Sănătatea Cluj s-a salvat de la retrogradare după ce Bistrița a primit o nouă depunctare. Alte patru echipe au fost penalizate

Marius ANGHEL 18 Jun. 2015, 19:16 Special

Soarta echipei Gloria Progresul Bistrița este ca și pecetluită. În cadrul ședinței de miercuri, 17 iunie, a Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal gruparea din Seria a V-a a Ligii 3 s-a ales cu trei amenzi și cu o nouă depunctare în litigiile pe care le are cu foștii antrenori sau jucători. Cu cele două puncte scăzute, Gloria egalează în clasament pe Sănătatea Cluj, retrogradata de pe locul 13 al seriei, și, pentru că la rezultate directe stă mai prost, îi va lua locul și va ajunge în Liga 4.

Litigiile cu Ambrozie Cristian Coroian, Sandu Negrean, Bogdan Ioan Dobrea și Ionuț Cristian Hlinca i-au adus clubului Gloria Progresul o amendă de 9.000 de lei (3.000 lei pentru fiecare caz în parte în privința celor trei nume enumerate mai sus) și o nouă depunctare cu două puncte (în procesul cu Hlinca). Bistrițenii au ajuns astfel la a șasea penalizare, însumând un total de -12 puncte în clasament (opt dintre ele vin din cauza procesului cu Hlinca, iar patru din cel cu Olimpiu Bucur), mai au 21 de puncte în clasamentul Seriei a V-a și cad pe locul 13 retrogradabil. Până acum, Sănătatea Cluj terminase sezonul pe această poziție, însă cum cele două echipe au același număr de puncte, clujenii sunt în avantaj pentru că au rezultatele directe mai bune (1-1 în tur și 1-0 în retur) și rămân în Liga 3.

Cum nenumăratele litigiile au șanse mici să fie stinse, Gloria Progresul va acumula noi depunctări și amenzi și va ajunge cu siguranță să fie exclusă din toate competițiile. Speranțe de achitare a datoriilor sunt extrem de mici după ce Consiliul Local a refuzat să acorde clubului Gloria Progresul finanțare nerambursabilă, deoarece nu este eligibil din cauză că „solicitantul este constituit ca urmare a divizării unei asociații/fundații aflată în procedură de dizolvare sau de lichidare”. Astfel, soarta clubului e scrisă, va ajunge la desființare.

Alte decizii ale Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în ședinta de miercuri, 17 iunie:

• Cetatea Târgu Neamț a primit o depunctare de două puncte în litigiul pe care îl are cu Sorin Ioan Dutciuc (are – 4 în total).

• FC Olt Slatina a primit o depunctare de două puncte în litigiul cu Octavian Drăghici (are -4 în total).

• AFC Fortuna, echipă exclusă o dată din toate competițiile în urma procesului cu fostul portar Andrei Vlad, acumulează o nouă depunctare, acum primind -2 puncte în litigiul cu Andrei Ștefan Mircescu (are – 12 puncte în total).

• Săgeata Năvodari a fost penalizată cu două puncte în litigiul cu Ioan Alex Iliuciuc și alte două în cel cu Norbert Sorin Niță (are – 62 puncte în total).

• Petrotub Roman a fost sancționată cu 3.000 de lei și i s-a acordat un nou termen de achitare a datoriilor către Andrei Întuneric.

• Delta Dobrogea Tulcea primește amendă de 3.000 de lei în cazul litigiului cu Bogdan Sorin Olaru și are termen până pe 24 iunie să-l stingă pe cel cu Ionuț Cosmin Miron.

• Unirea Jucu are termen până pe 24 iunie pentru a-și achita datoriile către Andrei Bălan.

• Național Sebiș și-a stins litigiile pe care le avea cu Cornelius Miron și Claudiu Ban.

Marius ANGHEL 18 Jun. 2015, 19:16 Special
Pe aceeași temă