Robu se „leapădă” de Marian Iancu! Primarul îi cere să renunțe la pretențiile față de ASU Poli

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Oct. 2013, 18:39 Actualizat: 26 Oct. 2013, 17:40 Special
Robu se „leapădă” de Marian Iancu!  Primarul îi cere să renunțe la pretențiile față de ASU Poli

La un an și jumătate de când o bună parte a suporterilor timișoreni au adoptat echipa de fotbal a Universității Politehnica, Nicolae Robu face, pentru prima dată, un gest normal pentru un fost rector al acestei instituții în raport cu echipa alb-violetă. Chiar dacă gestul este făcut doar sub forma unui mesaj pe facebook, primarul Timișoarei își exprimă dezaprobarea față de intenția lui Marian Iancu de a se judeca și a le cere despăgubiri celor de la ASU Politehnica.

Supărat pentru faptul că fanii nu susțin echipa mutată de la Recaș, Nicolae Robu i-a catalogat în dese rânduri pe fanii alb-violeți „manipulați politic” și, chiar dacă a repetat de câte ori a avut ocazia că Marian Iancu nu are nicio legătură cu ACS Poli, primarul s-a bazat în mod public pe ajutorul omului de afaceri pentru alipirea palmaresului Politehnicii la echipa care acum joacă în alb-negru.

Auzind că Iancu cere 983.000 echipei Universității Politehnica și implică și numele „ACS Poli” în documentul pe care l-a trimis la TAS în aceeași „tabără” cu societatea lui Iancu, Robu a decis să îi transmită bucureșteanului că nu este de acord cu demersul său.

Rămâne de văzut dacă opoziția lui Robu față de Iancu va rămâne doar în acest status de pe facebook și dacă Iancu va asculta această doleanță a primarului.

Iată comunicatul postat de Nicolae Robu:

Astazi, 25.10.2013, am fost informat de dl. dr.ing. Florentiu Staicu, director general administrativ al UPT, ca UPT a fost instiintata ca dl. Marian Iancu a reclamat UPT la TAS pentru utilizarea neautorizata de catre echipa sa de fotbal, ASU Politehnica Timisoara -ce evolueaza in campionatul judetean-, a numelui Politehnica Timisoara si a culorilor alb-violet. Mi s-a spus ca, in textul reclamatiei, se afirma ca utilizarea de catre ASU Politehnica Timisoara a numelui Politehnica Timisoara si a culorilor alb-violet ar aduce prejudicii unui numar de structuri sportive, printre care si ACS Poli Timisoara. In primul rand, vreau sa afirm cu tarie ca dl. Marian Iancu nu este abilitat sa vorbeasca in numele ACS Poli Timisoara, neavand nicio legatura cu aceasta noua structura fotbalistica. In al doilea rand, vreau sa spun la fel de raspicat ca ACS Poli Timisoara nu se considera prejudiciata in niciun fel de existenta ASU Politehnica Timisoara sau de folosirea de catre aceasta echipa a numelui respectiv si a culorilor alb-violet. De altminteri, daca s-ar fi considerat, ar fi recurs la prevederile Hotararii Senatului UPT nr. 58 / 20.12.2012, care-i asigura in suficienta masura protectia in situatii de tipul celor in speta. In al treilea rand, imi exprim dezacordul fata de gestul d-lui Marian Iancu si, ca fondator, alaturi de alti colegi, a structurii ASU Politehnica Timisoara, ca fost Prorector al UPT timp de 4 mandate, ca fost Rector si simultan Presedinte al Senatului UPT timp de 2 mandate, ca Presedinte ales al Senatului UPT in 2012, ca dascal al UPT de aproape 30 de ani si ca polist pentru totdeauna, ii cer d-lui Marian Iancu sa renunte la demers.
Prof.univ.dr.ing. Nicolae Robu
Primarul Timisoarei

Articol scris de Radu FAUR

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Oct. 2013, 18:39 Actualizat: 26 Oct. 2013, 17:40 Special
Pe aceeași temă