Ședința Comitetului Executiv, amânată. Majoritatea echipelor din Liga a II-a vor serii de 16, FRF se ține pe poziții și propune două serii de 12

Mihai Andries 17 Apr. 2014, 15:10 Special
Ședința Comitetului Executiv, amânată.** Majoritatea echipelor din Liga a II-a vor serii de 16, FRF se ține pe poziții și propune două serii de 12

UPDATE 15:10: Așa cum ProSport a anunțat încă de ieri seară, ședința Comitetului Executiv de joi dimineață s-a complicat chiar de la primul punct de pe ordinea de zi: aprobarea noii organigrame a FRF.

Sursele federale povestesc întâmplări incredibile petrecute în timpul ședinței de astăzi: „În momentul în care Răzvan Burleanu a supus la vot noua organigramă, Auraș Brașoveanu a luat cuvântul. Inițial a vrut să se lege de faptul că președintele nu este validat de TMB. Au intervenit Argăseală și Horoba, cei care au adus în discuție faptul că organigrama nu a fost trimisă membrilor în termenul prevăzut de regulament – cu cel puțin trei zile înainte de ședința Comitetului Executiv – și, în consecință, nu se poate vota. Unii au sărit să spună că nu vor să ajungă iar pe la DNA. Apoi, Gino Iorgulescu l-a întrebat pe Burleanu despre angajările făcute: . Burleanu i-a confirmat și apoi i s-a spus că avea nevoie de aprobarea Comitetului Executiv. Senzația a fost că, indiferent de situație, tot s-ar fi găsit un motiv din cauza căruia organigrama să nu fie votată. Discuții au ieșit și pe subiectul schimbării lui Mircea Sandu din funcția de administrator al bazei de la Mogoșoaia, pentru că oamenii lui se împotriveau ideii”.

Atitudinea membrilor CEx de astăzi contrastează poziția pe care aproape toți au avut-o pe 5 martie, atunci când au aprobat renta lui Mircea Sandu și pachetul de beneficii. Oamenii din Comitetul Executiv au invocat astăzi faptul că organigrama FRF nu a fost trimisă în termen regulamentar, lucru corect, însă în urmă cu o lună votau fără ezitare o propunere venită în timpul ședinței.


 

UPDATE 15:00 În timpul ședinței Comitetului Executiv, Gino Iorgulescu, prietenul bun al lui Mircea Sandu, a făcut o propunere șocantă pentru mulți dintre participanți. Dezvăluie sursele federale: „Gino a propus ca să fie invitat permanent în Comitetul Executiv. Desigur, calitatea lui să fie una strict consultativă, adică să nu aibă drept de vot. A invocat experiența acestuia”.

Răzvan Burleanu a refuzat categoric propunerea venită din partea președintelui LPF spunând că decizia chemării lui Mircea Sandu la ședințele Comitetului Executiv îi aparține în totalitate.


 

UPDATE 14:35: Mult-așteptata ședință a Comitetului Executiv de astăzi nu a clarificat nimic. Aceasta a fost amânată pentru săptămâna viitoare, pe 24 aprilie. În aceste condiții, s-a amânat și orice decizie privind un nou sistem competițional pentru sezonul viitor, program pentru play-off sau play-out sau problema celor de la CS U Craiova.

CELE MAI IMPORTANTE PUNCTE DE PE ORDINEA DE ZI A COMITETULUI EXECUTIV

  •     Dezbarerea și aprobarea organigramei FRF
  •     Dezbaterea și aprobarea sistemului competițional pentru sezonul competițional 2014-2015 pentru Liga a III-a și Liga a III-a
  •     Programarea datei de desfășurare a finalei Cupei României, ediția 2014
  •     Aprobarea reprezentanților FRF în comisiile UEFA
  •     Validarea hotărârilor Comitetului Executiv de UrgențăÂ
  •     Stabilirea programului competițional pentru Cupa Ligii (ediția 2014 – 2015)
  •     Analizarea memorandumului CSU Craiova
     

 

UPDATE 14:20: După aproape patru ore și jumătate, cei 14 componenți ai Comitetului Executiv nu au reușit să se pună de acord în privința niciunui subiect aflat pe ordinea de zi. „Sunt împărțiți, jumătate sunt cu vechea conducere, jumătate sunt cu Burleanu. E incredibil ce s-a întâmplat astăzi”, spun oamenii de la „Casa Fotbalului”.

O nouă ședință a CEx a fost programată pentru joia viitoare, de la ora 11:00. Atunci vor fi reluate punctele care au fost astăzi pe ordinea de zi.


 

Ședința de azi a Comitetului Executiv al FRF va fi una interesantă din multe puncte de vedere, mai ales că se va discuta și problema sistemului competițional pentru sezonul viitor. După cum Liga2.ro a anunțat de ieri, cluburile din Liga a II-a ar dori mărirea seriilor de la 12 la 16, situație în care nu ar mai retrograda nimeni și s-ar face loc și pentru o parte din echipele clasate pe locul 2 în seriile Ligii a III-a. Această propunere are sprijinul a 19 cluburi din eșalonul secund, din totalul de 23 rămase în competiție și va fi adusă în discuție de Auraș Brașoveanu, unul dintre cei doi reprezentanți ai Ligii a II-a în Comitetul Executiv.

Federația vrea doar 12 echipe pe serie

Liga2.ro a aflat că forul federal nu este de acord cu așa ceva, motiv pentru care păstrează linia pe care au anunțat-o încă de la conferința de presă a lui Răzvan Burleanu de acum două săptămâni. Astfel, FRF vrea să păstreze actualul sistem competițional cu două serii de 12 echipe, considerând că este mult mai bun, iar competiția este mult mai aprig disputată. O dovadă în acest sens este și desfășurarea evenimentelor din seria a II-a, acolo unde accederea în play-off s-a decis în ultimele etape ale sezonului regulat.

Singura modificare necesară și împotriva căreia federația nu are nimic de comentat ar fi cea privind schimbarea modului de punctare. În ideea că se va păstra faza cu play-off și play-out, dar se va intra cu toate punctele obținute la finalul sezonului regulat și nu ca acum, când se intră doar cu punctele obținute împotriva adversarelor din turneele respective.

Indiferent de ce decizie se va lua azi, un lucru este clar. Propunerea finală va avea nevoie de votul Adunării Generale a cluburilor, care nu se știe când va avea loc. Până una alta, rămâne gustul amar al haosului provocat de schimbarea neanunțată a programului de play-off și play-out.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 17 Apr. 2014, 15:10 Special
Pe aceeași temă