Sorin Cigan rămâne în arest

07 Jul. 2009, 18:13 Special
Sorin Cigan** rămâne în arest

Antrenorul Sorin Cigan, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență și dare de mită, după ce ar fi încercat să mituiască jucătorii FC Bihor, rămâne în arest, în urma unei decizii a Curții de Apel Oradea.

 

Avocatul antrenorului a solicitat, săptămâna trecută, Tribunalului Bihor, ca Sorin Cigan să fie judecat în stare de libertate, însă cererea sa a fost respinsă, iar acesta a atacat cu recurs soluția. Recursul a fost judecat, marți, de un complet al Curții de Apel Oradea, care a respins cererea. „Solicitarea inculpatului a fost respinsă ca neîntemeiată, soluția urmând să fie motivată în următoarele zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Oradea, Adrian Haș.

 

Președintele Clubului de fotbal ACU Arad, Gheorghița Onu, și antrenorul Sorin Cigan, au fost trimiși în judecată, la sfârșitul lunii iunie, de procurorii anticorupție, pentru că au mituit cu 35.000 de euro jucătorii unei echipe adverse într-un meci, respectiv pe fotbaliștii FC Bihor. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciului Teritorial Oradea i-au trimis în judecată, la sfârșitul lunii iunie, pe Sorin Cigan, în stare de arest preventiv, fost jucător de fotbal și antrenor, acuzat de trafic de influență și dare de mită și pe Gheorghița Onu, președinte al Clubului de fotbal ACU Arad, acuzată de cumpărare de influență.

 

Potrivit rechizitoriului, în perioada 8-13 iunie 2009, Cigan a pretins de la Onu, președintele Clubului ACU Arad, suma de 30.000 euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra conducerii Clubului FC Bihor și asupra jucătorilor acestei echipe, pentru ca aceștia să nu-și apere în mod corect șansele și să piardă meciul cu ACU Arad.  De asemenea, în același scop, în 13 iunie, în pauza meciului dintre ACU Arad și FC Bihor, Cigan le-a oferit jucătorilor echipei FC Bihor Oradea suma totală de 35.000 de euro.

 

Cigan Sorin a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii anticorupție în 18 iunie, iar în 19 iunie Tribunalul Bihor a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

 

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Bihor.
 

 

Sursă: MEDIAFAX
 

07 Jul. 2009, 18:13 Special
Pe aceeași temă