intrat pe gazon ca suporter pentru a sărbători câștigarea campionatului, acum am intrat ca jucător și am niște emoții de nu se poate spune în cuvinte, chiar și acum, după meci. Acum urmează barajul, trebuie să fie al nostru. Cu oricine vom juca, îi batem sigur, nu poate fi altfel cu așa atmosferă”.

Antrenorul Stelian Bordieanu a spus că publicul, prin prezența numeroasă, a demonstrat ce înseamnă Oțelul pentru oraș. „Țin să mulțumesc oamenilor care au fost în tribună, m-a bucurat că au fost atât de mulți. Asta înseamnă că Oțelul este iubit. Până la urmă, aceasta este esența fotbalului, să ai spectatori în tribună, să joci pentru suporteri. Este un sentiment foarte plăcut să fim din nou acasă și să ai tribuna plină în spate. Acum trebuie să ținem jucătorii la un nivel de concentare ridicat pentru a ne îndeplini și celălalt obiectiv, câștigarea barajului de promovare”, a declarat tehnicianul gălățean.

Oțelul a bifat a 24-a victorie din tot atâtea partide disputate în Liga a IV-a Galați și urmează să joace barajul de promovare în eșalonul al treilea pe 17 și 24 iunie.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă