Show cu „Babicu'” și Curcă la Isaccea

Autor: Mihai Andries Publicat: 16 Dec. 2012, 23:41 Actualizat: 16 Dec. 2012, 23:42 Special

Foștii portari ai lui Dinamo au participat la cea de-a doua ediție a „Memorialului Vasile Munteanu”, eveniment desfășurat în sala de sport din Isaccea,localitatea de baștină a celor doi „veri cu mănuși”, după cum sunt porecliți Cristi Munteanu și George Curcă.

„Încă de anul trecut m-am gândit să organizez ceva în memoria tatălui meu, mare iubitor de fotbal.Se joacă fotbal, ne întâlnim cu vechii prieteni, vecini, rude, mai bem și un pahar de vin că e perioadă de sărbători, mereu rein cu mare bucurie acasă la Isaccea, dacă e și văru George e mai bine,că îl mai și bat la fotbal” povestește fostul portar al lui Dinamo.

Portarii atacanți

În week-end isaccenii au asistat la un spectacol agreabil, o partidă amicală între prietenii lui Cristi Munteanu și cei ai lui George Curcă, în deschiderea finalei oficiale a memorialului. Înainte de fotbal în sala de la Isaccea a avut loc și o slujbă de pomenire în memoria tatălui fotbalistului, precum și un meci între juniori, aceștia primind la final cadouri dulci de Crăciun de la fostul portar dinamovist.

„Ia uite la Curcă, zici că a înghițit deja juma de porc” glumeau spectatorii pe seama faptului că fostul portar al Farului a pus ceva greutate pe el.

În teren însă Curcă a alergat aproape tot meciul, a jucat atacant dar nu a reușit să marcheze, oferind multe pase spectaculoase.Tot atacant a jucat și „Babicu”, care a abandonat după aproximativ zece minute și s-a hidratat cu un păhărel de vin roșu de Niculițel.

La pauză arbitrul a fost cumpărat cu niște colivă ce se servea direct la marginea terenului, iar Curcă, a cărui echipă a încasat mai multe goluri, a încercat o schimbare tactică tot în plan religios, introducând în echipă un preot din localitate. Degeaba, în final echipa lui Munteanu impunându-se, nesemnificativ, cu 5-2.

 

Milan Niculițel vs Liverpool Isaccea

A urmat finala memorialului, disputată între echipa locală ASG Isaccea și Sarica Niculițel, arbitrată de Nicolae Ioniță. La pauză, incurajată de o galerie ce mustea de pasiune și merlot, oamenii vinului de la Niculițel conduceau cu 3-0, iar liderul de galerie a dat drumul la megafon unui potpuriu de cântece de profil, gen „Bun e vinul ghiurghiului” și „Toamna la cules de vie”.

Se pare că lichidul magic s-a terminat la pauză, pentru că isaccenii lui Munteanu au reușit egalarea și au câștigat la lovituri de departajare.

Asta spre bucuria antrenorului lor, angajat al unei firme de paza, care s-a agitat tot meciul având la brâu „bulanul” din dotare, reușind astfel să impună respect printre fotbaliști.  În final s-au acordat cupe și diplome pentru toți participanții, inclusiv pentru echipa preoților, clasată pe podium!

Pemiile au fost înmânate de Cristi Munteanu, George Curcă și Petre Badea, președintele Asociației Județene de Fotbal Tulcea, iar finalul apoteotic a luat forma unei imense tochituri de porc din care s-au înfruptat participanții.

 

Sursa: Ziarul de Tulcea

Autor: Mihai Andries Publicat: 16 Dec. 2012, 23:41 Actualizat: 16 Dec. 2012, 23:42 Special
Pe aceeași temă