Retragerea în retur va fi pedepsită mai aspru!

18 Jun. 2012, 23:56 Special
Retragerea în retur** va fi pedepsită mai aspru!

Ședința de azi a adus multe inovații din partea FRF la nivel de regulamente, una din ele fiind legată de retragerile de echipe în returul campionatului. Până acum, acest lucru presupunea că rezultatele obținute până la momentul retragerii se păstrează neschimbate, urmând ca meciurile rămase să fie pierdute la masa verde. De azi începând FRF a venit cu o noutate, anunțând că se va acorda 0-3 în toate meciurile din retur ale echipele care abandonează competiția după pauza de iarnă:

În cazul în care în cursul desfășurării unui campionat, o echipă sau mai multe echipe se desființează, se retrag, sunt retrogradate sau excluse din activitatea competițională, se procedează astfel:
a) dacă această situație intervine înainte de sfârșitul turului, rezultatele jocurilor disputate
se anulează și nu vor mai apărea în clasament;
b) dacă această situație intervine după terminarea turului, sau în timpul desfășurării returului, rezultatele jocurilor disputate în tur se mențin, iar toate jocurile din retur ( inclusiv cele care s-au desfășurat până la data retragerii/ excluderii), se omologhează cu rezultatul de 3 – 0 în favoarea fiecărei echipe adverse.

Se schimbă și baremul

Echipele retrogradate din Liga a 2-a și Liga a 3-a sunt obligate să realizeze un barem de 20 de puncte, respectiv, 17 puncte în anul competițional 2013/2014. Pentru anii competiționali următori baremul de puncte nu se mai aplică la Liga a 2-a și Liga a 3-a.
Art.30.1.5. Echipele retrase sau excluse din activitatea competițională vor fi penalizate cu puncte astfel:
a) dacă retragerea/excluderea a intervenit în timpul turului, cu toate punctele stabilite prin barem;
b) dacă retragerea/excluderea a intervenit după terminarea turului sau în timpul returului, cu diferența dintre punctele realizate și cele stabilite prin barem.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

18 Jun. 2012, 23:56 Special
Pe aceeași temă