Erik Lincar, certat de Campionii FC Argeș pentru că a îndrăznit să vorbească despre fazele controversate de la Pitești: „Domnule Lincar, învățați regulamentul și apoi vorbiți”

Marius ANGHEL 30 Sep. 2019, 16:51 Campionat

Liderul Ligii 2, Turris-Oltul Turnu Măgurele a pierdut, sâmbătă, la Pitești, 2-3 cu Campionii FC Argeș, încasând, totodată, prima înfrângere în acest campionat din care s-au scurs nouă etape. Succesul argeșenilor a venit din două faze controversate, iar antrenorul teleormănenilor, Erik Lincar, a avut la final un discurs echilibrat față de arbitrajul lui Andrei Antonie (București), Imre-Laszlo Bucși (Sfântu Gheorghe) și Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița). Clubul său, Turris-Oltul, a avut, însă, după joc o postare pe pagina personală de Facebook în care a atacat arbitrajul și echipa argeșeană, iar replica alb-violeților nu a întârziat. Însă „campionii” din Pitești l-au luat la țintă pe Lincar, trimițându-l să învețe regulamentul și abia apoi să vorbească.

Părerea lui Erik Lincar: nu a fost penalty și s-a dat prea ușor fault la faza golului victoriei adversarilor

La finalul partidei de pe „Nicolae Dobrin”, Erik Lincar a susținut că penalty-ul dictat pentru golul de 2-1 nu a fost, fiindcă faultul a avut loc în afara careului, iar la golul victoriei s-a dat fault prea ușor la lovitura liberă din care a ieșit reușita, nu că ar fi fost offside. Antrenorul liderului a avut un discurs elegant, nu a făcut acuzații, ci și-a dat cu părerea, un lucru normal într-un fotbal profesionist, însă a pus presiune pe CCA, transmițând că vrea să vadă rezultatul analizei arbitrilor.

„Le-am dat șansa la faza penalty-ului, celui de-al doilea gol, să ajungă în careu sau în afara careului, fază pe care trebuie să o lămurim. Și pentru noi este foarte greu să vedem de la o asemenea distanță, dar, din punctul meu de vedere, fiind în partea asta, stângă, s-a văzut clar că jucătorul încă nu ajunsese în careu. După aceea, normal, am încercat să revenim în joc, să controlăm jocul, să încercăm să egalăm. Pentru noi era foarte important să marcăm și, de ce nu, să plecăm de aici, de la Pitești, cu un punct. Am reușit să facem chestia asta, dar, din păcate, pe final a fost iar o situație destul de complicată, cu un fault, cred eu, inexistent aici, în lateral. Ok, centrare, a fost offside, n-a fost offside, dar sunt prea multe situații discutabile și n-aș vrea să intru prea mult în amănunt. Doar sper că cine analizează, să o facă foarte bine, mai ales că aceeași situație am avut-o și la Reșița, când am luat un gol cu un jucător de 45 de minute pe jos. N-am zis nimic atunci, am acceptat, dar nici acum nu mă plâng. Le-am spus și băieților mei: «Cred că nu am făcut noi un joc extraordinar.» Dar, totuși, singurul lucru pe care îl vreau e ca arbitri să fie corecți. Le-am spus de multe ori: «Dacă vrei să arbitrați, puteți arbitra foarte curat și corect.»”, a spus Erik Lincar la microfonul DigiSport.

În timp ce la conferința de presă, potrivit paginii de Facebook a clubului Campionii FC Argeș, Lincar ar fi spus: „Pe tot parcursul jocului a fost echilibrat și cred că echitabil ar fi fost să se termine 2-2. Din păcate, este o situație la limită acea gafă pe final. Consider că nici nu a fost fault la lovitura liberă, dar așa e în fotbal. Poți să dai gol în minutul 90, poți să primești în minutul 93. Tot timpul poți să fii foarte concentrat. Aveam așteptări mai mari de la jucătorii mei pe care îi știu războinici. Sunt destul de supărat ca astăzi am încasat 3 goluri pe niște faze destul de discutabile. Îmi doresc ca toată lumea să analizeze deciziile arbitrului care au fost destul de dezavantajoase pentru noi.”

Deci, după cum se poate observa, niște declarații normale făcute de Erik Lincar după un meci de fotbal, chiar echilibrate, având în vedere că echipa sa pierduse și arbitrajul a fost unul contestabil la două faze în care Argeșul a marcat.

Argeșul îl trimite pe Erik Lincar să învețe regulamentul și apoi să vorbească

Campionii FC Argeș a avut însă o reacție inexplicabilă pentru un club de talia celui care se vrea noul FC Argeș. Sub titlul „Domnule Lincar, învățați regulamentul și apoi vorbiți!”, clubul argeșean îl ceartă pe Erik Lincar pentru că clubul său a postat un articol preluat din presa locală, în care arbitrul Andrei Antonie e acuzat că ar fi ținut partea Argeșului în acest meci: „Cei 11 jucători ai lui Erik Lincar au avut în față 12 adversari, arbitrul Andrei Antonie fiind în echipa lui Nicolae Dică. Turris a fost furată pe față de arbitrul, Andrei Antonie”. Club de la care Erik Lincar anunțase chiar la conferința de presă susțină la finalul meciului de la Pitești că demisionează.

