România U18 a câștigat primul test de la Timișoara cu Danemarca. Ciocâldău și Botă au înscris pentru tricolori

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 08 Apr. 2015, 12:21 Special

Naționala sub 18 ani a României a obținut marți un succes în primul amical din cele două programate în această săptămână la Timișoara. Danemarca U18 a fost depășită cu puțin noroc, scor 2-1. Golul victoriei, unul foarte spectaculos de altfel, a fost marcat „cu vântul” de către Botă. Cele două selecționate se vor reîntâlni joi tot pe „Dan Păltinișanu”.

„Marele oval” a avut parte de un meci internațional marți după-masă. Steagurile și imnurile nu au lipsit, însă doar câteva zeci de spectatori puteau fi văzuți în cele două tribune. La oficială, președintele Răzvan Burleanu și secretarul general Gheorghe Chivorchian au fost deriți de vântul puternic. Micii tricolori nu au început rău. În minutul 15 căpitanul Dan Panait, de la Academia Hagi, a fost aproape să-l surprindă pe Gall dintr-o lovitură liberă. Danezii, care au aglomerat bine și ei la început în jumătatea adversă. Aveau să deschidă scorul peste doar trei minute. La o centrare în forță portarul Radu, de la marele Inter, a respins în față iar Weber a profitat și a împins în plasă.

Cum Sebastian Mailat (Banatul) a lipsit, singura prezență timișoreană pe gazon a fost cea a brigăzii de arbitri. Localnicul Flavius Roșu avea să indice corect punctul cu var în minutul 23 la o ținere evidentă în careu. Decarul Cicâldău (Ac. Hagi) nu a avut emoții și a făcut 1-1. Deși nu au realizat un joc foarte bun, „tricolorii juniori” au avut și puțin noroc. În minutul 50 Theodor Botă, de la anonima Viitorul Mihai Georgescu, avea să marcheze un eurogol. Cheia a stat în faptul că vântul a deviat mingea perfect la colțul lung, de parcă chiar marele Gică Hagi i-ar fi dat avânt ca în 1994.

Danezii s-au luptat și cu carpeta

Vântul puternic a fost marele impediment al nordicilor azi. Echipa lor pare altfel cosmopolită, cu un atacant de culoare și alte nume ce ne duc cu gândul la formații de club mai degrabă. Pe lângă golul doi încasat incredibil, danezii au mai avut o problemă în prima repriză. Vântul care a răsturnat și o reclamă din margine, a întors carpeta din fața băncii de rezervă, moment în care staff-ul „viking” a primit probabil o rafală de praf în ochi. Un oficial de pe bancă a încercat o secundă să pună la loc pătura verde, dar a renunțat imediat.

România U18 și Danemarca U18 se vor întâlni din nou joi, de la aceeași oră (17.00) și tot pe „Dan Păltinișanu”.

România U18: A. Radu – Pham (80 S. Lovin), Văsiu, Dudea, Panait (cpt.) – P. Petre (80 D. Popa), Chivari, D. Cojocaru (73 R. Deaconu), Vâlceanu (60 Al. Dulca) – Cicâldău (80 S. Anton) – Botă (60 A. Burlacu). Antrenor: Andrei Spier.

Danemarca U18: Thomas Gall (FC Nordsjælland) – Alexander Munksgaard (FC Midtjylland), Casper Bruun (Vejle BK), Nicklas Halse-cpt. (Brøndby IF), Frederik Bay (FC København) – Victor Guldbrandsen (Ipswich Town) – Mads Thychosen (FC Midtjylland), Mathias Kristensen (Esbjerg fB), Kristian Weber (OB) – Daniel Stückler (Brøndby IF), Justin Shaibu (HB Køge). Au mai intrat: Viktor Anker (Brøndby IF) – Benjamin Lund (FC Nordsjælland), Emre Mor (FC Nordsjælland), Viktor Tranberg (FC Nordsjælland), Andreas Heimer (B.93), Jonas Hansen (OB), Rasmus N. Kristensen (FC Midtjylland). Antrenor: Henrik Clausen.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 08 Apr. 2015, 12:21 Special
Pe aceeași temă