Rusen: „Licența va decide promovarea!”

04 Sep. 2011, 09:39 Special
Rusen:

Președintele formației Juventus București, Marian Rusen – care este și membru în Comitetul Executiv – a anunțat că Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) a suferit modificări importante în această vară, în urma cărora s-au scos prevederile care împiedicau echipele să promoveze.
Oficialul grupării bucureștene a declarat, în exclusivitate pentru Radio Sport Total, că ierarhia competițională și licența vor fi elementele care vor hotărî echipele care vor promova în Liga I.

„Am avut telefoane cu diverși președinți de club. S-a pus problema dacă există echipe care au cumva opreliști de a promova. Nu s-a comunicat absolut nimic, deci toate pot promova. Singurul lucru care va face diferența la promovare va fi licența, asta după pozițiile în clasament. Licența este obligatorie în acest an. În afară de asta, nu mai au drept de promovare echipele satelit, adică Dinamo 2 și Astra 2. Toate echipele s-au interesat de starea lor și au întrebat cine are și cine nu are drept de promovare. Toată lumea a primit ok-ul pentru a promova. Măsurile anterioare nu mai sunt valabile, odată cu schimbarea din ROAF. Au fost valabile până în sezonul trecut. A căzut și condiția celor trei ani de afiliere la Federația Română de Fotbal”, a declarat Marian Rusen, în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu”, realizată de Horațiu Sima.

„Dacă s-a făcut greșeala respectivă anul trecut, când nu au fost anunțate echipele dinaintea începerii sezonului, au fost obligați ca toți cei care au fost la licențiere să primească drept de promovare. Licențierea va fi baza pentru echipe. Dacă au datorii, atunci nu o vor primi”, a adăugat președintele lui Juventus București.

„De ce echipele care sunt așa mari datornice mai sunt programate? Credeți că Steaua, Dinamo, Rapid nu au datorii la stat? În lume este un singur club fără datorii la stat: Bayern Munchen! Până și Barcelona are asemenea datorii”, a mai spus Marian Rusen.

Președintele lui Juventus București s-a arătat încântat de calitatea meciului pierdut de echipa sa pe terenul Luceafărului Oradea, scor 2-1: „A fost un meci super frumos! S-a disputat pe un stadion nou construit, foarte frumos și care se va extinde, din ce am înțeles. A fost un joc care s-a disputat fair-play. S-a jucat cu garda jos, mai ales în repriza a doua. Am fost conduși și am egalat, apoi am ratat, iar pe o greșeală a noastră au marcat un gol superb, din foarfecă”.

Sursa: Sport Total FM

04 Sep. 2011, 09:39 Special
Pe aceeași temă