Pandurii a spart gheața la Motru, cu Metaloglobus. Gorjenii au avut nevoie de 11 jocuri pentru a obține primul succes pe teren propriu. Antrenorul Chița a debutat cu stângul la bucureșteni

În etapa a 22-a a Ligii 2, prima din 2018, Pandurii Târgu Jiu a dispus, sâmbătă, cu 1-0, de Metaloglobus București și a obținut prima victorie a sezonului, pe teren propriu, la Motru. Singurul gol al partidei a fost marcat, în minutul 26, de Bogdan Dănăricu, după o incursiune pe partea stângă de atac a lui Cosmin Ionică.

În repriza secundă, echipa preluată, în iarnă, de Alin Chița a alergat în zadar după egalare, jocul defensiv al gazdelor fiind greu de descifrat. Ocazie clară de gol a avut doar Iulian Roșu, al cărui, din 10 metri, a fost respins, în corner, de portarul Răzvan Stanca, în minutul 57.

Victorie după 14 etape de secetă

Pandurii Târgu Jiu nu mai câștigase din 9 septembrie 2017, când, în etapa a 7-a, se impusese cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Balotești. A urmat o serie de rezultate negative, care au culminat cu demisia antrenorilor Adrian Iencsi și Marcel Ploaie. Revirimentul nu a fost adus în 2017 nici de noul tehnician Adrian Bogoi, care, în precedentele șase meciuri se putea lăuda doar cu două remize. Primul meci din 2018 a adus însă prima victorie a echipei gorjene după o secetă de 14 etape.

După acest succes, Pandurii a acumulat 21 de puncte, dar se află în continuare pe loc retrogradabil, acum 17. „Am avut un meci dificil, dar ne-am organizat foarte bine în apărare, fiindcă știam că adversarii sunt puternici pe zonă centrală. În general, sunt mulțumit de toți jucătorii, de efortul pe care l-au depus. În mare parte și-au respectat sarcinile de joc”, a declarat antrenorul echipei gorjene, Adrian Bogoi.

Acesta speră ca, odată cu acest prim succes pe teren propriu, Pandurii să lege victoriile. „Așteptam cu interes acest meci. Ne-am pregătit bine în pauza de iarnă și  suntem bucuroși că am obținut cele trei puncte. Sper ca lucurile să meargă din ce în ce mai bine, chiar dacă echipa nu este încă sudată. Jucătorii nou-sosiți nu au venit la începutul pregătirii, dar încercăm să-i integrăm încet-încet în echipă și să-i aducem la un stadiu maxim. Sper ca meci de meci să venim cu puncte. Avem o echipă foarte tânără, cu o medie de vârstă de doar 21,5 ani”, a mai spus Bogoi.

În 11 meciuri acasă, Pandurii are o victorie, cinci remize și cinci înfrângeri.

Chița a dat vina pe gazon

În schimb, antrenorul echipei Metaloglobus București a dat vina pe starea gazonului. Terenul de joc fusese deszăpezit cu o zi înainte, dar la ora meciului s-a prezentat în condiții optime, nefiind înghețat. Controlul balonului a avut de suferit doar pe alocuri, unde pe parcurs s-au format porțiuni mocirloase.

„Consider că echipa mea nu prea s-a adaptat la condițiile climatice. Am încercat să construim, să facem un presing avansat, dar starea terenului ne-a dezavantajat. În plus, am intrat în jocul adversarului. Dacă eram mai atenți în repriza secundă, când ne-am creat mai multe situații de gol, puteam să obținem cel puțin un egal. Din punctul meu de vedere, rezultatul nu e echitabil”, a declarat Alin Chița, la conferința de presă. Acesta s-a aflat la debutul pe banca tehnică a echipei bucureștene.

Metaloglobus ajunge la șase meciuri consecutive fără gol marcat și e la doar un punct peste ultimul loc retrogradabil.

PANDURII TÂRGU JIU – METALOGLOBUS BUCUREȘTI         1-0
Bogdan Dărăricu 26′

Rz. Stanca (cpt.) – Băjan, Turda, Celea, Al. Vasilescu – Raiciu, Brînzan, Șut – B. Lemac (D. Pîrvulescu 83′), Dănăricu (Cr. Munteanu 60′), C. Ionică (Tudoran 88′)
Rezerve neutilizate: D. Popescu – Cenaj, Vodă
Antrenor: Adrian Bogoi

Rob. Geantă – Agache, Mitroi, Caramalău, Sava (Asanache 80′) – C-tin Ispir, Șt. Stângă (cpt.), Șt. Niculae, Ghenovici (I. Roșu 46′), Dincă (Bilciurescu 55′) – Voican
Rezerve neutilizate: Burci – Ant. Popa, Vl. Vlad, Potecea
Antrenor: Alin Chița

Stadion: Minerul (Motru – Gorj); Spectatori: 200; Arbitru: Dorin Petru Voina (Reșița); Asistenți: Marian Truță (Băbeni) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea).

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă