Strătilă, prezentat oficial la Arad: „N-am venit în Liga 3, am venit la UTA”

Mihai Andries 09 Oct. 2014, 16:57 Special
Strătilă, prezentat oficial la Arad:**

„A venit la Arad și a intrat direct în program, a dorit să joace în meciul amical cu juniorii de marți”, a prefațat Roland Nagy prezentarea oficială a ui Sorin Strătilă.

Blondul fotbalist brașovean avea deja referințe despre UTA și Arad înainte să plece la drum, le primise de la colegii arădeni din București, George Țucudean și Florin Purece. „Am vorbit cu ei, mi-au spus că la Arad se vrea ceva serios și, sincer, din ce am văzut până acum, nu știu dacă sunt șase echipe din Liga I care să aibă așa condiții”, a remarcat mijlocașul.

Liber de contract după despărțirea de Dinamo, Strătilă a dezvăluit că s-a pregătit singur de două ori pe zi, cu ajutorul unui preparator fizic. A fost direct cu privire la ce-și dorește aici: „Am ajuns la o echipă cu palmares formidabil, locul 3 după Steaua și Dinamo la titluri câștigate. N-am venit la Liga a III-a, am venit la UTA! Mulți ar vrea să vină aici. Am avut mai multe oferte, chiar și din Liga I sau de la echipe din Liga a II-a care vor să promoveze, trebuia la un moment dat să mă transfer în Kazahstan, nu s-au înțeles impresarii. Din iarnă dacă aici se vrea ceva serios, vreau să continui”, a anunțat cel care a mai îmbrăcat tricourile echipelor Steaua II, Astra și Chiajna.

Strătilă – va purta numărul 18 pe tricou – e așteptat să fie în prima echipă a UTA-ei sâmbătă după-amiază și arată încredere: „Avem două meciuri acasă, cu Mehedinți și Lugoj, vrem să luăm 6 puncte, să fim sus. Apoi mergem la Motru, din trei meciuri putem ajunge pe locul al doilea”.

„Am speculat o situație conjuncturală, ne-am mișcat repede, eficient și am adus un jucător cu deosebită valoare, cu peste 100 de meciuri în prima ligă a țării, la echipe de top din România. Sunt convins că ne va ajuta, sper ca în lunile în care e alături de noi să simtă din spiritul acestui oraș și al acestei echipe și să stea alături de noi mult mai mult. Sunt convins că va purta tricoul cu mândrie și responsabilitate, e un băiat foarte serios. Prin această colaborare sunt convins că-l ajutăm și noi”, a comentat team-managerul Codru Grădinariu, care l-a caracterizat pe Sorin Strătilă drept un „jucător foarte cerebral, de viteză”.

UTA așteaptă Mehedințiul cu dorință mare de victorie. „Să înscriem primii!”

Tabăra alb-roșie a lucrat intens să șteargă tot ce s-a întâmplat în ultimele două meciuri, iar confruntarea cu Mehedinți e privită ca și una a relansării spre primele locuri.

„Cu proximul joc trebuie să deschidem o serie bună!”, a ordonat Roland Nagy, care nu contează pe Dobrean, Varga, Popa, Nădăban și Dragoș, toți rămân pe margine din motive medicale.

Utiștii sunt conștienți că vor fi față în față cu un adversar incomod, care, deși s-a confruntat cu probleme existențiale înainte să înceapă campionatul, a găsit resurse să participe la întrecere. „Prima și singura victorie a Mehedințiului e cu Craiova, apoi au pierdut și au făcut egaluri, dar după jocuri foarte echilibrate. Întâlnim o echipă solidă din punct de vedere al apărării, are în componență jucători care au activat la Turnu Severin, ca antrenorul-jucător Boboescu sau atacantul Porcescu. Își va vinde scump pielea, dar trebuie să înscriem primii și să controlăm jocul”, a indicat Roland Nagy.

Încă trei parteneri vin lângă UTA

Conducerea clubului alb-roșu continuă consolidarea proiectului pe toate direcțiile. Codru Grădinariu a anunțat astăzi că încă trei societăți i s-au alăturat UTA-ei.

„E vorba de Librăria Corina, un parteneriat pe care eu l-am dorit în mod special. E atipic pentru o librărie să fie alături de o echipă de fotbal, dar e important pentru autodezvoltarea jucătorilor. E o bucurie și un vis împlinit. A venit și Remax Gold, lider mondial în imobiliare, cu franciză condusă aici de arădeni sufletiști, dar și publicația Vând și Cumpăr, una cu veche tradiție în Arad”, a precizat conducătorul utist, adăugând că săptămâna viitoare sunt pe cale să fie făcute publice numele următorilor parteneri.

În același context, UTA colaborează de ceva timp cu sala de sport Pure Fitness, acolo unde odată pe săptămână au loc antrenamente cu specificul TRX.

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 09 Oct. 2014, 16:57 Special
Pe aceeași temă