Simota, urmărit penal în cazul Gherasim

12 Mar. 2009, 16:09 Special
Simota, urmărit penal** în cazul Gherasim

Anchetatorii au început urmărirea penală împotriva consilierului județean din Hunedoara Alin Simota, membru PNL, pentru instigare în cazul în care Paul Gherasim, consilier local PDL la Petroșani, a fost bătut, la sfârșitul lunii decembrie anul trecut, afirmă surse din rândul anchetatorilor.

Sursele citate au declarat, joi, că procurorii au dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Alin Simota, acesta fiind acuzat de instigare în acest caz.

Consilier județean din partea PNL și om de afaceri din Valea Jiului, care deține clubul de fotbal Jiul Petroșani, Alin Simota este cercetat pentru instigare, fiind suspectat că ar fi plătit mai multe persoane care, ulterior, l-au atacat pe consilierul local PDL din Petroșani, Paul Gherasim.

Paul Gherasim a refuzat, joi, să comenteze aceste informații, în timp ce Alin Simota nu a putut fi contactat.

Consilier local PDL din Petroșani, Paul Gherasim, a ajuns, la sfârșitul lunii decembrie, în stare gravă la un spital din Capitală după ce a fost bătut de mai multe persoane, incidentul având loc în fața blocului în care locuiește victima.

La intrarea în bloc, consilierul a fost întâmpinat de patru persoane care purtau cagule și care l-au lovit cu un corp dur, după care au fugit de la fața locului.

Medicii de la Spitalul de Urgență din Petroșani, prima unitate medicală unde a fost transportat consilierul local, au diagnosticat victima cu fractură deschisă gambă dreapta și traumatism cranio-facial.

Comandantul Poliției Petroșani, subcomisar Titel Drăgaru, declara atunci că a fost întocmit un cerc de suspecți în acest caz, fiind realizate și portrete robot ale presupușilor agresori.

Consilierul local din Petroșani Paul Gherasim susținea că a fost bătut din cauză că este membru PDL și că agresorii l-au lovit la cap pentru a-i "scoate politica din minte".

Paul Gherasim era convins că s-a încercat intimidarea sa, numai pe motive politice, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din luna iunie acesta depunând plângere pentru amenințare cu moartea împotriva a două persoane despre care el spune că sunt bodyguarzii omului de afaceri Alin Simota.

Unul dintre presupușii agresori ai consilierului a fost arestat, la începutul lunii februarie, de Judecătoria Petroșani, polițiștii căutând și alți trei presupuși agresori.

 

sursa: Mediafax

12 Mar. 2009, 16:09 Special
Pe aceeași temă