Spectacol cu acorduri de fanfară în Trivale! FC Argeș a aniversat 45 de ani de la câștigarea primului titlu cu o festivitate de premiere a gloriilor și de prezentare a noii echipe

Marius ANGHEL 05 Aug. 2017, 10:00 Special

Cu o zi înainte de începerea sezonului, FC Argeș și-a prezentat lotul de jucători cu care va aborda această ediție de campionat. Festivitatea a avut loc vineri seară pe stadionul „Nicolae Dobrin” în prezența a sute de invitați care au luat loc la tribuna oficială.

Evenimentul a fost un spectacol grandios și a coincis cu împlinirea a 64 de ani de la înființarea clubului, a 45 de ani de la câștigarea primului titlu național, a 70 de ani de la nașterea marelui Nicolae Dobrin, precum și revenirea, după patru ani, a echipei FC Argeș în fotbalul românesc. Trebuie amintit însă și că actuala echipă FC Argeș poartă această denumire de la 1 august 2017, după ce primăria a achiziționat brandul de la administratorul societății intrate în faliment, până atunci purtând alte două denumiri: SCM Argeșul Pitești și SCM Pitești.

Fanfara a întreținut atmosfera

La ceremonia organizată de primăria Pitești au participat reprezentanți ai autorităților locale și județene, foste glorii ale echipei FC Argeș, oameni de cultură, jurnaliști, precum și suporteri, de toate vârstele. Evenimentul a fost prezentat de profesorul-doctor Sevastian Tudor, fost director al Teatrului Alexandru Davila, scriitor și un apropiat al clubului FC Argeș. Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de Fanfara Teatrului Alexandru Davila.

Plachete pentru glorii

Primarul Piteștiului, Cornel Ionică, a acordat plachete omagiale celor care au avut o contribuție importantă în istoria echipei din Trivale, dar și conducătorilor care, de-a lungul timpului, au reușit să facă din FC Argeș o echipă de temut în fotbalul românesc și nu numai. Au fost premiați o parte componenții generațiilor cu care FC Argeș a câștigat două titluri de campioană, dar și fotbaliștii cu care Piteștiul a evoluat în Cupa UEFA, în 1998.

Printre cei care au primit plachete s-au numărat Radu I, Radu III, Ilie Bărbulescu, Constantin Stancu, Viorel Moiceanu, Mihai Zanfir, Andrei Speriatu, Augustin Eduard, Jean Barbu, Nicolae Dică, Vasile Popa, Doru Toma, Jean Vlădoiu, Ionuț Badea, Constantin Schumacher, Tănase Dima, secundul lui Florin Halagian la câștigarea primului titlu, etc.

La eveniment a fost prezentă și Gica Dobrin, soția regretatului Nicolae Dobrin, considerat de specialiști cel mai mare fotbalist român din toate timpurile. Nici Constantin Stroe nu a fost uitat de autoritățile locale. În memoria fostului director al Uzinei Dacia, decedat anul trecut, s-a ținut un moment de reculegere.

Nu au fost uitați nici fotbaliștii de legendă ai Argeșului care nu mai sunt printre noi, precum Bebe Iovănescu, Constantin Cârstea, Prepurgel, Leonte Ianovschi, descoperitorul de talente al clubului din Trivale.

„În doi ani FC Argeș va ajunge în Liga 1”

Primarul Piteștiului a promis în fața asistenței că Municipalitatea va face toate eforturile pentru a readuce în cel mai scurt timp pe FC Argeș acolo unde îi este locul.

„Am decis ca astăzi să marcăm acest eveniment care a avut mai multe conotații. În primul rând aniversarea a 45 de ani de la câștigarea titlului de campioană a echipei FC Argeș. Am prezentat lotul echipei și sper ca băieții să înceapă sezonul cu dreptul. Așteptăm cât mai mulți suporteri să fie alături de noi. Am premiat fostele glorii care au făcut cinste fotbalului argeșean și care au pus mult suflet la acest club. 80 la sută dintre fostele glorii au fost prezente la acest eveniment. Din anumite motive unii nu au putut ajunge, dar și celor care nu au venit le vom trimite placheta aniversară. Aceste întâlniri se vor face în fiecare an înainte de începerea campionatului. Ne dorim un parcurs foarte bun în această ediție de campionat. Așteptările sunt mari și sperăm să nu dezamăgim. Ne dorim ca oamenii să vină în număr cât mai mare la stadion și să susțină echipa. În maxim doi ani, FC Argeș va ajunge unde îi este locul, în Liga 1”, a spus Cornel Ionică.

Lot de 25 de jucători

Prezentarea echipei care tocmai a promovat în Liga 2 a fost făcută de Dragoș Șerban, directorul executiv al clubului FC Argeș. Fotbaliștii echipei nu au stat foarte mult la acest eveniment festiv, deoarece, astăzi, de la ora 11:00, vor evolua pe stadionul „Nicolae Dobrin” împotriva celor de la Pandurii Târgu Jiu, în prima etapă a noului sezon. Iordan Eftimie, antrenorul lui FC Argeș, se va baza în această ediție de campionat pe 25 de jucători.

