Steaua confirmă Liga2.ro. FRF schimbă modul de promovare în Liga 3 în acest sezon: ”Meciurile de baraj vor fi disputate între trei asociații județene și nu între două”

Răzvan STÎNGĂ 07 May. 2020, 17:28 Liga 4
Steaua confirmă Liga2.ro. FRF schimbă modul de promovare în Liga 3 în acest sezon: ”Meciurile de baraj vor fi disputate între trei asociații județene și nu între două”

Federația Română de Fotbal a purtat, joi, o nouă serie de discuții cu reprezentanții Asociațiilor Județene de Fotbal și Asociația Municipală de Fotbal București și s-a conturat modul în care s-ar putea relua și finaliza sezonul din Liga 4. În urma videoconferinței, FRF și-a spus planul despre ”înghețarea” campionatului Ligii 3 și a modului în care s-ar putea încheie Liga 4 pentru a determina echipele campioane care vor merge, ulterior, la barajul pentru promovarea. Toate aceste detalii au fost au fost prezentate în exclusivitate de Liga2.ro.

Barajul pentru promovarea în Liga 3 se va disputa în grupe de câte trei echipe 

Astfel, recomandările FRF sunt ca pregătirea la Liga 4 să înceapă odată cu 1 iunie, pentru ca sezonul din fiecare campionat județean să se termine până pe 31 iulie. Ulterior, ar urma să aibă loc barajul de promovare pentru Liga 3, care va avea loc, potrivit calendarului, în perioada 4-5 august, dar sub o altă formă și nu sub cea care a fost stabilită la începutul sezonului. Acesta nu se va desfășura între două campioane județene, ci între trei. Modul în care vor fi grupate ar urma să se facă prin tragere la sorți, iar cea care va aduna mai multe puncte din cele două jocuri să urce în Liga 3.

Cum din Liga 3 nu va retrograda nimeni, după ce majoritatea cluburilor au cerut ”înghețarea” sezonului, iar FRF este de acord cu această variantă, din Liga 4 vor promova mai puține echipe: 14 cluburi, nu 21 cum s-a procedat până acum.

Deciziile luate joi, 7 mai, au fost aduse în discuție și de Steaua, care a emis un comunicat în acest sens, confirmând, astfel, informațiile publicate de Liga2.ro:

Barajul de promovare în Liga a 3-a va avea loc începând cu 4-5 august!

În urma videoconferinței care a avut loc astăzi între conducerea FRF și președinții AJF-urilor/AMFB s-au luat următoarele decizii:

Echipele vor începe pregătirile în mod organizat de la 1 iunie

Recomandarea FRF este ca sezonul regulat, dar și play-off-ul să se încheie până la 31 iulie

Meciurile de baraj vor fi disputate între trei asociații județene și nu între două, cum era stabilit inițial, începând cu data de 4 august

Definitivarea datelor de disputare a meciurilor rămase din retur vor fi publicate până la finalul lunii mai

Și nu uitați: STAȚI ACASĂ!, se arată în comunicatul emis de Steaua.

Răzvan STÎNGĂ 07 May. 2020, 17:28 Liga 4
Pe aceeași temă