Argeșul atașează la această postare împotriva lui Lincar o imagine în care Pîrvulescu îl faultează pe Grecu la faza penalty-ului. Numai că imaginea nu e concludentă. Contactul dintre jucători nu există, iar Grecu abia are piciorul drept după linia careului, de unde se poate trage concluzia clară că acel contact nu a avut loc în careu, ci în afara sa.

Indiferent dacă ar fi fost sau nu penalty, Erik Lincar avea dreptul să discute despre această fază, așa cum și Nicolae Dică s-a plâns când echipa sa a fost defavorizată.

„Domnule Lincar, învățați regulamentul și apoi vorbiți!

La conferința de presă de la finalul partidei de sâmbătă cu FC Argeș, pierdută de Turris Turnu Măgurele cu 2-3, Erik Lincar, antrenorul oaspeților, a afirmat că piteștenii au câștigat în urma unor decizii ale centralului Antonie care au avantajat gruparea din Trivale.

Tehnicianul a invocat faptul că faultul din care s-a dictat al doilea penalty pentru echipa noastră a fost în afara careului, iar la golul victoriei, Vlad Motroc ar fi fost în poziție de ofside. La scurt timp, pe pagina de facebook a celor de la Turnu Magurele au fost postate imagini care să întărească afirmațiile lui Erik Lincar. Numai că acele imagini postate au fost scoase din context, operatorul video al echipei oaspete făcând capturi doar în momentele care avantajează echipa pe care o reprezintă. După analiza video a celor două faze incriminate de Lincar, reiese foarte clar că deciziile luate de centralul Antonie sunt perfect justificate și corecte. La faza în care s-a acordat al doilea penalty pentru FC Argeș, imaginile arată foarte clar că faultul asupra lui Robert Grecu s-a petrecut în careu, jucătorul echipei noastre având piciorul drept în suprafața de pedeapsă. La golul victoriei echipei noastre, imaginile arată că în momentul în care Vasile Buhăescu a trimis cu capul spre poartă, Vlad Motroc, autorul golului, se afla în spatele lui Buhăescu, în poziție regulamentară și nu în fața acestuia, afară din joc, cum a susținut tehnicianul echipei Turris Turnu Măgurele.

Înainte să facă afirmații fără nici un suport real, antrenorul Erik Lincar ar face bine să învețe regulamentul, pe care nu îl cunoaște foarte bine, din câte se pare. Îi înțelegem supărarea după această înfrângere, însă denaturarea adevărului îl descalifică din punct de vedere profesional”, a fost opinia clubului piteștean.

Turris-Oltul: „Turris a fost furată pe față de arbitrul, Andrei Antonie”

Postarea clubului Turris-Oltul după meciul cu Campionii FC Argeș, una preluată cu tot cu greșeli de la un site local, nu personală, fusese următoarea:

„Turris Oltul Turnu Măgurele a pierdut primul meci în campionat. Cei 11 jucători ai lui Erik Lincar au avut în față 12 adversari, arbitrul Andrei Antonie fiind în echipa lui Nicolae Dică.

Turris a fost furată pe față de arbitrul, Andrei Antonie. Acesta a inventat un penalty pentru Campionii FC Argeș și a validat un gol înscris după o poziție de offside.

Echipa turneană a trecut peste eșecul din Cupa României și a început partida extrem de motivată. În minutul 6 era deja 0-1 pentru Turris, grație unui joc de pase foarte bun, încheiat cu lovitura de cap a lui Sergiu Negruț. Bucuria oaspeților a durat doar 10 minute. Călințaru atinge balonul cu mâna chiar în careu, iar arbitrul dictează lovitură de la 11 metri. Vasile Băhăescu trage fără emoții, iar scorul se echilibrează. Până la pauză toata echipa turneană a atacat, dar mingea nu a mai intrat în poartă.

În partea secundă a întâlnirii a intrat pe teren pentru gazde și arbitrul Andrei Antonie. Pârvulescu are o acțiune individuală, se apropie de careu și este faultat din spate chiar la marginea careului.

Mijlocașul din Argeș plonjează în careu, iar arbitrul dictează o nouă lovitură de pedeapsă, deși faultul a fost clar în afară. Cu ceva emoții Vasile Buhăescu înscrie și de această dată, iar Campionii Fc Argeș erau în avantaj.

Antrenorul lui Turris nu concepea înfrângerea, motiv pentru care a făcut 2 schimbări ofensive. Intrat de doar câteva minute pe teren, Pațurcă trimite un lob perfect peste apărare, iar Silviu Pană înscrie cu capul golul egalizator.

Cu doar câteva secunde înainte de fluierul de final, arbitrul își face din nou simțită prezența. Acesta inventează o lovitură liberă pentru Argeș. Mingea este respinsă de portarul teleormănenilor, dar Vlad Motroc marcheaza cu capul din 3 metri. Jucătorii lui Turris au solicitat offside la poziția lui Motroc, însă centralul a validat golul.

În ciuda acestei înfrângeri cu cântec, Turris-Oltul Turnu Măgurele rămâne pe primul loc datorită avansului de puncte pe care îl are.

SURSA: realitateadeteleorman.net
trnews.ro.”

Imagini postate de Turris-Oltul Turnu Măgurele cu cele două faze controversate:

Imagini postate de Campionii FC Argeș cu cele două faze controversate:

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 30 Sep. 2019, 16:51 Campionat
Pe aceeași temă