Lotul echipei FC Argeș, tur, sezonul 2017-2018:

Portari:
Nr.28. Octavian Alexandru Popescu – născut la 5 noiembrie 1985. A mai jucat la Internațional Pitești, Rova Roșiori, Unirea Alba Iulia, Minerul Mehedinți, Muscelul Câmpulung și CS Mioveni.
Nr.12. Alexandru Ionuț Oprican – născut pe 2 mai 1998. A mai evoluat la Girom Albota și SCM Pitești.
Nr.1. Nicușor Dorinel Grecu – născut pe 22 mai 1992. A mai evoluat la Universitatea Craiova, ACS Iași, Oțelul Galați, Universitatea Cluj și CSMS Iași.

Fundași:
Nr.4. Mihai Marian Deaconescu – născut pe 31 ianuarie 1987. A mai evoluat la FC Bihor, Luceafărul Oradea, FCM Tîrgu Mureș, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni și SCM Pitești.
Nr.14. Cătălin Laurențiu Stan – născut pe 31 decembrie 1990. A mai evoluat la FC Olt, Dinamo București, Girom Albota, FC Caracal, CS Mioveni și FC Brașov.
Nr.2. Cătălin Constantin Toriște – născut la 20 mai 1996. A mai jucat la Gaz Metan Severin, Viitorul Constanța, CS Mioveni și Metalurgistul Cugir.
Nr.3. Daniel Marius Șerbănică – născut la 25 iunie 1996. A mai evoluat la LPS Pitești, Atletic Bradu și SCM Pitești.
Nr.19. Ionuț Mihăiescu – născut la 2 iulie 1996. A mai evoluat la FC Argeș, Sporting Pitești și SCM Pitești.
Nr.15. Bogdan Valentin Vișa – născut la 27 mai 1986. A mai evoluat la Inter Sibiu, FC Argeș, CSMS Iași, Gaz Metan Mediaș și CS Mioveni.
Nr.5. George Mihai Cotigă – născut la 12 octombrie 1989. A mai evoluat la FC Argeș, Colegiul Național Dinicu Golescu, CS Mioveni și SCM Pitești.

Mijlocași:
Nr.21. Cosmin Ionuț Căpățînă – născut la 21 august 1993. A mai evoluat la FC Caracal, FC Olt și FCM Alexandria.
Nr.16. Antonio Ovidiu Cruceru – născut la 21 iulie 1996. A mai evoluat la Viitorul Constanța, Chindia Târgoviște, SCM Pitești și Academica Clinceni.
Nr.22. Radu Nicolae Bîrzan – născut la 12 septembrie 1999. A mai jucat la CS Oltchim Râmnicu Vâlcea și CS U Craiova.
Nr.20. Alin Nicușor Popa – născut la 01 ianuarie 1991. A mai jucat la FC Argeș și CS Mioveni.
Nr.18. Dorinel Gabrie Oancea – născut la 2 aprilie 1997. A mai evoluat la Colegiul Național Dinicu Golescu Câmpulung și SCM Pitești.
Nr.10. Ionuț Eugen Năstăsie – născut la 7 ianuarie 1992. A mai jucat la Școala de Fotbal Gică Popescu, Steaua, Universitatea Cluj, Viitorul Constanța și SCM Pitești.
Nr.11. David Lucian Andrei – născut la 11 ianuarie 1992. A mai evoluat la Steaua București, FC Olt și SCM Pitești.
Nr.8. Ionuț Adrian Șerban – născut la 9 martie 1992. A mai evoluat la Școala de Fotbal Gică Popescu, Chindia Târgoviște, Viitorul Constanța și SCM Pitești.
Nr.6. Andrei Mihai Panait – născut la 16 mai 1989. A mai evoluat la FC Argeș, Dacia Mioveni și SCM Pitești.
Nr. 13. Costinel Andrei Tofan – născut la 2 august 1996. A mai jucat la Sporting Pitești și Sepsi Sfântu Gheorghe.

Atacanți:
Nr.23. Cătălin Constantin Barbu – născut la 5 august 1999. A mai evoluat la AFC Dănuț Coman și SCM Pitești.
Nr.24. Adelin Valentin Voinescu – născut la 1 aprilie 1998. A mai evoluat la LPS Pitești și SCM Pitești.
Nr.9. Andrei Nilă – născut la 16 august 1985. A mai jucat la Internațional Pitești, Muscelul Câmpulung, FC Argeș și SCM Pitești.
Nr.17. Constantin Adrian Stoica – născut la 25 august 1992. A mai evoluat la Petrolul Ploiești, CSM Rîmnicu Vâlcea, Metalul Reșița, FC Caransebeș și SCM Pitești.
Nr.7. Marius Albu – născut la 20 februarie 1991. A mai evoluat la FC Ardealul Cluj, Steaua București, Viitorul Constanța și SCM Pitești.

Staff Tehnic:

Iordan Eftimie – antrenor principal
Iulian Crivac – antrenor secund
Dan Didiță – preparator fizic.
Dumitru Hotoboc – antrenor cu portarii
Ionuț Hristache – fizioterapeut
Valentin Melu – maseur
Andrei Păun – maseur
Sorinel Roșu – magazioner

Staff administrativ:

Vasile Popa – manager sportiv
Constantin Jean Barbu – director de marketing
Gabriel Alexe – organizator de competiții
Daniel Vasile Pop – delegat

Conducerea clubului:

Cristian Gentea – președintele Consiliului de Administrație.
Dragoș Adrian Șerban – director executiv.
Cornel Constantin Ionică – primarul municipiului Pitești, președinte de onoare al clubului.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 05 Aug. 2017, 10:00 Special
Pe aceeași temă